Wykorzystujemy pliki cookie do spersonalizowania treści i reklam, aby oferować funkcje społecznościowe i analizować ruch w naszej witrynie, a także do prawidłowego działania i wygodniejszej obsługi. Informacje o tym, jak korzystasz z naszej witryny, udostępniamy partnerom społecznościowym, reklamowym i analitycznym. Partnerzy mogą połączyć te informacje z innymi danymi otrzymanymi od Ciebie lub uzyskanymi podczas korzystania z ich usług i innych witryn.
Masz możliwość zmiany preferencji dotyczących ciasteczek w swojej przeglądarce internetowej. Jeśli więc nie wyrażasz zgody na zapisywanie przez nas plików cookies w twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki, lub opuść naszą witrynę.
Jeżeli nie zmienisz tych ustawień i będziesz nadal korzystał z naszej witryny, będziemy przetwarzać Twoje dane zgodnie z naszą Polityką Prywatności. W dokumencie tym znajdziesz też więcej informacji na temat ustawień przeglądarki i sposobu przetwarzania twoich danych przez naszych partnerów społecznościowych, reklamowych i analitycznych.
Zgodę na wykorzystywanie przez nas plików cookies możesz cofnąć w dowolnym momencie.
davaeorn, nie zdarza się, właśnie dzięki ilości miejsc na roku
No oczywiście i moim zdaniem tak powinno być na wszystkich kierunkach... bo po co przyjmować np. 200 osób na technologię żywności co roku?? na każdy kierunek powinni przyjmować 75% mniej niż aktualnie... i może wtedy tytuł mgr by znowu miał jakąś wartość... a nie produkcja masowa - tak naprawdę po nic...
Nowa maturka chyba dosyć mocno wyklucza korupcje w tych rejonach... To już nie te czasy egzaminów wstępnych, kiedy rzeczywiście wiadomo jak było...
A studentów w tym kraju za dużo jest... "łyski" z pod bloka też idą na studia jak nie chcą do woja iść... A zmniejszenie ilości miejsc przyczyniłoby się też może do ogólnego wzrostu poziomu wiedzy - ludzie by znacznie bardziej starali wiedząc jak trudno jest się dostać na studia... a tak to mamy wiele kierunków gdzie jest od groma studentów o poziomie wiedzy... hmm... marnym??
bo po co przyjmować np. 200 osób na technologię żywności co roku??
180 na inżynierskich i 150 na MSU , tak dla ścisłości
a ilość studentów musi być tak duża, bo uczelnie państwowe dostają pieniądze z budżetu "na łebka", więc jak więcej "łebków"... sam rozumiesz dlatego przyjmowana jest taka ilość studentów, żeby maksymalnie wykorzystać, powiedzmy, "przepustowość" laboratoriów
ale ilość miejsc to nie to samo, co ilość absolwentów - np. mój kolega na technologii chemicznej PW mówił, że na I semestrze było ich w sumie 200 osób, a na II semestrze... 100...
jeśli chodzi o Tesco - Drogi Panie Monastor, proszę grzecznie na dziale mięsnym i nabiałowym, bo tam dużo absolwentów mojego wydziału
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
forum.optyczne.pl wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na Twoim komputerze.
Technologia ta jest wykorzystywana w celach reklamowych i statystycznych.
Pozwala nam określać zachowania użytkowników na stronie, dostarczać im odpowiednie treści oraz reklamy,
a także ułatwia korzystanie z serwisu, np. poprzez funkcję automatycznego logowania.
Pliki cookies mogą też być wykorzystywane przez współpracujących z nami reklamodawców, a także przez narzędzie Google Analytics, które jest przez nas wykorzystywane do zbierania statystyk.
Korzystanie z serwisu Optyczne.pl przy włączonej obsłudze plików cookies jest przez nas traktowane, jako wyrażenie zgody na zapisywanie ich w pamięci urządzenia, z którego korzystasz.
Jeżeli się na to nie zgadzasz, możesz w każdej chwili zmienić ustawienia swojej przeglądarki. Przeczytaj, jak wyłączyć pliki cookie i nie tylko »
Strona wygenerowana w 0,06 sekundy. Zapytań do SQL: 9