Wykorzystujemy pliki cookie do spersonalizowania treści i reklam, aby oferować funkcje społecznościowe i analizować ruch w naszej witrynie, a także do prawidłowego działania i wygodniejszej obsługi. Informacje o tym, jak korzystasz z naszej witryny, udostępniamy partnerom społecznościowym, reklamowym i analitycznym. Partnerzy mogą połączyć te informacje z innymi danymi otrzymanymi od Ciebie lub uzyskanymi podczas korzystania z ich usług i innych witryn.
Masz możliwość zmiany preferencji dotyczących ciasteczek w swojej przeglądarce internetowej. Jeśli więc nie wyrażasz zgody na zapisywanie przez nas plików cookies w twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki, lub opuść naszą witrynę.
Jeżeli nie zmienisz tych ustawień i będziesz nadal korzystał z naszej witryny, będziemy przetwarzać Twoje dane zgodnie z naszą Polityką Prywatności. W dokumencie tym znajdziesz też więcej informacji na temat ustawień przeglądarki i sposobu przetwarzania twoich danych przez naszych partnerów społecznościowych, reklamowych i analitycznych.
Zgodę na wykorzystywanie przez nas plików cookies możesz cofnąć w dowolnym momencie.
Jestem w trakcie wybierania aparatu kompaktowego lecz nie koniecznie, może być lustrzanka ale nie za droga. W temacie podałem aparaty które mnie zainteresowały .Poprzednio miałem Canona A 75. Aparat potrzebuje do fotografowania przyrody( ogrody) oraz wakacje.
Staram się wybrać aparat o w miarę dużej matrycy, dobrej stabilizacji obrazu, jasnym obiektywie,dużym czasie naświetlania,dobrym auto fokusie, oczywiście polskie menu,duży wyświetlacz LCD,duży zoom optyczny itd.
Proszę o pomoc w wyborze aparatu - cenne uwagi na temat sugerowanych aparatów a może mam zainteresować się innymi modelami proszę o propozycje.Z góry dziękuje.
Cześć Poczytaj na forum o Nikonie P80- do przyrody nadaje mi się znakomicie Lustrzanka też nie byłaby złym wyborem, tylko później ceny obiektywów... no dość kosztowna inwestycja
Erais chyba za 1600 zł już dostanę jakąś lustrzankę Olympusa lub Nikona.Za Panasonica Fz 50 trzeba wydać prawie 1400zł. Pytanie czy każda lustrzanka będzie lepsza od kompakta?
Za 1700 dostaniesz E510 z double kit'em Żadna praktycznie hybryda nie ma mu co podskakiwać - z wyłączeniem Fuji S100, no ale on jest w cenie ok 2000 PLN'ów
Każda będzie lepsza, tylko jeszcze popatrz na ceny obiektywów- za tą cenę raczej kupisz body, lub body z podstawowym obiektywem, a skoro chcesz pstrykać przyrodę, to na takiego ptaszka musisz mieć ZOOM 15x, lub 18x, a to już kosztuje, pomijając fakt osobnych obiektywów do makro
qadest1, Fuji S100? Jeśli chcesz miec ładnie pokolorowane krawędzie przedmiotów na zdjęciach to jak najbardziej.
Zapomniałem oczywiście dodać by nie croopować zdjęcia do skali 1:1 na kompie, bo wtedy faktycznie może wystąpić "kolorowanie krawędzi" - absolutnie tu nie bronię Fujika i nie zaprzeczam, że faktycznie spora AC występuje na fotkach generowanych przez ten sprzęt, ale trzeba zaznaczyć, że jest widoczna praktycznie tylko na dużym croopie więc nie ma szału/paniki przy wywołaniu zdjęć w standartowych wymiarach do A4 włącznie tej Ac nie będzie praktycznie wcale widać Zaporą główną przed kupnem tego aparatu może być jedynie, jego wciąż wysoka cena A sprzęt widziałem w akcji, jak również widziałem fotki z niego i przyznam, że jakością bardzo często dorównują do tych z mojego E410
qadest1, to kolorowanie krawędzi może wystąpic przy podglądzie pełnoekranowym, a ponoc i na niedużych wydrukach można się go dopatrzec. CA jest potężna.
Co do dorównywania... nie należy uogólniac. Panasem FZ5 zrobiłem fotki, które dorównują jakością tym z 400D. Z tym, że w panasie musiałem trzymac się ISO 100 i nie szalec z ogniskową (bo przy maksymalnej jakośc była szczerze powiedziawszy taka sobie)
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
forum.optyczne.pl wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na Twoim komputerze.
Technologia ta jest wykorzystywana w celach reklamowych i statystycznych.
Pozwala nam określać zachowania użytkowników na stronie, dostarczać im odpowiednie treści oraz reklamy,
a także ułatwia korzystanie z serwisu, np. poprzez funkcję automatycznego logowania.
Pliki cookies mogą też być wykorzystywane przez współpracujących z nami reklamodawców, a także przez narzędzie Google Analytics, które jest przez nas wykorzystywane do zbierania statystyk.
Korzystanie z serwisu Optyczne.pl przy włączonej obsłudze plików cookies jest przez nas traktowane, jako wyrażenie zgody na zapisywanie ich w pamięci urządzenia, z którego korzystasz.
Jeżeli się na to nie zgadzasz, możesz w każdej chwili zmienić ustawienia swojej przeglądarki. Przeczytaj, jak wyłączyć pliki cookie i nie tylko »
Strona wygenerowana w 0,04 sekundy. Zapytań do SQL: 13