Wykorzystujemy pliki cookie do spersonalizowania treści i reklam, aby oferować funkcje społecznościowe i analizować ruch w naszej witrynie, a także do prawidłowego działania i wygodniejszej obsługi. Informacje o tym, jak korzystasz z naszej witryny, udostępniamy partnerom społecznościowym, reklamowym i analitycznym. Partnerzy mogą połączyć te informacje z innymi danymi otrzymanymi od Ciebie lub uzyskanymi podczas korzystania z ich usług i innych witryn.
Masz możliwość zmiany preferencji dotyczących ciasteczek w swojej przeglądarce internetowej. Jeśli więc nie wyrażasz zgody na zapisywanie przez nas plików cookies w twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki, lub opuść naszą witrynę.
Jeżeli nie zmienisz tych ustawień i będziesz nadal korzystał z naszej witryny, będziemy przetwarzać Twoje dane zgodnie z naszą Polityką Prywatności. W dokumencie tym znajdziesz też więcej informacji na temat ustawień przeglądarki i sposobu przetwarzania twoich danych przez naszych partnerów społecznościowych, reklamowych i analitycznych.
Zgodę na wykorzystywanie przez nas plików cookies możesz cofnąć w dowolnym momencie.
Najfajniejsza symulacja jaką znam, to Richard Burns Rally - bardzo podobała mi się fizyka..
Bardziej jednak wolę wyścigi niż rajdy. Owszem RBR jest fantastyczny pod względem fizyki i dodatkowo ma przyzwoity poziom trudności.
NFS (wszystkie) to "arkadówki" realizmu niewiele, może poza tym że samochody jednak jadą a nie lecą. GTR/GTR2, Race 07, rfactor to są wymagające gry. Realizm, odwzorowanie torów wyścigowych stoi na wysokim poziomie. Oczywiście najprzyjemniej i najrealistyczniej gra się na jakiejś kierownicy logitecha
A moim zdaniem dobrym symulatorem jest rFactor i GTR. W TOCA nie miałem przyjemności pograć więc się nie wypowiadam
Najfajniejsza symulacja jaką znam, to Richard Burns Rally - bardzo podobała mi się fizyka...
Jak mogłem zapomnieć o RBR To świetna gra pod względem fizyki, ale brakuje mi w niej trochę dłuższych odcinków specjalnych. Tak żeby formuła rajdu była trochę lepiej zachowana, reszta to klasa sama w sobie.
mnich napisał/a:
Oczywiście najprzyjemniej i najrealistyczniej gra się na jakiejś kierownicy logitecha
Pod tym względem moim zdaniem najbardziej wymiata rFactor, aż chce się jeździć
mavierk Temu Panu już podziękujemy never knows best
Wysłany: Nie 31 Sie, 2008
że macie czas na jakieś takie gierki Ja właściwie lubię sobie pyknąć wheelie w pro streecie od czasu do czasu... ewentualnie speed challenge.
No i jak się z kumplami narąbiemy na domówce... Track Mania - zabawy co niemiara, zazwyczaj super poziom trudności, który ustalamy sobie sami
...podłącze sie pod temat Osobiście sam lubie się pościgać tylko wybór padł na motocykle ...zapewniam że nie widzę sensu najmniejszego porównywać rzeczywistości do symulatora .
To co daje uczestnictwo na torze nigdy nie znajdzie odzwierciedlenia w tym drugim.
znajdzie widzę, że nikt tu nie wymienił prawdziwego symulatora jazdy samochodem na PC jakim niewątpliwie jest LiveForSpeed http://www.lfs.net/ (nie mylic z nfs)
co do postępu w kwestii zawieszeń to wcale nie jest taki duży. Prawa fizyki się nie zmieniają a przyczepność w zakręcie zależy głównie od jakości ogumienia. Usztywnić i 'zglebić' można każdy wóz i będzie się prowadził lepiej niż dużo nowszy seryjny samochód. A i tak najwięcej zależy od kierowcy. Ludzie którym sie wydaje że potrafią jeździć bo mają impreze czesto dostają cięgi od amatorów w srejczentach (żeby nie było - na zawodach)
a taki Kubica objedzie kazdego 'starego wyjadacza' choćby nawet scigali sie fordem T
Z ciekawych gierek samochodowych dot. ciężarówek jest 18 Wheel Of Stell w różnych wersjach. NFS to żadny tam symulator raczej zręcznościówka. Typowe symulatory to np TOCA czy wersje Colina. Jest jeszcze cała masa samochodo podobnych gierek ale jeździ się w nich jak taczkami.
No nie żartuj! Nigdy nie grałeś w GTR'? Colin nigdy nie był symulatorem, a Toca zaraz zanim. Nie chodziło o NFS tylko o LFS- która jest w sumie całkiem niezła. Jeszcze tylko muszę sobie sprawdzić Rfactor'a
Ja śmigam na G25 i też jest miodzio
Słyszałem że Nascar 2003 ma świetna fizykę, muszę ja kupić i przetestować O Flatout 2 nigdy nie słyszałem, ale chyba będzie trzeba sprawdzić ta pozycje
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
forum.optyczne.pl wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na Twoim komputerze.
Technologia ta jest wykorzystywana w celach reklamowych i statystycznych.
Pozwala nam określać zachowania użytkowników na stronie, dostarczać im odpowiednie treści oraz reklamy,
a także ułatwia korzystanie z serwisu, np. poprzez funkcję automatycznego logowania.
Pliki cookies mogą też być wykorzystywane przez współpracujących z nami reklamodawców, a także przez narzędzie Google Analytics, które jest przez nas wykorzystywane do zbierania statystyk.
Korzystanie z serwisu Optyczne.pl przy włączonej obsłudze plików cookies jest przez nas traktowane, jako wyrażenie zgody na zapisywanie ich w pamięci urządzenia, z którego korzystasz.
Jeżeli się na to nie zgadzasz, możesz w każdej chwili zmienić ustawienia swojej przeglądarki. Przeczytaj, jak wyłączyć pliki cookie i nie tylko »
Strona wygenerowana w 0,05 sekundy. Zapytań do SQL: 10