Przetwarzanie danych osobowych

Nasza witryna korzysta z plików cookies

Wykorzystujemy pliki cookie do spersonalizowania treści i reklam, aby oferować funkcje społecznościowe i analizować ruch w naszej witrynie, a także do prawidłowego działania i wygodniejszej obsługi. Informacje o tym, jak korzystasz z naszej witryny, udostępniamy partnerom społecznościowym, reklamowym i analitycznym. Partnerzy mogą połączyć te informacje z innymi danymi otrzymanymi od Ciebie lub uzyskanymi podczas korzystania z ich usług i innych witryn.

Masz możliwość zmiany preferencji dotyczących ciasteczek w swojej przeglądarce internetowej. Jeśli więc nie wyrażasz zgody na zapisywanie przez nas plików cookies w twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki, lub opuść naszą witrynę.

Jeżeli nie zmienisz tych ustawień i będziesz nadal korzystał z naszej witryny, będziemy przetwarzać Twoje dane zgodnie z naszą Polityką Prywatności. W dokumencie tym znajdziesz też więcej informacji na temat ustawień przeglądarki i sposobu przetwarzania twoich danych przez naszych partnerów społecznościowych, reklamowych i analitycznych.

Zgodę na wykorzystywanie przez nas plików cookies możesz cofnąć w dowolnym momencie.

optyczne.pl forum.optyczne.pl  
•  FAQ  •  Szukaj  •  Użytkownicy  •  Grupy  •  Statystyki  •  Rejestracja  •  Zaloguj  •  Galerie  •   Ulubione tematy

----- R E K L A M A -----

Poprzedni temat :: Następny temat
Przesunięty przez: goltar
Sob 13 Wrz, 2008
świetna jakość kolorów i odwzorowanie
Autor Wiadomość
tomek__ 
Rozmowny

Wysłany: Pią 12 Wrz, 2008   świetna jakość kolorów i odwzorowanie

http://widjita.deviantart.com/gallery/#_browse

czy taka jakość kolorów to zasługa obróbki na PC czy kwestia Canona 1Ds M3 i obiektywów z serii L? (sprzęt twórcy tych fotek)

Reklama

jaad75 
Temu Panu już podziękujemy
Klub Pierdzieli

Wysłany: Pią 12 Wrz, 2008   

Obróbka na niektórych zdjęciach trochę zbyt plastikowa i kolory takie sobie, ale taka GO, to faktycznie kwestia pełnej klatki i bardzo jasnych teleobiektywów.

krewzszafy 
Rozmowny

http://widjita.deviantart...r-life-93981570
bleee :???: takie kolory walą po oczach. światłem i GO facet super operuje, jak dla mnie kolory nie do przyjęcia, nienaturalne i to bardzo :wink:

Monastor 
Optyczny

Kolory obleśnie przesycone, jak z jakiejś małpki nie z marka, ale to kwestia gustu. To akurat da się zrobic każdym aparatem przy odpowiedniej obróbce.
W użyciu szkła dające ładne bokeh i płytką GO, jakieś blendy, pewnie tu i ówdzie flesz.
Szkoda, że ogólnie kicz ^^'

heding 
Entuzjasta

mnie też nie rusza to jego pstrykanie, ot rzemiosło :???: , ciekawsze fotki znajdziesz choćby na PLFOTO..

Monastor 
Optyczny

heding, po co PLFOTO, ciekawsze foty (w tym samym lub podobnym temacie) masz nawet u nas na forum :-)
Ostatnio zmieniony przez Monastor Pią 12 Wrz, 2008, w całości zmieniany 1 raz  

heding 
Entuzjasta

Monastor, ale tam duuuuużo więcej :razz:

Monastor 
Optyczny

heding, aaa, to swoją drogą :-)
Zresztą tam gdzie ten koleś ma galerię też znajdziesz na pewno sporo... tylko deviantart to straszny moloch i czasem trudno znaleźc prawdziwe perełki.

kozidron
[Usunięty]

rzeczywiście te babki jakieś takie plastikowe....ble...ale pewnie jakbym mu to pod fotami napisał zrugał by mnie jak ostatniego....widać że lizał te tła w szopie...

heding 
Entuzjasta

kozidron :mrgreen: , a na DA to nie? :wink: ...tam to by Cię dopiero zrugali za negatywną opinię ...

tomek__ 
Rozmowny

panowie -jego fotki nie mówię, ze są idealne, ale są 'powerfull'
nie wiem czy jesteście audiofilami, ale porównam to tak:
jego zdjęcia to nie 'sprzęt audiofilski', nie są naturalne i neutralne, są jak raczej jak 'kino domowe za 2000zł' -nie do przyjecia dla audiofila, ale z fajnym podkoloryzowanym, bajeranckim dźwiękiem

czyli jednak koleś bawi się ps-em? zapytałem go przez DA i napisał, że jedyne co robi to tylko czasami korekcja krzywej RGB i maskowanie -to drugie nie wiem co to jest

[ Dodano: Pią 12 Wrz, 2008 19:40 ]
co to jest ten "GO"?

krewzszafy 
Rozmowny

tomek__ co z tego że maszyna gwizda jak kierowca pi... dobrze posłuchać muzyki można tanim kosztem(podpowiem że chodzi o odpowiednio urządzone pomieszczenie odsłuchowe)
GO-głębia ostrości

mavierk 
Temu Panu już podziękujemy
never knows best

no i nie mówcie mi, że 200/2 IS to słaba portretówka :D Jestem zauroczony... plastyką zdjęć :D

krewzszafy 
Rozmowny

mavierk ale to nie o sprzęt chodzi właśnie :razz: a 200 do portretu to chyba ciut za dużo. trzeba krzyczeć do modelki :lol:

tomek__ 
Rozmowny

krewzszafy napisał/a:
tomek__ co z tego że maszyna gwizda jak kierowca pi... dobrze posłuchać muzyki można tanim kosztem(podpowiem że chodzi o odpowiednio urządzone pomieszczenie odsłuchowe)
GO-głębia ostrości

zatem porównam to do słuchawek -jego zdjęcia to jbl 220 reference, a porządna fotografia to shure se530

mówcie co chcecie, ale mi się te bajkowe kiczowate kolory podobają;
są takie baśniowe;

jak takie uzyskać, zakladając, że surowe zdjęcie bedzie miało idealne [naturalne] kolory? mam ps'a cs2 i picasa2

Odpowiedz do tematu