Wykorzystujemy pliki cookie do spersonalizowania treści i reklam, aby oferować funkcje społecznościowe i analizować ruch w naszej witrynie, a także do prawidłowego działania i wygodniejszej obsługi. Informacje o tym, jak korzystasz z naszej witryny, udostępniamy partnerom społecznościowym, reklamowym i analitycznym. Partnerzy mogą połączyć te informacje z innymi danymi otrzymanymi od Ciebie lub uzyskanymi podczas korzystania z ich usług i innych witryn.
Masz możliwość zmiany preferencji dotyczących ciasteczek w swojej przeglądarce internetowej. Jeśli więc nie wyrażasz zgody na zapisywanie przez nas plików cookies w twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki, lub opuść naszą witrynę.
Jeżeli nie zmienisz tych ustawień i będziesz nadal korzystał z naszej witryny, będziemy przetwarzać Twoje dane zgodnie z naszą Polityką Prywatności. W dokumencie tym znajdziesz też więcej informacji na temat ustawień przeglądarki i sposobu przetwarzania twoich danych przez naszych partnerów społecznościowych, reklamowych i analitycznych.
Zgodę na wykorzystywanie przez nas plików cookies możesz cofnąć w dowolnym momencie.
Witam
Chciałem prosić o pomoc w wyborze obiektywu do zestawu kitowego z 450d.
Jako drugi obiektyw chciałbym coś uzupełniającego kitowy obiektyw a zarazem uniwwersalnego. Znalazłem dwa zestawy które mnie zainteresowały
1) Canon EOS 450D IS Double Zoom Kit (EOS 450D Camera, EF-S 18-55mm IS f/3.5-5.6 Lens & EF-S 55-250mm IS f/4.0-5.6 lens)
2) Canon EOS 450D Twin Lens Bundle with Canon 18-55mm IS lens + Tamron 70-300mm f4-5.6 Di LD macro 1:2 lens
Jak w zestawie to nie można zmienić obiektywu
Coś mi to wygląda na sprzęt kupowany na ebayu za oceanem (nie wiem czy są wersje z sigmą), dlatego ja bym jednak mimo wszystko był za zestawem nr 1. Dlaczego? Ano otóż kupując do korpusu Canona obiektywy Canona jest mniejsza szansa na trafienie zestawu który nie zechce ze sobą współpracować, a procedura zwrotu/wymiany jest w takich przypadkach ...no bardzo trudna. Co do gwarancji, to można ją sobie w buty wsadzić. Pomijam już kwestię, że wspomniane obiektywy Canona, choć bardzo plastikowe, to jednak optycznie prezentują się całkiem znośnie.
Ale być może dorobiłem sobie historię a kolega eryk kupuje sprzęt w Polsce.
Tak czy inaczej ja bym rozważył jeszcze inne rozwiązanie. Kupno osobno korpusu i dokupienie obiektywów osobno. Wtedy pojawia się już zupełnie inny wybór.
sprzęt chcę zakupić w GB pierwszy zestaw znalazlem na amazon.co.uk a drugi w sklepie to tak dla wyjasnienia:) Po dłuższym zastanowieniu kolega Baku ma rację i narazie kupie zestaw kitowy (bo podobna cena co samo body) a nad szkłem poczytam jeszcze troche forum i coś fajnego sobie dobiorę. Dziękuję za pomoc
Jeśli Ci się uda kupić kita stabilizowanego (18-55/3,5-5,6 IS) to powinien starczyć Ci do czasu gdy nastąpi jego samoistny recykling (rozpadnie się). Optycznie to całkiem przyzwoity obiektyw; przeczytaj sobie test. Jeśli jeszcze "zaposiłkujesz" się taniutkim 50/1.8 II za ok 300 zł, to dostaniesz wspomaganie tam gdzie kit najbardziej niedomaga.
Co do teleobiektywu, to tu dopiero będzie pole do popisu. I cenowo i jakościowo wybór jest olbrzymi. Sam czytam i czytam i robię się coraz głupszy
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
forum.optyczne.pl wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na Twoim komputerze.
Technologia ta jest wykorzystywana w celach reklamowych i statystycznych.
Pozwala nam określać zachowania użytkowników na stronie, dostarczać im odpowiednie treści oraz reklamy,
a także ułatwia korzystanie z serwisu, np. poprzez funkcję automatycznego logowania.
Pliki cookies mogą też być wykorzystywane przez współpracujących z nami reklamodawców, a także przez narzędzie Google Analytics, które jest przez nas wykorzystywane do zbierania statystyk.
Korzystanie z serwisu Optyczne.pl przy włączonej obsłudze plików cookies jest przez nas traktowane, jako wyrażenie zgody na zapisywanie ich w pamięci urządzenia, z którego korzystasz.
Jeżeli się na to nie zgadzasz, możesz w każdej chwili zmienić ustawienia swojej przeglądarki. Przeczytaj, jak wyłączyć pliki cookie i nie tylko »
Strona wygenerowana w 0,05 sekundy. Zapytań do SQL: 10