Wykorzystujemy pliki cookie do spersonalizowania treści i reklam, aby oferować funkcje społecznościowe i analizować ruch w naszej witrynie, a także do prawidłowego działania i wygodniejszej obsługi. Informacje o tym, jak korzystasz z naszej witryny, udostępniamy partnerom społecznościowym, reklamowym i analitycznym. Partnerzy mogą połączyć te informacje z innymi danymi otrzymanymi od Ciebie lub uzyskanymi podczas korzystania z ich usług i innych witryn.
Masz możliwość zmiany preferencji dotyczących ciasteczek w swojej przeglądarce internetowej. Jeśli więc nie wyrażasz zgody na zapisywanie przez nas plików cookies w twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki, lub opuść naszą witrynę.
Jeżeli nie zmienisz tych ustawień i będziesz nadal korzystał z naszej witryny, będziemy przetwarzać Twoje dane zgodnie z naszą Polityką Prywatności. W dokumencie tym znajdziesz też więcej informacji na temat ustawień przeglądarki i sposobu przetwarzania twoich danych przez naszych partnerów społecznościowych, reklamowych i analitycznych.
Zgodę na wykorzystywanie przez nas plików cookies możesz cofnąć w dowolnym momencie.
Nie chce być nie miły, ale proponuję zamknąć wątek. Coraz więcej sporów do rozwiązania, coraz więcej wątpliwości... A tak będzie po problemie, bo odpowiedzi padły już kilkakrotnie.
Nie ma się co dziewczynie dziwić. Pisanie "kup gdyż ci focenie ucieka" to strata dla niej czasu, a może i pieniędzy. Wysilcie się trochę i napiszcie o wadach tego do czego ją namawiacie.
kozidron [Usunięty]
Wysłany: Sro 03 Wrz, 2008
Cytat:
Nie ma się co dziewczynie dziwić. Pisanie "kup gdyż ci focenie ucieka" to strata dla niej czasu, a może i pieniędzy. Wysilcie się trochę i napiszcie o wadach tego do czego ją namawiacie.
na razie marian , to ty napisałeś o wadach, o szukaniu lidera(właściwie o tym że trudno zorientować się, kto jest liderem), o tym - że na początek trzeba zakupić lampę(i brać ją w kosztach pod uwagę), no i najważniejsze, żeby wybrać sprzęt najtańszy, po którym nie będzie się żałowało "źle" wydanych pieniędzy:
Marian,
Cytat:
Moja rada: jeszcze się wstrzymaj z cyfrową lustrzanką aż będziesz miała jasność w tej materii, albo wybierz to co będzie cię najmniej kosztowało, czyli co możesz później porzucić z jak najmniejszą stratą.
Cały problem polega na nie zdecydowaniu.
Co do tego że " nawet C450D + kit wystarczy do nauki fotografi" to odpowiem że dobry kompakt z pełnym manuale + pierścień zmiany ogniskowej na obiektywie ( większa swoboda) spisze się równie dobrze.
System Olka oferuje sporo, tylko trzeba mieć pieniądze- jak w każdym systemie.
Myślę że temat jednak warto zamknąć. Wszystko było już powiedziane.
Chcecie mieć kłopot jak najszybciej z głowy bo chodzi o cudze a nie wasze pieniądze? Lepiej nic nie radzić niż "kup cokolwiek i będzie dobrze".
A jaka ma być? Koleżanka chce fotografowac to i śmo i tamto... A kazdy ze znanych nam systemów ma swoje wady i zalety. Napisać jej to wszystko i co? Napewno pomożemy jej zdecydować...I bedzie jak z ta nieszczęsna lampą...
Bo przeciez jeszcze należąloby kupic statyw ... no i żadnego Velbona, bo to strata pieniędzy, frotke 055 conajmniej z dobrą głowica, no z węglowym Gitzo nie będziemy przesadzac od razu. No bo przeciez widoczki bez statywu... Można tak pinkolic w bambus a tak naprawdę pierwszą lustrzanke się kupuje taka która najlepiej w łapie lezy, chyba że się ju z ma jakies dobrze określone preferencje co do tematu fotografii, szkięł itede... A jak w sumie ma być "do wszystkiego' to naprawdę nie ma wielkiej róznicy... One wszystkie róznia se dość marginalnie.
Na początek witam wszystkich bo to mój pierwszy post.
Dwa to sory ale wkurzyłem się jak czytałem teksty Mariana.
Odnoszę wrażenie, że według niego w e-510 nie ma wbudowanej lampy.
Mam ten aparat i o dziwo ma. W dodatku oświetla fotografowany obiekt. Pewnie nie gorzej niż większość kompaktów. Dlatego też można wnioskować, że bez problemu będzie mogła zrobić zdjęcia z imprez jak każdym innym kompaktem tym bardziej, że lustro nie potrzebuje tyle światła co kompakt.
Bardzo przepraszam ale ciśnienie mi się podniosło.
Czekanie na lidera nie ma sensu. Czy to będzie lodówka, pralka, tv, sprzęt audio, komórka, laptop itp to zawsze się okaże, że za miesiąc wyjdzie jakiś inny model lepszy lub gorszy. Jak tak ma się do tego podchodzić to nikt nigdy by nic nie kupił.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
forum.optyczne.pl wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na Twoim komputerze.
Technologia ta jest wykorzystywana w celach reklamowych i statystycznych.
Pozwala nam określać zachowania użytkowników na stronie, dostarczać im odpowiednie treści oraz reklamy,
a także ułatwia korzystanie z serwisu, np. poprzez funkcję automatycznego logowania.
Pliki cookies mogą też być wykorzystywane przez współpracujących z nami reklamodawców, a także przez narzędzie Google Analytics, które jest przez nas wykorzystywane do zbierania statystyk.
Korzystanie z serwisu Optyczne.pl przy włączonej obsłudze plików cookies jest przez nas traktowane, jako wyrażenie zgody na zapisywanie ich w pamięci urządzenia, z którego korzystasz.
Jeżeli się na to nie zgadzasz, możesz w każdej chwili zmienić ustawienia swojej przeglądarki. Przeczytaj, jak wyłączyć pliki cookie i nie tylko »
Strona wygenerowana w 0,04 sekundy. Zapytań do SQL: 10