Wykorzystujemy pliki cookie do spersonalizowania treści i reklam, aby oferować funkcje społecznościowe i analizować ruch w naszej witrynie, a także do prawidłowego działania i wygodniejszej obsługi. Informacje o tym, jak korzystasz z naszej witryny, udostępniamy partnerom społecznościowym, reklamowym i analitycznym. Partnerzy mogą połączyć te informacje z innymi danymi otrzymanymi od Ciebie lub uzyskanymi podczas korzystania z ich usług i innych witryn.
Masz możliwość zmiany preferencji dotyczących ciasteczek w swojej przeglądarce internetowej. Jeśli więc nie wyrażasz zgody na zapisywanie przez nas plików cookies w twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki, lub opuść naszą witrynę.
Jeżeli nie zmienisz tych ustawień i będziesz nadal korzystał z naszej witryny, będziemy przetwarzać Twoje dane zgodnie z naszą Polityką Prywatności. W dokumencie tym znajdziesz też więcej informacji na temat ustawień przeglądarki i sposobu przetwarzania twoich danych przez naszych partnerów społecznościowych, reklamowych i analitycznych.
Zgodę na wykorzystywanie przez nas plików cookies możesz cofnąć w dowolnym momencie.
Wysłany: Czw 17 Maj, 2007 justowanie 17-40 L pilne!
...czesc. mam dosc pilne pytanko - nabylem 17-40 L (przez internet, brak mozliwosci zalozenia na korpus przed kupnem ;-( ) ale niestety ma znaczny BF- ostrzy za punktem, na 40 mm jest znosnie a na 17mm znacznie za, doradzcie czy odeslac go i sprzedawca przysle nowy, czy od razu na żytnią do justowania????? jaki wplyw ma ingerencja na jego justowanie - z tego co wiem to robia to elektronicznie ? chcialem go natychmiast odeslac ale bedzie to zabawa bo nastepny moze byc taki sam albo miec FF i znow odsylanie ...i tak w kolko. Co robic - wymienic na nowy czy justowac ???? szczegolnie licze na odpowiedz Arka lub MM. z gory dzieki pozdr. A.
To był jakiś sklep netowy? Bo jeżeli tak to ja bym odesłał. Mnie do tej pory wszystkie L-ki dobrze ostrzyły, może to jakiś felerny egzemplarz, może w pośpiechu zrobiłeś zły test. Ja bym wolał sprawdzić przed kupnem szkiełko, jeżeli tego nie możesz zrobić, obiektyw dobrze sprawdziłeś i ma tego BF-a a możesz szkło odesłać to ja obstaję za odesłaniem.
007areka [Usunięty]
Wysłany: Czw 17 Maj, 2007
...statyw, podzialka co 2mm pelna dziura, minimalna odleglosc ostrzenia, kat okolo 45 stopni, w 100% za kazdym razem trafial za punktem, na punkcie zaczynala sie ostrosc i okolo 2 cm za obiektem prawidlowa ostrosc, reszta szkiel (50 mm, 28-135, 28-105, 70-200) ok w punkcie sprawdzane wszystko na dwoch 30d.chyba sie nie omylilem za bardzo testujac , jak go jeszcze sprawdzic ??? a dzieki za szybka odpowiedz A.
Jak na punkcie ostrzenia zaczyna się ostrość to wielkiej tragedii nie ma. Szczególnie, że to minimalna odległość na pełnej dziurze. Wyjdź na dwór i porób normalne zdjęcia, zapewne nawet tych usterek nie zauważysz. A na testy masz kilka dni zanim odeślesz obiektyw.
007areka [Usunięty]
Wysłany: Pią 18 Maj, 2007
...hmm, wady na pewno ma - to stwierdziłem i chyba raczej błędu przy testach nie popełniłem. Reszta szkieł pracuje poprawnie - w punkt. WIĘC DLACZEGO SPRZĘT KLASY L MA ODSTAWAĆ? TYM BARDZIEJ, ŻE KOSZTUJE DRUGIE TYLE NIŻ ZWYKŁY ZOOM, KTÓRY PRACUJE POPRAWNIE.
Pytanie tylko justować czy odesłać bo wadliwy na pewno jest. Może gdyby miał na odwrót FF a nie BF może by to tak nie przeszkadzało. Martwi mnie igerencja w szło w serwisie, mimo iż jest to elektroniczne działanie - jak ono się ma do późniejszego użytkowania?
...hmm, wady na pewno ma - to stwierdziłem i chyba raczej błędu przy testach nie popełniłem. Reszta szkieł pracuje poprawnie - w punkt. WIĘC DLACZEGO SPRZĘT KLASY L MA ODSTAWAĆ? TYM BARDZIEJ, ŻE KOSZTUJE DRUGIE TYLE NIŻ ZWYKŁY ZOOM, KTÓRY PRACUJE POPRAWNIE.
Pytanie tylko justować czy odesłać bo wadliwy na pewno jest. Może gdyby miał na odwrót FF a nie BF może by to tak nie przeszkadzało. Martwi mnie igerencja w szło w serwisie, mimo iż jest to elektroniczne działanie - jak ono się ma do późniejszego użytkowania?
Nie bój się, nieczego Ci nie zapesują. Robią to elektronicznie tak, że nawet śladu nie będzie na szkiełku-oczywiście oprócz poprawy af
Najlepiej to wysłij do sklepu z reklamacją to szkoło bo dość w małej ilości przypadków elek zdarzają się bf/ff.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
forum.optyczne.pl wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na Twoim komputerze.
Technologia ta jest wykorzystywana w celach reklamowych i statystycznych.
Pozwala nam określać zachowania użytkowników na stronie, dostarczać im odpowiednie treści oraz reklamy,
a także ułatwia korzystanie z serwisu, np. poprzez funkcję automatycznego logowania.
Pliki cookies mogą też być wykorzystywane przez współpracujących z nami reklamodawców, a także przez narzędzie Google Analytics, które jest przez nas wykorzystywane do zbierania statystyk.
Korzystanie z serwisu Optyczne.pl przy włączonej obsłudze plików cookies jest przez nas traktowane, jako wyrażenie zgody na zapisywanie ich w pamięci urządzenia, z którego korzystasz.
Jeżeli się na to nie zgadzasz, możesz w każdej chwili zmienić ustawienia swojej przeglądarki. Przeczytaj, jak wyłączyć pliki cookie i nie tylko »
Strona wygenerowana w 0,06 sekundy. Zapytań do SQL: 10