Wykorzystujemy pliki cookie do spersonalizowania treści i reklam, aby oferować funkcje społecznościowe i analizować ruch w naszej witrynie, a także do prawidłowego działania i wygodniejszej obsługi. Informacje o tym, jak korzystasz z naszej witryny, udostępniamy partnerom społecznościowym, reklamowym i analitycznym. Partnerzy mogą połączyć te informacje z innymi danymi otrzymanymi od Ciebie lub uzyskanymi podczas korzystania z ich usług i innych witryn.
Masz możliwość zmiany preferencji dotyczących ciasteczek w swojej przeglądarce internetowej. Jeśli więc nie wyrażasz zgody na zapisywanie przez nas plików cookies w twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki, lub opuść naszą witrynę.
Jeżeli nie zmienisz tych ustawień i będziesz nadal korzystał z naszej witryny, będziemy przetwarzać Twoje dane zgodnie z naszą Polityką Prywatności. W dokumencie tym znajdziesz też więcej informacji na temat ustawień przeglądarki i sposobu przetwarzania twoich danych przez naszych partnerów społecznościowych, reklamowych i analitycznych.
Zgodę na wykorzystywanie przez nas plików cookies możesz cofnąć w dowolnym momencie.
Witam szukam lornetki do 500zł lornetka bylaby tylko uzywana w obserwacji zwierzyny ( czyli myślistwo ) ewentualnie turystyka co polecacie w tej kwocie
W tym budżecie ktoś ostatnio był zadowolony z zakupu SV202 SVBONY. Generalnie to budżet przy którym dopiero "zaczynają się" lornetki, więc pewne kompromisy są nieuchronne.
Witam szukam lornetki do 500zł lornetka bylaby tylko uzywana w obserwacji zwierzyny ( czyli myślistwo ) ewentualnie turystyka co polecacie w tej kwocie
Sprzedaj karabin i zwiększ budżet.
nie jestem mysliwym XD i nie mam broni poprostu lubie chodzic po lesie i obserwowac dzika zwierzyne
Strumienie słów bez interpunkcji, zdania bez początku i końca, brak polskich znaków, pogarda dla języka ojczystego, brak szacunku dla adresatów pytania.
nie jestem mysliwym XD i nie mam broni poprostu lubie chodzic po lesie i obserwowac dzika zwierzyne
Wybacz, zbyt dosłownie potraktowałem Twoje zapytanie.
Kolega Cichy dobrze radzi. To chyba najlepsza opcja.
Strumienie słów bez interpunkcji, zdania bez początku i końca, brak polskich znaków, pogarda dla języka ojczystego, brak szacunku dla adresatów pytania.
Wybacz że cię uraziłem, to nie jest kącik dla polonistów, jakos ja nie mam problemu z tym czy ktoś napisze tak czy tak potrafie zrozumieć co ktoś piszę ) Pozdrawiam
Wybacz, zbyt dosłownie potraktowałem Twoje zapytanie.
Kolega Cichy dobrze radzi. To chyba najlepsza opcja.
spoko nic sie nie stalo, dzieki za info moze ktos sie jeszcze wypowie
Nie chodzi tu o problem z odczytaniem i zrozumieniem treści, lecz o to, że czytanie tekstu napisanego niechlujnie i w pośpiechu staje się po prostu męczące i nieprzyjemne.
@Wojtas_B niestety jest to dzisiaj coraz częstszym zjawiskiem, po części na pewno z powodu zubożonej komunikacji smartfonowej.
W kontekście pytania: w tym budżecie pojawiały się także Forest II, ale z racji sporej (jak dla mnie) aberracji chromatycznej SVBONY może być lepsza (porównywałem 1:1 ForestaII z SV202 gen1 - były jakościowo zbliżone, a SV202 gen2 jest niby poprawiona).
Wysłany: Dzisiaj 21:49
gagus123...W takim budżecie to tylko SVBony 8/10x42, z czego do lasu to raczej 8x42 (większe pole widzenia od 10x42). Jest jeden polski sklep, teleskopy.pl, który sprzedaje lornetki SVBony, więc poszukaj w internecie .
Wysłany: Dzisiaj 22:01
Wojtas_B napisał..."Strumienie słów bez interpunkcji, zdania bez początku i końca, brak polskich znaków, pogarda dla języka ojczystego, brak szacunku dla adresatów pytania."
Pełna zgoda i uważam, że dotyczy to też, kilku innych użytkowników forum .
Nie ważne na czym się pisze (komputer czy smartfon), ważne jest jak się pisze, bo po przeczytaniu, napisanego niechlujnie tekstu, trzeba się trzy razy dłużej zastanawiać, o co piszącemu chodzi, ale to taka moja uwaga .
Ja myślę, że to już drugi raz, gdy ktoś rejestruje się na forum i prosi o pomoc w wyborze lornetki, a potem tego samego dnia pyta o to chińskie badziewie i podaje link do strony.
Może jestem przewrażliwiony, ale zaczyna mi to wyglądać na ordynarną reklamę/pozycjonowanie strony. Pytanie do pozostałych użytkowników: wywalać te linki (całych postów nie trzeba moim zdaniem), czy mam jakieś urojenia i nie ma takiej potrzeby?
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
forum.optyczne.pl wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na Twoim komputerze.
Technologia ta jest wykorzystywana w celach reklamowych i statystycznych.
Pozwala nam określać zachowania użytkowników na stronie, dostarczać im odpowiednie treści oraz reklamy,
a także ułatwia korzystanie z serwisu, np. poprzez funkcję automatycznego logowania.
Pliki cookies mogą też być wykorzystywane przez współpracujących z nami reklamodawców, a także przez narzędzie Google Analytics, które jest przez nas wykorzystywane do zbierania statystyk.
Korzystanie z serwisu Optyczne.pl przy włączonej obsłudze plików cookies jest przez nas traktowane, jako wyrażenie zgody na zapisywanie ich w pamięci urządzenia, z którego korzystasz.
Jeżeli się na to nie zgadzasz, możesz w każdej chwili zmienić ustawienia swojej przeglądarki. Przeczytaj, jak wyłączyć pliki cookie i nie tylko »
Strona wygenerowana w 0,04 sekundy. Zapytań do SQL: 9