Przetwarzanie danych osobowych

Nasza witryna korzysta z plików cookies

Wykorzystujemy pliki cookie do spersonalizowania treści i reklam, aby oferować funkcje społecznościowe i analizować ruch w naszej witrynie, a także do prawidłowego działania i wygodniejszej obsługi. Informacje o tym, jak korzystasz z naszej witryny, udostępniamy partnerom społecznościowym, reklamowym i analitycznym. Partnerzy mogą połączyć te informacje z innymi danymi otrzymanymi od Ciebie lub uzyskanymi podczas korzystania z ich usług i innych witryn.

Masz możliwość zmiany preferencji dotyczących ciasteczek w swojej przeglądarce internetowej. Jeśli więc nie wyrażasz zgody na zapisywanie przez nas plików cookies w twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki, lub opuść naszą witrynę.

Jeżeli nie zmienisz tych ustawień i będziesz nadal korzystał z naszej witryny, będziemy przetwarzać Twoje dane zgodnie z naszą Polityką Prywatności. W dokumencie tym znajdziesz też więcej informacji na temat ustawień przeglądarki i sposobu przetwarzania twoich danych przez naszych partnerów społecznościowych, reklamowych i analitycznych.

Zgodę na wykorzystywanie przez nas plików cookies możesz cofnąć w dowolnym momencie.

optyczne.pl forum.optyczne.pl  
•  FAQ  •  Szukaj  •  Użytkownicy  •  Grupy  •  Statystyki  •  Rejestracja  •  Zaloguj  •  Galerie  •   Ulubione tematy

----- R E K L A M A -----

Poprzedni temat :: Następny temat
Hybryda czy Olympus E510 ?
Autor Wiadomość
vito 
Początkujący

Wysłany: Pon 15 Wrz, 2008   

No i dokonałem zakupu, wszystko było by fajnie gdyby nie to że jeszcze czeka mnie dodatkowy zakup karty xD bo nie wiedziałem że olek zadbał o rynek zbytu na swoje karty i do panoramy są wymagane xD ;(

Reklama

Amix 
Rozmowny

Pamiętaj tylko, ze na karcie xD ma być napis Olympus. Ja kupiłem z napisem Toshiba i g.... z tego wyszło, nie mogę robić panoram przy zastosowaniu xD Toshiba, normalnie OSZUSTWO. Zastanawiałem sie co z tym fantem zrobić, gdzie iść, ale w końcu olałem.

vito 
Początkujący

oho dobrze wiedzieć bo nie zamierzałem kupować nic drogiego bo bez sensu raz że i tak są wolniejsze od CF a dwa że są dużo droższe a mają mniejszą pojemność, ale i tak w planach najbliższy zakup to będą prawdopodobnie soczewki chyba że macie jakiś inny pomysł na robienie makro przy kitach

Amix 
Rozmowny

xD już nie są takie drogie, ja zapłaciłem za 2GB 49zł, ale jak bym wiedział, ze musi być xD Olympusa to taka bym kupił, są nie co droższe od Toshiby.
Zastanawia mnie fakt, że nigdzie nie jest napisane, że ma być xD Olympusa, a tylko, że do zdjęć panoramicznych musi być karta typu xD-Picture.
Teraz stosuje ja w drugim slocie jako zapas. Domyślna oczywiście jest CF, pięć razy szybsza.

vito 
Początkujący

No dokładnie we wszystkich informacjach/testach jest powiedziane, że aparat wyposażony jest w dwa sloty kart pamięci ale nikt nie wspomina po co jest zostawione xD :P

Amix 
Rozmowny

Tam jest napisane w instrukcji, ze do panoram musi być xD, ale nie jest napisane, ze musi być firmy Olympus i w tym jest cały sęk, bo karty xD produkuje wiele firm i taka adnotacja powinna w instrukcji być.

vito 
Początkujący

Zgadza się, ale trudno się mówi dobrze że o tym napisałeś bo nie wiem czy też bym się nie załatwił. Ale to i tak niewielka kwota przy cenach obiektywów :P teraz rozpocząłem zbieranie na jakieś tele 300mm albo i większe by się zdało ale nie widziałem nic większego do olka ;/

Amix 
Rozmowny

Tu jest http://www.optyczne.pl/13..._f_4.0-5.6.html

70-300 to daje nam 140-600mm na mały obrazek.

vito 
Początkujący

No niby tak, ale gdzieś czytałem że stosowanie tego mnożnika nie jest poprawne i jednak powinno się patrzeć na to co jest podane czyli w tym wypadku 300. A tak z ciekawości jest jakiś inny większy obiektyw do olka czy nie? Bo ja się na nic większego nigdzie nie natknąłem (może nie umiem szukać :P )

Amix 
Rozmowny

Jest jak najbardziej poprawne x2.
Jest stałka 600mm ED 300mm 1:2:8
Zaraz coś zeskanuje odnośnie przeliczeń i zapodam
Ostatnio zmieniony przez Amix Pon 15 Wrz, 2008, w całości zmieniany 1 raz  

vito 
Początkujący

To może ktoś kto to pisał nie bardzo wiedział o czym pisze :P bo twierdził że 300mm olka, canona, nikona itd wszystko to jedno i to samo. Przypuszczam, że musiałbym ze 3000zł albo i lepiej wydać na tą 600mm a i tak bym w sumie z niej nie korzystał. Dlatego zostanę przy 70-300mm chyba że w międzyczasie coś nowego się pokaże.

Amix 
Rozmowny

To są skany z katalogu Olympusa Obiektywy i są napisane przeliczenia, wiec ten ktoś musi sie sporo douczyć.
Jak kupisz 70-300mm to i tak na długim końcu masz 600mm, a kosztuje coś trochę ponad 1000zł
Ostatnio zmieniony przez Amix Pon 15 Wrz, 2008, w całości zmieniany 1 raz  

Jesienny 
Optyczny
Spacerowicz

Zamiast pitulić poszukalibyście odpowiedniego tematu na forum i poczytali ;)

vito 
Początkujący

Wygląda że będzie musiał się douczyć ;] Widzę że tu od razu zostało przeliczone na mały obrazek.

Ale chyba już doszliśmy sami do tego co można znaleźć na forum, chyba że dalej coś nie tak??

Amix 
Rozmowny

Jesienny napisał/a:
Zamiast pitulić poszukalibyście odpowiedniego tematu na forum i poczytali ;)

A co w tym złego, ze rozmawiamy. Nie ma tematu o Olympusie E510 na tym forum, wiec rozmawiamy tutaj.
Dobrze by było żeby administrator wydzielił ten temat do nowego np. o nazwie Olympus E510/520 to może być to.
Coraz więcej ludzi kupuje te lustrzanki ze względu na to, ze jest bardzo dobrym aparatem i tanim z najlepszymi obiektywami kitowymi, nie znam lepszych kitów.

Odpowiedz do tematu