Wykorzystujemy pliki cookie do spersonalizowania treści i reklam, aby oferować funkcje społecznościowe i analizować ruch w naszej witrynie, a także do prawidłowego działania i wygodniejszej obsługi. Informacje o tym, jak korzystasz z naszej witryny, udostępniamy partnerom społecznościowym, reklamowym i analitycznym. Partnerzy mogą połączyć te informacje z innymi danymi otrzymanymi od Ciebie lub uzyskanymi podczas korzystania z ich usług i innych witryn.
Masz możliwość zmiany preferencji dotyczących ciasteczek w swojej przeglądarce internetowej. Jeśli więc nie wyrażasz zgody na zapisywanie przez nas plików cookies w twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki, lub opuść naszą witrynę.
Jeżeli nie zmienisz tych ustawień i będziesz nadal korzystał z naszej witryny, będziemy przetwarzać Twoje dane zgodnie z naszą Polityką Prywatności. W dokumencie tym znajdziesz też więcej informacji na temat ustawień przeglądarki i sposobu przetwarzania twoich danych przez naszych partnerów społecznościowych, reklamowych i analitycznych.
Zgodę na wykorzystywanie przez nas plików cookies możesz cofnąć w dowolnym momencie.
Mi to wyglada na kontrolowany przeciek. Poprzednio ( w przypadku 40D) z Canonem tez bylo cos podobnego, ze nagle gdzies na jakiejs azjatyckiej stronie Canona, ktorys niezbyt rozgarniety pracownik opublikowal specyfikacje w sieci.
Jakiejś wielkiej rewolucji w specyfikacji nie widać 15 mpix digic IV większy zakres iso i lepszy wyświetlacz . Jeśli to będzie faktycznie ta specyfikacja to całkiem fajny aparat. Szkoda tylko ,że nie ma nagrywania video
To że nie ma rewolucji to u Canona normalne i raczej pozwala sądzić że to prawdziwa informacja. Mimo wszystko zmiany są spore: nowa matryca, wyświetlacz i procesor to istotne zmiany, cieszy funkcja tuningu AF.
Może info o nowym sofcie do 40d pozwalającym na tuning AF ,które pojawiło się na stronie canona było podbiciem smaku przed premierą 50d. Teraz nie dostaniemy softa tylko nowy aparat. Takie zagranie marketingowe
Trzeba myśleć, (zwłaszcza wsłuchując się w głosy użytkowników), że opcja dostrajania AF stanie się standardem tak jak trzepaczka. Akurat Canonierzy ucieszą się z tego bo może już nie będą musieli tak wybrzydzać przy Sigmach
A ja mam pytanie co do specyfikacji. W szybkosci migawki jest napisane, ze w trybie auto od 1/8000 do 1/60. Czy to oznacza, ze np. 1/10s juz tylko w trybie manual? Moze to jakis blad sie wkradl???
I w trybie Av i Tv... Tylko a Auto ma być do 1/60 sek.
Mnie martwi to 15 Mpix. Pentax, Sony i Olek na podobnych gęstościach pikseli się wyłożyli
(wcale nie wyższa realna rozdzielczość, szumy, zakres tonalny). Już 450D miał problemy
z zakresem. Nie chce mi się wierzyć, że przejście do 15 Mpix z 12, poprawi sytuację zakresu...
Wróciłem po krótkim urlopie, a tu kocioł przed fotokiną....
Ja mam te same obawy co Arek. 50D może pójść w ślady 450D pod względem dynamiki tonalnej. Szum musi wzrosnąć i to dużo. Mam tylko nadzieję, że przy takiej ilości pikseli Canon nie zacznie grzebać w RAW-ach
Hm..... 15 Mpix Raczej taki "postęp" w kierunku coraz większej ilości Mpixeli moim zdaniem nie zapewni Canonowi pozostanie dalej liderem. Fotografia cyfrowa aż się prosi o jakąś nową technologię wytwarzania matryc. Gdyby np. coś takiego jak FOVEON lub cos jeszcze bardziej rewolucyjnego wsadzić do takiej pięćdziesiątki i odpowiednio to "sprzedać"?
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
forum.optyczne.pl wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na Twoim komputerze.
Technologia ta jest wykorzystywana w celach reklamowych i statystycznych.
Pozwala nam określać zachowania użytkowników na stronie, dostarczać im odpowiednie treści oraz reklamy,
a także ułatwia korzystanie z serwisu, np. poprzez funkcję automatycznego logowania.
Pliki cookies mogą też być wykorzystywane przez współpracujących z nami reklamodawców, a także przez narzędzie Google Analytics, które jest przez nas wykorzystywane do zbierania statystyk.
Korzystanie z serwisu Optyczne.pl przy włączonej obsłudze plików cookies jest przez nas traktowane, jako wyrażenie zgody na zapisywanie ich w pamięci urządzenia, z którego korzystasz.
Jeżeli się na to nie zgadzasz, możesz w każdej chwili zmienić ustawienia swojej przeglądarki. Przeczytaj, jak wyłączyć pliki cookie i nie tylko »
Strona wygenerowana w 0,03 sekundy. Zapytań do SQL: 10