Wykorzystujemy pliki cookie do spersonalizowania treści i reklam, aby oferować funkcje społecznościowe i analizować ruch w naszej witrynie, a także do prawidłowego działania i wygodniejszej obsługi. Informacje o tym, jak korzystasz z naszej witryny, udostępniamy partnerom społecznościowym, reklamowym i analitycznym. Partnerzy mogą połączyć te informacje z innymi danymi otrzymanymi od Ciebie lub uzyskanymi podczas korzystania z ich usług i innych witryn.
Masz możliwość zmiany preferencji dotyczących ciasteczek w swojej przeglądarce internetowej. Jeśli więc nie wyrażasz zgody na zapisywanie przez nas plików cookies w twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki, lub opuść naszą witrynę.
Jeżeli nie zmienisz tych ustawień i będziesz nadal korzystał z naszej witryny, będziemy przetwarzać Twoje dane zgodnie z naszą Polityką Prywatności. W dokumencie tym znajdziesz też więcej informacji na temat ustawień przeglądarki i sposobu przetwarzania twoich danych przez naszych partnerów społecznościowych, reklamowych i analitycznych.
Zgodę na wykorzystywanie przez nas plików cookies możesz cofnąć w dowolnym momencie.
Chcąc tworzyć tego typu zdjęcie, z założenia powinno się mocno oświetlić twarz prostopadle. Skoro chcesz mieć ją jednolicie białą.
Hę?!? Absolutnie nie! I ta twarz nie jest jednolicie biała, chociaż jest ciągnięta bardzo wysoko - coś nie tak z Twoim monitorem...
Mnie się wersja kijosa podoba bardziej, bo jak powiedziałem wcześniej, Twoja kojarzy mi się z wysmażoną na solarium dziewczyną z dyskoteki, a to nie jest styl za którym przepadam...
Zresztą ja akurat nie wgłębiałem się w ocenę estetyki Twojej wersji - pisałem o błędach technicznych obróbki...
Górna warga Ci się przesaturowała czy jak to tam nazwać.
Zauważyłem przed przesłaniem że po zmniejszeniu dziwnie wygląda, ale nie chciało mi się grzebać.
krzysiek napisał/a:
Twój styl obróbki PSem, który mi kompletnie nie podchodzi.
Nie musi.
krzysiek napisał/a:
Nie lubię tego typu, strasznie wyciąganych zdjęć.
Swoich chyba nienawidzisz bo ostatnie jest o wiele bardziej powyciągane.
krzysiek napisał/a:
Zrobiłeś swoją zupełnie inną wersję do mojej tworząc, jak dla mnie zupełnie inne stylistycznie zdjęcie. Oczywiście gratuluję pomysłu, ale to pozostaje jedną z wielu wersji na jakie można twarz modelki przerobić.
Dziękuję. Oczywiście możliwości jest nieskończenie wiele.
Cytat:
A tak jeszcze, kwoli przemyśleń....
Chcąc tworzyć tego typu zdjęcie, z założenia powinno się mocno oświetlić twarz prostopadle. Skoro chcesz mieć ją jednolicie białą. Tutaj na siłę wyciągając z tego zdjęcia, zrobił Ci się pomiędzy podbrudkiem a dolną wargą paskudny cień, który według mnie psuje całość. Druga sprawa, to te oczy, które mogłem dopracować, żebyście na mnie psów nie wieszali. Mi bardzo zależało na blikach, które mi przypominały jakiś taki efekt lodu. Teraz zrobiłeś mi z niej czarną paskudę
Chyba zmęczył cię ten koncert. Jaad75 po części udzielił odpowiedzi.
Cytat:
Ja oczywiście akceptuję każdą krytykę i jestem Wam bardzo wdzięczny za ocenę i komentarze. To naprawdę szczere co mówię No ale już drugi raz jest sytuacja taka. Raz było z prześwietloną Agnieszką (niepamiętam kto ją usilnie poprawiał), teraz kijos uczepił się poprawiać
Anetę. Ludzie opamiętajcie się trochę. Ja Was rozumiem, bo sam bym każde zdjęcie chciał poprawiać. Każdy ma inny gust, ale zostawcie też trochę wyrozumiałości dla autora. Pomijając błędy techniczne (no chyba że celowe) poprawianie autora mija się z celem. To tak jakby przerabiać postacie Picassa na bardziej owalne.
