Wykorzystujemy pliki cookie do spersonalizowania treści i reklam, aby oferować funkcje społecznościowe i analizować ruch w naszej witrynie, a także do prawidłowego działania i wygodniejszej obsługi. Informacje o tym, jak korzystasz z naszej witryny, udostępniamy partnerom społecznościowym, reklamowym i analitycznym. Partnerzy mogą połączyć te informacje z innymi danymi otrzymanymi od Ciebie lub uzyskanymi podczas korzystania z ich usług i innych witryn.
Masz możliwość zmiany preferencji dotyczących ciasteczek w swojej przeglądarce internetowej. Jeśli więc nie wyrażasz zgody na zapisywanie przez nas plików cookies w twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki, lub opuść naszą witrynę.
Jeżeli nie zmienisz tych ustawień i będziesz nadal korzystał z naszej witryny, będziemy przetwarzać Twoje dane zgodnie z naszą Polityką Prywatności. W dokumencie tym znajdziesz też więcej informacji na temat ustawień przeglądarki i sposobu przetwarzania twoich danych przez naszych partnerów społecznościowych, reklamowych i analitycznych.
Zgodę na wykorzystywanie przez nas plików cookies możesz cofnąć w dowolnym momencie.
Wysłany: Czw 02 Paź, 2008 Mała torba na wypady na miasto
Witam!
Jako że nie znalazłem podobnego tematu, zakładam nowy. Być może przyda się on także innym użytkowikom.
Poszukuję wygodnej, niedużej torby na lustrzankę D300 z gripem i kitem i SB800
Ważne jest aby miała też mniejsze kieszonki na dokumenty, portfel i drobiazgi.
Wygodny naramieny pasek, będzie zaletą przy długich spacerach. Najlepiej by całość była nieprzemakalna, lub posiadała pokrowiec. Oczywiście ważna jest wysoka jakość wykonania i solidne zamknięcie, jak również szybki dostęp do sprzętu.
Co proponujecie? Kwota jaką mogę wydać: 250 pln.
henk dał super propozycję. Ja mam model D100 AW, wkładam do niego 400D z gripem i 17-55/2.8 niestety 580EX już ciężko zmieścić. Torba jest po prostu genialna, super materiały, przegródki na wszystko co fotograf potrzebuje i do tego wygodny pasek. Oczywiście jest nieprzemakalna (jak pada wielki deszcz to wyciągasz pokrowiec z dna i przykrywasz nim szczelnie całą torbę).
No właśnie największym mankamentem 100 AW jest to że jest strasznie płytka. Jak się postawi pionowo 580EX to wystaje około 5 cm nad górną krawędź torby.... Wydaje mi się że powinieneś zmieścić swój zestawik do 200 AW. Ale głowy nie daję, najlepiej przymierzyć w jakimś sklepie.
Mnich
- D300 może byc dla Ciebie dobra bo jesteś kawał chłopa
Torbę dobierasz nie tylko do sprzętu ale i do siebie
Ja tych bagażników w rękach nie miałem ale polecam w ciemno te modele ze względu na reputację firmy
marekf [Usunięty]
Wysłany: Czw 02 Paź, 2008
ja mam D200
Mieszczę canoa 40D (bez gripa ale też spokojenie wejdzie jak będę miał) plus jest miejsce na 2 dłuższe rzeczy typu tele i lampa albo 2 tele i jeszcze 2 miejsca na krótsze obiektywy typu sigma 17-70
dawid_ [Usunięty]
Wysłany: Sro 12 Lis, 2008
Mam NANEU-PRO Lima. Torba jest niewielka i zmieści się do niej D300 (bez gripa), obiektyw i SB-800. Myślę że do chodzenia po mieście wystarczy.
Ja w poniedziałek powinienem mieć nove D200. Wrzucę tam swoje d700 z gripem i obiektywami i wrzucę tu fotke. Rozmiarowo będzie podobnie więc będziesz mógł sobie wyrobić opinię wtedy.
[ Dodano: Pon 17 Lis, 2008 22:01 ]
Jak obiecałem tak robię - w środku d700+grip, 70-200 i pare zestawów baterii.
1.
2.
3.
[ Dodano: Pon 17 Lis, 2008 22:02 ]
Jakbyś chciał więcej fotek albo innych elementów, daj znać.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
forum.optyczne.pl wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na Twoim komputerze.
Technologia ta jest wykorzystywana w celach reklamowych i statystycznych.
Pozwala nam określać zachowania użytkowników na stronie, dostarczać im odpowiednie treści oraz reklamy,
a także ułatwia korzystanie z serwisu, np. poprzez funkcję automatycznego logowania.
Pliki cookies mogą też być wykorzystywane przez współpracujących z nami reklamodawców, a także przez narzędzie Google Analytics, które jest przez nas wykorzystywane do zbierania statystyk.
Korzystanie z serwisu Optyczne.pl przy włączonej obsłudze plików cookies jest przez nas traktowane, jako wyrażenie zgody na zapisywanie ich w pamięci urządzenia, z którego korzystasz.
Jeżeli się na to nie zgadzasz, możesz w każdej chwili zmienić ustawienia swojej przeglądarki. Przeczytaj, jak wyłączyć pliki cookie i nie tylko »
Strona wygenerowana w 0,06 sekundy. Zapytań do SQL: 9