Wykorzystujemy pliki cookie do spersonalizowania treści i reklam, aby oferować funkcje społecznościowe i analizować ruch w naszej witrynie, a także do prawidłowego działania i wygodniejszej obsługi. Informacje o tym, jak korzystasz z naszej witryny, udostępniamy partnerom społecznościowym, reklamowym i analitycznym. Partnerzy mogą połączyć te informacje z innymi danymi otrzymanymi od Ciebie lub uzyskanymi podczas korzystania z ich usług i innych witryn.
Masz możliwość zmiany preferencji dotyczących ciasteczek w swojej przeglądarce internetowej. Jeśli więc nie wyrażasz zgody na zapisywanie przez nas plików cookies w twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki, lub opuść naszą witrynę.
Jeżeli nie zmienisz tych ustawień i będziesz nadal korzystał z naszej witryny, będziemy przetwarzać Twoje dane zgodnie z naszą Polityką Prywatności. W dokumencie tym znajdziesz też więcej informacji na temat ustawień przeglądarki i sposobu przetwarzania twoich danych przez naszych partnerów społecznościowych, reklamowych i analitycznych.
Zgodę na wykorzystywanie przez nas plików cookies możesz cofnąć w dowolnym momencie.
Gibsona Les Paula za 12000 - bo to przecież świetny sprzęt...
Eee tam...
oj to przykład był tylko
Niech będzie Ibanez S series
[ Dodano: Czw 04 Wrz, 2008 21:09 ]
Marian napisał/a:
Nie polemizujcie ze mną, tylko jej doradzajcie. Ja mam swoją opinię i tyle. Sama wyciągnie wnioski.
"Nie słuchaj Mariana" najłatwiej napisać. Trudniej o wadach aparatów, które proponujecie. No bo trzeba je po prostu znać z autopsji. O zaletach aparatów to może sobie poczytać w marketingowych ulotkach.
Twoje wypowiedzi sprawiają że ikonka "ignoruj" zaczyna wyglądać zachęcająco...
Co do ulotek marketingowych... doskonale wiadomo że to co jest tam napisane trzeba podzielić przez dwa lub i więcej... a może ty nam napiszesz o wadach aparatów co?? podziel się z nami tą erudycją - tak samo jak na temat lampy czy też szukaniu lidera...
Ja mam nadzieje że sama zainteresowana już posiada Olka w dual-kicie...
No i to jest własnie świetna gitara na początek. Ewentualnie RG, tak w okolicach starej serii 400-500...
Od czegoś takiego powinno się moim zdaniem zaczynać, a nie od podrób ze sklejki, wyrabiających złe nawyki. Podobnie jak pierwszym wzmacniaczem powinna być lampa, bo nic tak nie uczy prawidłowej artykulacji.
Wbrew pozorom, to nie do końca jest offtopic...
Nie polemizujcie ze mną, tylko jej doradzajcie. Ja mam swoją opinię i tyle.
Przedstaw ja.
Marian napisał/a:
Sama wyciągnie wnioski.
"Nie słuchaj Mariana" najłatwiej napisać. Trudniej o wadach aparatów, które proponujecie. No bo trzeba je po prostu znać z autopsji. O zaletach aparatów to może sobie poczytać w marketingowych ulotkach.
A gdyby smy napisali o wadach to myślisz, żeby cokolwiek kupiła?
Zę A szumi, B ma zła rozpietośc tonalna i tragiczne wizjery, C wolny autofokus, D nie ma obiektywów itede?
Bo u diabła z tym wszystkim doskonale da się fotografować, a jak się nie miało w łapkach niczego jeszcze to to wszystko po prostu jest SZTUCZNYM problemem.
