Wykorzystujemy pliki cookie do spersonalizowania treści i reklam, aby oferować funkcje społecznościowe i analizować ruch w naszej witrynie, a także do prawidłowego działania i wygodniejszej obsługi. Informacje o tym, jak korzystasz z naszej witryny, udostępniamy partnerom społecznościowym, reklamowym i analitycznym. Partnerzy mogą połączyć te informacje z innymi danymi otrzymanymi od Ciebie lub uzyskanymi podczas korzystania z ich usług i innych witryn.
Masz możliwość zmiany preferencji dotyczących ciasteczek w swojej przeglądarce internetowej. Jeśli więc nie wyrażasz zgody na zapisywanie przez nas plików cookies w twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki, lub opuść naszą witrynę.
Jeżeli nie zmienisz tych ustawień i będziesz nadal korzystał z naszej witryny, będziemy przetwarzać Twoje dane zgodnie z naszą Polityką Prywatności. W dokumencie tym znajdziesz też więcej informacji na temat ustawień przeglądarki i sposobu przetwarzania twoich danych przez naszych partnerów społecznościowych, reklamowych i analitycznych.
Zgodę na wykorzystywanie przez nas plików cookies możesz cofnąć w dowolnym momencie.
To jak to w końcu jest to obiektywy czy canon nawalil nawet w tym poscię jest mowa że 450d nie ostrzy to w końcu np. Sigma nie ostrzy czy tylko nie ostrzy z canonem a właściciele nikonow nie wiedzą co to bf i ff gdy canonow cierpią ?
To jak to w końcu jest to obiektywy czy canon nawalil nawet w tym poscię jest mowa że 450d nie ostrzy to w końcu np. Sigma nie ostrzy czy tylko nie ostrzy z canonem a właściciele nikonow nie wiedzą co to bf i ff gdy canonow cierpią ?
My wszyscy cierpimy, gdy czytamy posty, ktore niby sa napisane po polsku. Naucz sie najpierw czytac i pisac, a potem jeszcze uzywania wyszukiwarki.
Dziękuję za wielce mądra odpowiedź jak się nie wie co napisać to się trzeba do czegoś przyczepić tylko że w przeciwieństwie do innych używam przeglądarki internetowej w telefonie. Gdybym pisał na klawiaturze też byłoby mi łatwiej ale jest jak jest. Więc zanim zaczniesz kogoś krytykować zastanów się dwa razy. Ani to przyjemne ani nikomu nie służy.
Ok - Panowie proponuje wrócić do tematu, a vespero postaraj się pisać gramatycznie jeśli chcesz aby odpowiadano Ci merytorycznie. To zdanie do którego odniósł się P_M_ faktycznie było trudno zrozumieć...
Merytorycznie to właściciele Nikonów też cierpią na BF/FF, gdyby tak nie było producent nie wprowadzałby regulacji tego problemu w body. Po prostu statystycznie rzecz biorąc występuje to w nikonach rzadziej niż w canonach. Albo właściciele canonów częściej o tym mówią. Mój Nikon+Sigma70-300APO lub Tamron 28-75 w każdym razie od pierwszego zdjęcia ostrzą tam gdzie trzeba.
Witam
Nie chcę zakładać nowego tematu więc podłączam się do tego.
Moje pytanie brzmi następująco:
Czy poczekać aż D80 stanieje w związku z premierą D90? Czy kupić D90 od razu bez oczekiwania?
Wiem, że ono już padło, ale nie mogę doczytać się jednoznacznej odpowiedzi.
Nie ukrywam, że w D90 kusi matryca CMOS z D300.
Za radą mnich-a jestem zainteresowany zestawem z obiektywem 18-70:)
Powiem krótko jestem w kropce i nie bardzo wiem jaką decyzje podjąć.
Trudno powiedzieć czy d80 tak nagle stanieje. W końcu już kosztuje koło 1700-1800 zł.
Za dużo nie może stanieć bo za 1200 masz d60, która na razie chyba nie będzie wymieniona.
Jeśli stać Cię na Nikona d90 lub wkrótce na niego dozbierasz, to bierz go. Jeśli jest daleko w Twoim zasięgu cenowym kupuj d80. A może d90 na raty?
W każdym razie zbliża się okres przedświąteczny, więc d90 jak się pojawi zacznie tanieć tak myślę po nowym roku dopiero z ceny pt.: "Nowość"
Z takim budżetem to radze koledze kupić 40D(można spokojnie dostać za niecałe 2300zł) z 18-55is a za resztę na akcesoria lub jakieś tanie Tele lub portretówkę. Czekać można w nieskończoność a kardy uciekają. Podniecanie sie sprzętem i wieczne czekanie na nowości nie zapewni ci dobrych zdjęć... A po drugie to moim zdaniem ND90 to zdecydowanie niższa liga niż C40D…
mavierk Temu Panu już podziękujemy never knows best
Wysłany: Sro 03 Wrz, 2008
MC napisał/a:
Ja bym D90 od razu po premierze nie kupowal.
A ja bym kupował, d80 jest starą konstrukcją, szumi znacznie. Z kitem 18-70... no dobra, niech będzie
mavierk, mi chodzi tylko o to, ze pewnie w niedlugim czasie stanieje. Jak to zwykle z nowosciami bywa. Nie mowie, zeby od razu D80 kupowac, ale moze 40D by nie bylo takie zle?
beder [Usunięty]
Ja już podjąłem decyzję. Czekam na nikona d90. Kupuję w USA gdzie w sklepach będzie dostępny pod koniec października. Porównywałem między d80 / canonem 450d / zastanawiałem się również nad canonem 40D i nikonem d200 ale to już wyższa pólka i maja zbyt dużo opcji nieprzydatnych fotoamatorom czyli np. mnie.
pozdrawiam
mavierk Temu Panu już podziękujemy never knows best
ja jakoś nie pluję sobie w brodę, że kupiłem 70-300VR za 2200zł, jak 2 miesiące później była już za 1700 -> dla mnie najważniejszy jest czas
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
forum.optyczne.pl wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na Twoim komputerze.
Technologia ta jest wykorzystywana w celach reklamowych i statystycznych.
Pozwala nam określać zachowania użytkowników na stronie, dostarczać im odpowiednie treści oraz reklamy,
a także ułatwia korzystanie z serwisu, np. poprzez funkcję automatycznego logowania.
Pliki cookies mogą też być wykorzystywane przez współpracujących z nami reklamodawców, a także przez narzędzie Google Analytics, które jest przez nas wykorzystywane do zbierania statystyk.
Korzystanie z serwisu Optyczne.pl przy włączonej obsłudze plików cookies jest przez nas traktowane, jako wyrażenie zgody na zapisywanie ich w pamięci urządzenia, z którego korzystasz.
Jeżeli się na to nie zgadzasz, możesz w każdej chwili zmienić ustawienia swojej przeglądarki. Przeczytaj, jak wyłączyć pliki cookie i nie tylko »
Strona wygenerowana w 0,03 sekundy. Zapytań do SQL: 9