Wykorzystujemy pliki cookie do spersonalizowania treści i reklam, aby oferować funkcje społecznościowe i analizować ruch w naszej witrynie, a także do prawidłowego działania i wygodniejszej obsługi. Informacje o tym, jak korzystasz z naszej witryny, udostępniamy partnerom społecznościowym, reklamowym i analitycznym. Partnerzy mogą połączyć te informacje z innymi danymi otrzymanymi od Ciebie lub uzyskanymi podczas korzystania z ich usług i innych witryn.
Masz możliwość zmiany preferencji dotyczących ciasteczek w swojej przeglądarce internetowej. Jeśli więc nie wyrażasz zgody na zapisywanie przez nas plików cookies w twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki, lub opuść naszą witrynę.
Jeżeli nie zmienisz tych ustawień i będziesz nadal korzystał z naszej witryny, będziemy przetwarzać Twoje dane zgodnie z naszą Polityką Prywatności. W dokumencie tym znajdziesz też więcej informacji na temat ustawień przeglądarki i sposobu przetwarzania twoich danych przez naszych partnerów społecznościowych, reklamowych i analitycznych.
Zgodę na wykorzystywanie przez nas plików cookies możesz cofnąć w dowolnym momencie.
witam.mam pytanko dla zaawansowanych obywateli tego forum.jak będzie dziala taki wlasnie duecik ze sobą.mam zamiar kupić tego canona i jeden pożądny obiektyw.
witam.mam pytanko dla zaawansowanych obywateli tego forum.jak będzie dziala taki wlasnie duecik ze sobą.mam zamiar kupić tego canona i jeden pożądny obiektyw.
Nie wiem czy jestem zaawansowany ale ten zestaw będzie działał bardzo dobrze a może Ciebie interesuje jaki będzie efekt uzyskanych fotek ? Co masz zamiar tym robić ?
witam.zdjęcia z wypraw w góry ,rodzinne przyjęcia .no raczej do wszystkiego.czy istnieje jaks tansza alternatywa do dego obiektywu.
Masz świetny zestaw. Ja bym przy nim został.
Alternatywa to bardzo dobry Tamron 17-50/2.8 (zaleta to lepsze światło i lepsza ostrość - wada to praca tylko na niepełnej klatce, gorsza budowa, gorszy AF), Tamron 17-35/2.8-4 i Sigma 17-35/2.8-4 HSM.
Za MM do pomieszczeń przy słabym świetle sam zestaw może okazać się za słaby i w tym przypadku lepszy byłby któryś z jaśniejszych obiektywów np. tamron 17-50/2.8 lub dokupić lampę błyskową.
MM nawet nie wiesz jak się ciesze ze to ty mi odpisales.jak juz cie zlapalem tera znie puszczę.powiedz czy zauważę róznicę przy tym obiektywie ale z korpusem 40d.
czy mam odrazu kupić fitr polaryzacyjny do niego. bo nie wiem czy ten 450d jest w porządku do amatora czy dlugie tele np70-200mm z serii L będą dobrze dzialać.wiem ze ten canon 450d jest aparatem lekkim +obiektyw i w góry można chodzić,natomiast 40d jest sporo cięższy. co o tym sądzisz.
[ Dodano: Sob 30 Sie, 2008 00:00 ]
do koraf .wiesz do pomieszczen zamkniętych kupię sobie jakąś jasną stalkę.ale powiem ze zdjęcia robię glównie w plenerze ,góry no i mieszkam na pięknej wsi pelno lasów,pola malutkie jeziorka.
Te szkła będą tak samo pracować na 450D i 40D. Najwyżej AF będzie lepszy na 40D i to wszystko. Świetny zestaw dla amatora z ambicjami (wręcz dedykowany w Canonie) to właśnie 17-40/4 L i 70-200/4 L. Kupować i nie wybrzydzać. Oczywiście jak kasy wystarczy to warto kupić coś jaśniejszego, ale to już sporo więcej kosztuje. Do kompletu (i wypełnienia dziury w ogniskowych) warto jeszcze zakupić stałkę 50mm (najlepiej wersję 1.4).
vincent198, są tu tacy co używają 400D + 70-200 i nie sądzę żeby mieli problemy... dla mnie 40D jest o tyle dobre że jest bardzo szybkie (do 6,5 kl/sek) i ma jakieś tam uszczelnienia... każdy obiektyw będzie działał dobrze na każdym body - pod warunkiem że ma odpowiedni bagnet - czyli szkła EF-S pod aparat pełnoklatkowy nie podepniesz. Jednak jeśli chcesz kupić 450D/40D, to każdy obiektyw z mocowaniem canona będzie dobrze działał
kwestia tego jak dobry to obiektyw to inna bajka ale akurat wszystkie 70-200 są bardzo dobre lub świetne
ja wam strasznie dziękuję za wszystkie odpowiedzi.teraz tylko zacisnąc pasa i pod konie c roku kupić przez zimę podszkolic się na sprzęcie a na wiosnę w tatry.pozdrowienia dla wszystkich.
MM, a czy nie lepiej (dla zaawansowanego amatora) jednak zamiast 17-40 kupić Sigme 17-70?? zakładając brak przesiadki na FF... bo i lepsze światło, i większy zakres... a stałkę 50mm f/1.4 kupić tak czy tak
Nie mieszajmy koledze. Tak jak napisał MM to bardzo fajny dedykowany zestawik. Obydwa obiektywy to eLki, więc zniosą trudy pracy w górach. Światło na wyprawy w góry wystarczające. Do tego 50/1.4 do fotografowania przy gorszym świetle. Wszystko na temat, tylko kupić i focić.
mavierk Temu Panu już podziękujemy never knows best
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
forum.optyczne.pl wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na Twoim komputerze.
Technologia ta jest wykorzystywana w celach reklamowych i statystycznych.
Pozwala nam określać zachowania użytkowników na stronie, dostarczać im odpowiednie treści oraz reklamy,
a także ułatwia korzystanie z serwisu, np. poprzez funkcję automatycznego logowania.
Pliki cookies mogą też być wykorzystywane przez współpracujących z nami reklamodawców, a także przez narzędzie Google Analytics, które jest przez nas wykorzystywane do zbierania statystyk.
Korzystanie z serwisu Optyczne.pl przy włączonej obsłudze plików cookies jest przez nas traktowane, jako wyrażenie zgody na zapisywanie ich w pamięci urządzenia, z którego korzystasz.
Jeżeli się na to nie zgadzasz, możesz w każdej chwili zmienić ustawienia swojej przeglądarki. Przeczytaj, jak wyłączyć pliki cookie i nie tylko »
Strona wygenerowana w 0,06 sekundy. Zapytań do SQL: 10