Problem polega tylko na tym że jeśli ktoś nie jest do końca przekonany o tym że chce kilka(kilkanaście) lat przeznaczyć na gitarę, nie kupi lampy bo po prostu za droga jest... więc kupi najpierw 30W tranzystor, a jeśli mu się spodoba, to będzie zbierał 5 lat i kupi Mesa Boogie Dual Rectifier
Jeśli komuś wystarczy tylko korpus z wbudowaną lampą i dwa kitowe obiektywy, to albo ja nie widzę sensu mu doradzać, albo po prostu niepotrzebna mu lustrzanka.
Oj obawiam się że możesz się jednak poważnie mylić Lustrzanka jednak w miarę doświadczony strzelacz potrafi działać nieco łatwiej niż kompaktem czy hybrydą.
dawno dawno temu, za 7 górami i podobną ilośćia rzek, jak ktoś stwierdzał, że towarzystwo mu nie odpowiada to wychodził cicho. Tu i teraz wypada trzasnąć drzwiami. I powiedzieć WYCHODZĘ....
mavierk Temu Panu już podziękujemy never knows best
Wysłany: Czw 04 Wrz, 2008
Ok... napisałem pare głupot, pewnie sie powtarzam... ale jakoś faze poczułem na to:
bbeeaa napisał/a:
Czy różnica w jakości zdjęć robionych FZ50 i Olkiem 510 z dual kitem jest wyraźna?
To zależy, jak chcesz oglądać odbitki rzędu 10 x 15 a nawet 15 x 23 to różnicy praktycznie nie będzie żadnej tak na prawde - w ostrości, ale...
głębia, jaka jest konsekwencją większej matrycy powinna brzmieć zachęcająco, po za tym możliwość specjalizacji - fz50 jest sprzętem do wszystkiego, a jak coś jest do wszystkiego... takim kompaktem uszczkniesz każdego rodzaju fotografię, ale w każdej dziedzinie będzie ograniczać Cię kilka rzeczy.
Moim zdaniem kupno kompakta w stylu fz50 jest dobrym posunięciem dla początkującego - jak ktoś nie wie, co będzie focić. A jak mu się znudzi - zawsze ma dobry sprzęcik na wakacje
Znowu kupno lustra też nie jest złym pomysłem - ale trzeba się skupić bardziej, zeby nie wydać niepotrzebnie pieniądzy. Taki oly e-510 w dualkicie jest właściwie alternatywą dla kompaktów, a możliwość podpięcia do niego czegoś innego - dużym atutem. I teraz...
jak chcesz focić krajobrazy - na początek kit powinien wystarczyć, ewentualnie warto pomyśleć nad kupnem od razu 12-60
jak lubisz zdjęcia ludzi - portrety - warto pomyśleć nad dobrym/jasnym szkłem, które po cropie da Ci 80-140mm (czyli w Oly 40-70) z światłem conajmniej 2
jak kwapisz się przyrodą - masz właściwie do wyboru tylko Olego 70-300 albo... allbooo Sigmę 50-500 ^^
etc... nie chce mi sie już pisać
edit - sorry za składnię, włącza się we mnie powoli analfabetyzm...
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
forum.optyczne.pl wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na Twoim komputerze.
Technologia ta jest wykorzystywana w celach reklamowych i statystycznych.
Pozwala nam określać zachowania użytkowników na stronie, dostarczać im odpowiednie treści oraz reklamy,
a także ułatwia korzystanie z serwisu, np. poprzez funkcję automatycznego logowania.
Pliki cookies mogą też być wykorzystywane przez współpracujących z nami reklamodawców, a także przez narzędzie Google Analytics, które jest przez nas wykorzystywane do zbierania statystyk.
Korzystanie z serwisu Optyczne.pl przy włączonej obsłudze plików cookies jest przez nas traktowane, jako wyrażenie zgody na zapisywanie ich w pamięci urządzenia, z którego korzystasz.
Jeżeli się na to nie zgadzasz, możesz w każdej chwili zmienić ustawienia swojej przeglądarki. Przeczytaj, jak wyłączyć pliki cookie i nie tylko »
Strona wygenerowana w 0,13 sekundy. Zapytań do SQL: 10