Wykorzystujemy pliki cookie do spersonalizowania treści i reklam, aby oferować funkcje społecznościowe i analizować ruch w naszej witrynie, a także do prawidłowego działania i wygodniejszej obsługi. Informacje o tym, jak korzystasz z naszej witryny, udostępniamy partnerom społecznościowym, reklamowym i analitycznym. Partnerzy mogą połączyć te informacje z innymi danymi otrzymanymi od Ciebie lub uzyskanymi podczas korzystania z ich usług i innych witryn.
Masz możliwość zmiany preferencji dotyczących ciasteczek w swojej przeglądarce internetowej. Jeśli więc nie wyrażasz zgody na zapisywanie przez nas plików cookies w twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki, lub opuść naszą witrynę.
Jeżeli nie zmienisz tych ustawień i będziesz nadal korzystał z naszej witryny, będziemy przetwarzać Twoje dane zgodnie z naszą Polityką Prywatności. W dokumencie tym znajdziesz też więcej informacji na temat ustawień przeglądarki i sposobu przetwarzania twoich danych przez naszych partnerów społecznościowych, reklamowych i analitycznych.
Zgodę na wykorzystywanie przez nas plików cookies możesz cofnąć w dowolnym momencie.
Wysłany: Nie 31 Sie, 2008 Lustrzanka z calym kompletem do max. 1800zl
Witam wszystkich
Po dlugich latach cykania fotek kompaktami (obecnie Super Zoom Kodak P712) doroslem chyba do zakupu lustrzanki
Tylko oczywiscie jak zawsze bywa nie wiadomo co kupic , zeby byc zadowolonym. Dlatego prosze was o rady co kupic
Na poczatek pytanko czy lustrzanka w tej cenie bedzie robic lepsze zdjecia niz moj Kodak ?? Chodzi mi o tryb Auto , bo narazie na takim bede robil zdjecia poki nie poznam funkcji aparatu itp.
Chcialbym zakupic juz caly zestaw na jakis czas , nie planuje kupowac obiektywu w najblizszym czasie wiec chcialbym zeby byl w miare dobry ten dolaczony. Bo z tego co czytalem na roznych forach zakup dobrego obiektywu to wydatek na pewno ok. 1000zl , a na taki mnie poki co nie stac
Mam nadzieje , ze dobrze nakraslilem o co mi chodzi
W tej cenie to tylko zestaw Olympus E510 w dual kicie (14-42 plus 40-150) plus karta 4 GB. Taki zestaw jest w Fotozakupach za 1800 zł:
http://fotozakupy.pl/lust...4gb-i-dvd,7727s
Ta lustrzanka na pewno da lepsze zdjęcia niż
Twój Kodak. I radzę błyskawicznie przestawić się z Auto na chociaż tryb P.
Potem warto uzbierać 700 zł na obiektyw Olympus ZD 3.5/35. Pozwoli robić udane makro i
portrety synkowi.
A takie jeszcze moze glupie pytanie , bo sobie zapomnialem , czy ktoras z wymienionych lustrzanek moze nagrywac sekwencje video ??
Pytam o to gdyz , czasem nagrywam swoim Kodakiem krotkie filmy , nie jest to kamera , to oczywiste ale 640x480 w 30 klatkach wychodzi calkiem OK i do albumu dyskowego moze byc
Ten Olympus ciekawy , tylko czy mi beda potrzebne te dwa obiektywy ??
Narazie w sklepie macalem D40 Nikona i Sony A300 i bardziej lezy mi Soniacz Ale to tylko odczucia dotykowe
Bylem dzisiaj w Media i pomacalem sobie sprzeciki i mam straszny klopot , bo nie wiem ktory wybrac
Zastanawiam sie wlasciwie tylko pomiedzy tymi:
- Olympus E510 lub E520
- Sony Alpha A300
Chcialbym zeby bylo jak najtaniej I poki co dzialalbym na zestawie kupionym bo narazie nie bede mial pieniedzy na dodatkowe obiektywy , a jeszcze musze karte kupic , torbe i jakis stojak
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
forum.optyczne.pl wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na Twoim komputerze.
Technologia ta jest wykorzystywana w celach reklamowych i statystycznych.
Pozwala nam określać zachowania użytkowników na stronie, dostarczać im odpowiednie treści oraz reklamy,
a także ułatwia korzystanie z serwisu, np. poprzez funkcję automatycznego logowania.
Pliki cookies mogą też być wykorzystywane przez współpracujących z nami reklamodawców, a także przez narzędzie Google Analytics, które jest przez nas wykorzystywane do zbierania statystyk.
Korzystanie z serwisu Optyczne.pl przy włączonej obsłudze plików cookies jest przez nas traktowane, jako wyrażenie zgody na zapisywanie ich w pamięci urządzenia, z którego korzystasz.
Jeżeli się na to nie zgadzasz, możesz w każdej chwili zmienić ustawienia swojej przeglądarki. Przeczytaj, jak wyłączyć pliki cookie i nie tylko »
Strona wygenerowana w 0,04 sekundy. Zapytań do SQL: 9