Wykorzystujemy pliki cookie do spersonalizowania treści i reklam, aby oferować funkcje społecznościowe i analizować ruch w naszej witrynie, a także do prawidłowego działania i wygodniejszej obsługi. Informacje o tym, jak korzystasz z naszej witryny, udostępniamy partnerom społecznościowym, reklamowym i analitycznym. Partnerzy mogą połączyć te informacje z innymi danymi otrzymanymi od Ciebie lub uzyskanymi podczas korzystania z ich usług i innych witryn.
Masz możliwość zmiany preferencji dotyczących ciasteczek w swojej przeglądarce internetowej. Jeśli więc nie wyrażasz zgody na zapisywanie przez nas plików cookies w twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki, lub opuść naszą witrynę.
Jeżeli nie zmienisz tych ustawień i będziesz nadal korzystał z naszej witryny, będziemy przetwarzać Twoje dane zgodnie z naszą Polityką Prywatności. W dokumencie tym znajdziesz też więcej informacji na temat ustawień przeglądarki i sposobu przetwarzania twoich danych przez naszych partnerów społecznościowych, reklamowych i analitycznych.
Zgodę na wykorzystywanie przez nas plików cookies możesz cofnąć w dowolnym momencie.
Czyli jednak nie 35 LII . Co do body specyfikacja jak specyfikacja - fotki z tej puszki mam nadzieje będą dobre i z pewnością będą bardziej interesujące.
Jestem ciekaw co teraz wymyślą Canonierzy, którzy 2 tygodnie temu psioczyli na D90 z powodu funkcji kręcenia filmów Przecież jak am to Canon to musi być super Pewnie ten dźwięk stereo przeważy ;
aTrochę tych pikseli za duże, ale to i tak nie moja półeczka, więc się specjalnie nie przejmuję.
Widać, że największe emocje następca piątki wzbudził u posiadaczy konkurencyjnych korpusów
Aparat klasy 5D nigdy nie był demonem szybkości - tak jest i tym razem. Wcale nie najgorszy AF 5D ma zostać zastąpiony ulepszoną wersją z 40/50D, które mają świetny AF (przynajmniej 40D). A prędkość w zdjęciach seryjnych? No to tu już się kłania jedynka albo ...50D. Z resztą te niecałe 4 klatki na sekundę wcale nie wyglądają najgorzej.
21.1 milionów pikseli na matrycy o powierzchni ok. 864 mm2 daje zagęszczenie 24,4 tys pix/mm2. Zagęszczenie w 40D który ma APS-C o powierzchni ok. 339 mm2 wynosi 29,8 tys pix/mm2. A w Olkach 10 megapikseli musi się zmieścić na ok. 243 mm2 co daje gęstość 41,2 pix/mm2. Widać, że matryce pełnoklatkowe mają jeszcze spory margines bezpieczeństwa. Rachunki trochę na kolanie, ale chyba nic nie pomyliłem?
Z tego co widać na papierze, to usunięto/poprawiono główne słabości 5D. Teraz wypada zobaczyć jak działa. Jeśli nie schrzanili esencji legendy, czyli właśnie jakości obrazowania, to chyba będziemy mieli godnego następce.
ps.
Jeśli chodzi o możliwość kręcenia filmów, to przecież nikt nikogo nie zmusza do używania tego bajeru. Choć muszę przyznać, że detekcji twarzy, uśmiechu, baniek mydlanych i baloników kolorowych chyba bym nie zdzierżył
krisv740 [Usunięty]
Wysłany: Sro 17 Wrz, 2008
a ja myślę ,że c dał ciała
jak dla mnie to chodziło mi o af microadjustment, matrycę mniejszą niż 20 czegos tam, min. 19-30 punktów af , uszczelnienia i to sterowanie ir które zaimpletowali.
reszte mogli sobie wsadzić głęboko w .....
i co? tyle postów na c_b, nadziei canonierów tutaj i ..... q...a!
kupuję starego 5d /chyba/ jak stanieje poniżej 2000$.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
forum.optyczne.pl wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na Twoim komputerze.
Technologia ta jest wykorzystywana w celach reklamowych i statystycznych.
Pozwala nam określać zachowania użytkowników na stronie, dostarczać im odpowiednie treści oraz reklamy,
a także ułatwia korzystanie z serwisu, np. poprzez funkcję automatycznego logowania.
Pliki cookies mogą też być wykorzystywane przez współpracujących z nami reklamodawców, a także przez narzędzie Google Analytics, które jest przez nas wykorzystywane do zbierania statystyk.
Korzystanie z serwisu Optyczne.pl przy włączonej obsłudze plików cookies jest przez nas traktowane, jako wyrażenie zgody na zapisywanie ich w pamięci urządzenia, z którego korzystasz.
Jeżeli się na to nie zgadzasz, możesz w każdej chwili zmienić ustawienia swojej przeglądarki. Przeczytaj, jak wyłączyć pliki cookie i nie tylko »
Strona wygenerowana w 0,24 sekundy. Zapytań do SQL: 11