Przetwarzanie danych osobowych

Nasza witryna korzysta z plików cookies

Wykorzystujemy pliki cookie do spersonalizowania treści i reklam, aby oferować funkcje społecznościowe i analizować ruch w naszej witrynie, a także do prawidłowego działania i wygodniejszej obsługi. Informacje o tym, jak korzystasz z naszej witryny, udostępniamy partnerom społecznościowym, reklamowym i analitycznym. Partnerzy mogą połączyć te informacje z innymi danymi otrzymanymi od Ciebie lub uzyskanymi podczas korzystania z ich usług i innych witryn.

Masz możliwość zmiany preferencji dotyczących ciasteczek w swojej przeglądarce internetowej. Jeśli więc nie wyrażasz zgody na zapisywanie przez nas plików cookies w twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki, lub opuść naszą witrynę.

Jeżeli nie zmienisz tych ustawień i będziesz nadal korzystał z naszej witryny, będziemy przetwarzać Twoje dane zgodnie z naszą Polityką Prywatności. W dokumencie tym znajdziesz też więcej informacji na temat ustawień przeglądarki i sposobu przetwarzania twoich danych przez naszych partnerów społecznościowych, reklamowych i analitycznych.

Zgodę na wykorzystywanie przez nas plików cookies możesz cofnąć w dowolnym momencie.

optyczne.pl forum.optyczne.pl  
•  FAQ  •  Szukaj  •  Użytkownicy  •  Grupy  •  Statystyki  •  Rejestracja  •  Zaloguj  •  Galerie  •   Ulubione tematy

----- R E K L A M A -----

Poprzedni temat :: Następny temat
Pierwsza lustrzanka dla mniej wymagajacego
Autor Wiadomość
Wujek_Pstrykacz 
Moderator
canonik

Wysłany: Nie 31 Sie, 2008   

Z D60 to ten obiektywik nie będzie ostrzył automatycznie, więc wogóle odpada. Canon 1000d faktycznie jest droższy. Jeżeli mówimy o obiektywie 28-200 to faktycznie szkoda słów. Troche lepszym rozwiązaniem byłoby tu szkło 18-200. Ale tylko troche lepszym. A co do A200 jest tanie - to nieulega wątpliwości, dla początkującego niezła, ale co dalej jak początkujący stanie się zaawansowanym. Tu Canon ma większy wybór (iNikon też). No chyba że Sony się rozwinie, ale na razie są to tylko pobożne życzenia. :wink:

Reklama

krzypaw 
Nowy

generalnie na początku szukałem kompakta, myślałem o panason icu fz50 lub sony h50ale jak dołoże kasyy niedużo to mogę mieć lustro, byłem w media i bawiłem się soniaczem h50 i potem alfą no i powiem że prdkość ostrzenia, ogóln e wrażenia z lustra nawet sony z kitem 18-70 są nieporównyhwalknie lepsze, zachorowałem na lustro, no i nie musze sie obnosic z canonem i na tasmie z wielkim naspisem, n o i nie musze byc brany za fotografa. ale sie rozpisałem. Dlatego zacząłem myślec o tej alfie, a jesli chodzi o zakupy to mam zamiar kupić zestaw i na tym zakończyc na długo zakupy, to może jednak alfe 200 + sigme 70-300 apo, tylko co z szerokim kątem, tylko niedrogo, chociaż wolał by m jeden obiektyw uniwerslany

RB 
Temu Panu już podziękujemy

Wujek_Pstrykacz napisał/a:
Z D60 to ten obiektywik nie będzie ostrzył automatycznie, więc wogóle odpada. Canon 1000d faktycznie jest droższy. Jeżeli mówimy o obiektywie 28-200 to faktycznie szkoda słów. Troche lepszym rozwiązaniem byłoby tu szkło 18-200. Ale tylko troche lepszym. A co do A200 jest tanie - to nieulega wątpliwości, dla początkującego niezła, ale co dalej jak początkujący stanie się zaawansowanym. Tu Canon ma większy wybór (iNikon też). No chyba że Sony się rozwinie, ale na razie są to tylko pobożne życzenia. :wink:

Jeśli chodzi o szkła - braki w tele.
Korpusy - brak rozsądego odpowiednika d80 (cos pomiedzy entry a a700) i pełnoklatkowca. Pełnoklatkowiec będzie we wrześniu.
Wybór C i N wiekszy. W S da się spokojnie żyć.

[ Dodano: Nie 31 Sie, 2008 21:01 ]
krzypaw napisał/a:
Dlatego zacząłem myślec o tej alfie, a jesli chodzi o zakupy to mam zamiar kupić zestaw i na tym zakończyc na długo zakupy, to może jednak alfe 200 + sigme 70-300 apo, tylko co z szerokim kątem, tylko niedrogo, chociaż wolał by m jeden obiektyw uniwerslany

Jeden obiektyw i niedrogo i dobrze... nie ma tak, sorry.
Ale z drugiej strony ludzie z 18-200 żyja i pstrykaja... i się cieszą...
To zależy od Twoich wymagań.

krzypaw 
Nowy

napisałem że niderogo szeroki kąt, może kitowy sony. a jeśli chodzi o jeden obiektyw który był by uniwersalny to musi byc w miarę dobry, ale do 1000, znajdzie ssię coś koło tego, ??

MC 
Temu Panu już podziękujemy

Za niecale 1300PLN masz bardzo przyzwoitego Tamrona17-50. To lacznie z A200 wychodzi ok.2tysiace i masz bardzo fajny komplet. Ewentualnie kit kupiony na allegro czy kkm + A200 to tylko tysiac zlotych.

Odpowiedz do tematu