To jesteś wdzięczny, czy się denerwujesz i apelujesz innych o opamiętanie? Ja nie zamierzam nikogo poprawiać. Zapytałem się, czy mogę zaprezentować swoją wersję. Zgodziłeś się, a ja to zarobiłem. To jak robisz zdjęcia i co z nimi później wyprawiasz to twoja sprawa. Ja piszę co mi się nie podoba ale nie dlatego, że chcę komuś coś narzucać tylko dlatego, że biorę czynny udział w tej zabawie jaką jest forum i ty też wystawiając w galerii, z którą powiązane są oceny i komentarze.
krzysiek napisał/a:
młodych
Macie jakieś kompleksy?
krzysiek napisał/a:
Jak Ty kijos zaczniesz każdą ładną dziewczynę przerabiać na styl ''jeansowy'' to oni uwierzą że tak trzeba i się nudno na świecie zrobi
Myślę, że na tym forum jest tylu indywidualistów, że nie pozwolą porwać się "stylowi jeansowemu" - cokolwiek to oznacza.
[ Dodano: Sob 30 Sie, 2008 23:57 ]
Dziękuję wszystkim fanom "sytlu jeansowego"
Kijos - po prostu nie widzę celu w robieniu na siłę w tym momencie z jednej wersji drugiej. Gdybym chciał rozjaśnić twarz tak jak Ty to zrobiłeś, to dałbym więcej światła bezpośrednio na twarz (abstrahując od tego że nie byłem w stanie). Jedyne o co apeluję, to o umiejętną krytykę zdjęć. Dlatego od jaada wyciągałem konkrety:-) Ty mi też coś pisałeś o wadach obróbki, więc myślałem, że to będziesz poprawiał, dlatego zaskoczyła mnie Twoja wersja.
Co do określenie ''młodych'' to wiesz, że miałem na myśli ''niedoświadczonych''. Nie czepiaj się
Przepraszam, że nie wyjaśniłem ''stylu jeansowego''. Po prostu jak patrzę na Twoją galerię to mi się chyba jakaś reklama jeansów przypomina. W każdym razie widzę w nich kolor niebieski (od razu mówię, że to nie mój monitor ) i mocno podciągane/kontrastowe zdjęcia.
Kijos - po prostu nie widzę celu w robieniu na siłę w tym momencie z jednej wersji drugiej. Gdybym chciał rozjaśnić twarz tak jak Ty to zrobiłeś, to dałbym więcej światła bezpośrednio na twarz (abstrahując od tego że nie byłem w stanie). Jedyne o co apeluję, to o umiejętną krytykę zdjęć. Dlatego od jaada wyciągałem konkrety:-) Ty mi też coś pisałeś o wadach obróbki, więc myślałem, że to będziesz poprawiał, dlatego zaskoczyła mnie Twoja wersja.
To nie poprawiłem? Przy najbliższej okazji możemy siąść, przeanalizować, pogadać
Cytat:
Co do określenie ''młodych'' to wiesz, że miałem na myśli ''niedoświadczonych''. Nie czepiaj się
Uff... kilka razy spotkałem się z tą formą dyskryminacji ze strony moderatorów
Cytat:
Przepraszam, że nie wyjaśniłem ''stylu jeansowego''. Po prostu jak patrzę na Twoją galerię to mi się chyba jakaś reklama jeansów przypomina. W każdym razie widzę w nich kolor niebieski (od razu mówię, że to nie mój monitor ) i mocno podciągane/kontrastowe zdjęcia
Wiesz takie reklamy nie są robione przez byle kogo, a ja lubię uczyć się od najlepszych.
Wysłany: Nie 31 Sie, 2008
A ja powiem tyle, żeś Kijos zabił zdjęcie Krzyśka. Z młodej, pięknej, pastelowej dzieczyny z ekstrawaganckim makijażem, z którym kontrastuje niesamowicie (i zastanawiająco) smutek płynący z tak podkreślonych oczu i z całej, ciepłej twarzy - zrobiłeś podstarzałą flądrę z zimnym, białym obliczem, na którym pierwsze co się rzuca w oczy to wąsko zaciśnięte wargi i chorobliwa bladość. Usta i oczy jej po prostu zrujnowałeś... Resztki żółcienia z makijażu ponad powiekami wyglądają na trzydniowe sińce po podbiciu oka.
