Przetwarzanie danych osobowych

Nasza witryna korzysta z plików cookies

Wykorzystujemy pliki cookie do spersonalizowania treści i reklam, aby oferować funkcje społecznościowe i analizować ruch w naszej witrynie, a także do prawidłowego działania i wygodniejszej obsługi. Informacje o tym, jak korzystasz z naszej witryny, udostępniamy partnerom społecznościowym, reklamowym i analitycznym. Partnerzy mogą połączyć te informacje z innymi danymi otrzymanymi od Ciebie lub uzyskanymi podczas korzystania z ich usług i innych witryn.

Masz możliwość zmiany preferencji dotyczących ciasteczek w swojej przeglądarce internetowej. Jeśli więc nie wyrażasz zgody na zapisywanie przez nas plików cookies w twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki, lub opuść naszą witrynę.

Jeżeli nie zmienisz tych ustawień i będziesz nadal korzystał z naszej witryny, będziemy przetwarzać Twoje dane zgodnie z naszą Polityką Prywatności. W dokumencie tym znajdziesz też więcej informacji na temat ustawień przeglądarki i sposobu przetwarzania twoich danych przez naszych partnerów społecznościowych, reklamowych i analitycznych.

Zgodę na wykorzystywanie przez nas plików cookies możesz cofnąć w dowolnym momencie.

optyczne.pl forum.optyczne.pl  
•  FAQ  •  Szukaj  •  Użytkownicy  •  Grupy  •  Statystyki  •  Rejestracja  •  Zaloguj  •  Galerie  •   Ulubione tematy

----- R E K L A M A -----

Poprzedni temat :: Następny temat
Kompakt do 1600zł-Fuji s9600.... Fz50...Sony H50...CanonS5is
Autor Wiadomość
grigori24 
Nowy

Wysłany: Sro 17 Wrz, 2008   Kompakt do 1600zł-Fuji s9600.... Fz50...Sony H50...CanonS5is

Witam !

To mój pierwszy post . :oops:

Jestem w trakcie wybierania aparatu kompaktowego lecz nie koniecznie, może być lustrzanka ale nie za droga. W temacie podałem aparaty które mnie zainteresowały .Poprzednio miałem Canona A 75. Aparat potrzebuje do fotografowania przyrody( ogrody) oraz wakacje.

Staram się wybrać aparat o w miarę dużej matrycy, dobrej stabilizacji obrazu, jasnym obiektywie,dużym czasie naświetlania,dobrym auto fokusie, oczywiście polskie menu,duży wyświetlacz LCD,duży zoom optyczny itd.

Proszę o pomoc w wyborze aparatu - cenne uwagi na temat sugerowanych aparatów a może mam zainteresować się innymi modelami proszę o propozycje.Z góry dziękuje.

Pozdrawiam. Grzegorz.

Reklama

Erais 
Entuzjasta
Erais

Wysłany: Sob 20 Wrz, 2008   

Cześć :smile: Poczytaj na forum o Nikonie P80- do przyrody nadaje mi się znakomicie :smile: Lustrzanka też nie byłaby złym wyborem, tylko później ceny obiektywów... no dość kosztowna inwestycja :smile:

rafalg 
Rozmowny

http://forum.optyczne.pl/...&highlight=9600
http://forum.optyczne.pl/...&highlight=9600

grigori24 
Nowy

Erais chyba za 1600 zł już dostanę jakąś lustrzankę Olympusa lub Nikona.Za Panasonica Fz 50 trzeba wydać prawie 1400zł. Pytanie czy każda lustrzanka będzie lepsza od kompakta? :oops: :oops: :oops:

qadest1 
Rozmowny
Mały czarny Olek ;)

Za 1700 dostaniesz E510 z double kit'em ;) Żadna praktycznie hybryda nie ma mu co podskakiwać ;) - z wyłączeniem Fuji S100, no ale on jest w cenie ok 2000 PLN'ów :roll:

Erais 
Entuzjasta
Erais

Każda będzie lepsza, tylko jeszcze popatrz na ceny obiektywów- za tą cenę raczej kupisz body, lub body z podstawowym obiektywem, a skoro chcesz pstrykać przyrodę, to na takiego ptaszka musisz mieć ZOOM 15x, lub 18x, a to już kosztuje, pomijając fakt osobnych obiektywów do makro

Monastor 
Optyczny

qadest1, Fuji S100? Jeśli chcesz miec ładnie pokolorowane krawędzie przedmiotów na zdjęciach to jak najbardziej.

Cytat:
a skoro chcesz pstrykać przyrodę, to na takiego ptaszka musisz mieć ZOOM 15x, lub 18x,

Na przyrodę lub ptaszka najlepszy jest zoom 1x, w długiej stałce. Całkiem niezłe są też zoomy około 3-krotne. 70-300, 100-300, 120-300.

qadest1 
Rozmowny
Mały czarny Olek ;)

Wysłany: Nie 21 Wrz, 2008   

Monastor napisał/a:
qadest1, Fuji S100? Jeśli chcesz miec ładnie pokolorowane krawędzie przedmiotów na zdjęciach to jak najbardziej.

Zapomniałem oczywiście dodać by nie croopować zdjęcia do skali 1:1 na kompie, bo wtedy faktycznie może wystąpić "kolorowanie krawędzi" ;) - absolutnie tu nie bronię Fujika i nie zaprzeczam, że faktycznie spora AC występuje na fotkach generowanych przez ten sprzęt, ale trzeba zaznaczyć, że jest widoczna praktycznie tylko na dużym croopie ;) więc nie ma szału/paniki przy wywołaniu zdjęć w standartowych wymiarach do A4 włącznie tej Ac nie będzie praktycznie wcale widać ;) Zaporą główną przed kupnem tego aparatu może być jedynie, jego wciąż wysoka cena :???: A sprzęt widziałem w akcji, jak również widziałem fotki z niego i przyznam, że jakością bardzo często dorównują do tych z mojego E410 :oops:

Monastor 
Optyczny

qadest1, to kolorowanie krawędzi może wystąpic przy podglądzie pełnoekranowym, a ponoc i na niedużych wydrukach można się go dopatrzec. CA jest potężna.

Co do dorównywania... nie należy uogólniac. Panasem FZ5 zrobiłem fotki, które dorównują jakością tym z 400D. Z tym, że w panasie musiałem trzymac się ISO 100 i nie szalec z ogniskową (bo przy maksymalnej jakośc była szczerze powiedziawszy taka sobie)

qadest1 
Rozmowny
Mały czarny Olek ;)

Monastor napisał/a:
a ponoc i na niedużych

Właśnie ponoć ;) - nie dajmy się zwariować :grin:

Odpowiedz do tematu