Przy całym, dużym szacunku dla Twych umiejętności.
W tej wersji ostro potraktowałem modelkę. Mogę też zamieścić wersje młodą, filigranową, wesołą, pastelową, ekstrawagancką. Zastanawiam się tylko nad sensem. Do tej pory dobrze bawiliśmy się i uczyliśmy edytując to samo zdjęcie. Teraz mamy doczynienia z niesympatyczną dyskusją pełną kpin.
Ja moją przygodę z fotografią zacząłem stosunkowo niedawno. Od tamtej pory prawie nie było dnia, w którym nie eydowałbym jakiegoś zdjęcie, pomimo że nie jest to moim zawodem - po prostu bardzo to lubię. Spokojnie mogę policzyć, że jest to kilka tysięcy portretów. To co pokazał krzysiek przypomniało mi moje zmagania z przed 1,5 roku. Po części rozumiem jego zdenerwowanie, bo z pewnością poświęcił trochę czasu na poprawianie makijażu, a mimo to efekt jest nienajlepszy. Zapominając przy tym o ogólnej jakości zdjęcia. Też kiedyś cieszyłem się jak przedłużyłem rzęsę, usunąłem kropkę lub przywróciłem ostrość oczom ale to są detale, które nie są najważniejsze.
Może nie mam racji, może poszedłem w złą stronę. Tylko gdy moje zdjęcia przypominały to co zrobił krzysiek, to nikt nie zwracał na nie uwagi, a już na pewno ktoś, kto byłby w stanie za to zapłacić.
goltar, gdybym miał uwagi to na pewno napisałbym lub zrezygnowałbym z forum. Uważam, że dobrze wykonujecie swoją pracę, choć niektóre decyzje są dla mnie zagadką. Zdarzyło się komorowi i MM zwrócić uwagę na mój młody wiek, ale traktuje to z przymrużeniem oka tak jak moją wypowiedź o dyskryminacji.
Wysłany: Nie 31 Sie, 2008
Co Ty Kijos? Wstałeś lewą nogą? Jakie kpiny? Dla mnie Twoje umiejętności to - jeśli nie Everest - to w każdym razie wysokie góry. Nie chodzi mi tu tylko o biegłość w PSie ale też i o nosa do dobrych ujęć. Co nie znaczy, że nie mogę mieć innego gustu niż Twój. Na zdjęcie patrzysz i albo Ci sie podoba - albo nie. Niezależnie o posiadanej (w tym wypadku) wiedzy o tym jak zmieniłeś zdjęcie Krzyśka (i świadomości, że ja bym tak nie umiał) - jego podoba mi sie bardziej. A czy to ktoś kupi? Jakie to może mieć DLA MNIE znaczenie?
Teraz mamy doczynienia z niesympatyczną dyskusją pełną kpin.
Kijos nie przesadzasz czasem? Mam wrażenie, że Ci trochę dystansu brakuje do swojej twórczości. Jednym Twoja wersja się podoba innym nie. Nie trzeba od razu przez tych drugich tupać nóżkami.
I nie wmawiaj mi mojego zdenerwowania. Już ja dobrze wiem jak mój organizm reaguje na krytykę
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
forum.optyczne.pl wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na Twoim komputerze.
Technologia ta jest wykorzystywana w celach reklamowych i statystycznych.
Pozwala nam określać zachowania użytkowników na stronie, dostarczać im odpowiednie treści oraz reklamy,
a także ułatwia korzystanie z serwisu, np. poprzez funkcję automatycznego logowania.
Pliki cookies mogą też być wykorzystywane przez współpracujących z nami reklamodawców, a także przez narzędzie Google Analytics, które jest przez nas wykorzystywane do zbierania statystyk.
Korzystanie z serwisu Optyczne.pl przy włączonej obsłudze plików cookies jest przez nas traktowane, jako wyrażenie zgody na zapisywanie ich w pamięci urządzenia, z którego korzystasz.
Jeżeli się na to nie zgadzasz, możesz w każdej chwili zmienić ustawienia swojej przeglądarki. Przeczytaj, jak wyłączyć pliki cookie i nie tylko »
Strona wygenerowana w 0,09 sekundy. Zapytań do SQL: 11