Wykorzystujemy pliki cookie do spersonalizowania treści i reklam, aby oferować funkcje społecznościowe i analizować ruch w naszej witrynie, a także do prawidłowego działania i wygodniejszej obsługi. Informacje o tym, jak korzystasz z naszej witryny, udostępniamy partnerom społecznościowym, reklamowym i analitycznym. Partnerzy mogą połączyć te informacje z innymi danymi otrzymanymi od Ciebie lub uzyskanymi podczas korzystania z ich usług i innych witryn.
Masz możliwość zmiany preferencji dotyczących ciasteczek w swojej przeglądarce internetowej. Jeśli więc nie wyrażasz zgody na zapisywanie przez nas plików cookies w twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki, lub opuść naszą witrynę.
Jeżeli nie zmienisz tych ustawień i będziesz nadal korzystał z naszej witryny, będziemy przetwarzać Twoje dane zgodnie z naszą Polityką Prywatności. W dokumencie tym znajdziesz też więcej informacji na temat ustawień przeglądarki i sposobu przetwarzania twoich danych przez naszych partnerów społecznościowych, reklamowych i analitycznych.
Zgodę na wykorzystywanie przez nas plików cookies możesz cofnąć w dowolnym momencie.
Jak w tytule
Dodam że chodzi o elegancki strój na fotografowanie ślubów i innych oficjalnych imprez
Odpowiedź wydaje się oczywista - garnitur - i koniec tematu
Nie zawracałbym głowy gdyby nie to że ostatnio widziałem na ślubie w kościele fotografa z Canonem 1D coś tam (z wbudowanym gripem) ubranego w czarny golf i zwykłe, ciemne spodnie o wojskowym kroju
W pierwszej chwili trochę pokręciłem nosem ale później pomyślałem że to dużo wygodniejsze niż garnitur i jeśli nie ma w tym naruszenia powagi uroczystości to sam bym tak wolał fotografowac niż w sztywnym gangu
Są na to jakieś zasady obyczajowe?
Ostatnio zmieniony przez henk Nie 26 Paź, 2008, w całości zmieniany 1 raz
Jak w tytule
Dodam że chodzi o elegancki strój na fotografowanie ślubów i innych oficjalnych imprez
Odpowiedź wydaje się oczywista - garnitur - i koniec tematu
Nie zawracałbym głowy gdyby nie to że ostatnio widziałem na ślubie w kościele fotografa z Canonem 1D coś tam (z wbudowanym gripem) ubranego w czarny golf i zwykłe, ciemne spodnie o wojskowym kroju
W pierwszej chwili trochę pokręciłem nosem ale później pomyślałem że to dużo wygodniejsze niż garnitur i jeśli nie ma w tym naruszenia powagi uroczystości to sam bym tak wolał fotografowac niż w sztywnym gangu
Są na to jakieś zasady obyczajowe?
Byłem niedawno na ślubie na którym byli różnie ubrani fotografowie - starsi wiekiem mieli tradycyjny garniturek ale młodzi byli ubrani na luzie mniej więcej tak jak Ty opisałeś i nikomu to nie przeszkadzało. Jeśli Ja miałbym fotografować takie uroczystości ubierałbym się tak aby było mi wygodnie czyli w moim przypadku zero garniturów i tego typu wdzianek (nie czuję się w nich komfortowo).
Fotograf nie jest w danej imprezie najważniejszy, on ma robić tylko dobre zdjęcia, nikt tak naprawde nie zwraca uwagi na to jak fotograf jest ubrany - liczy się efekt jego pracy w postaci niesamowitych zdjęć.
Fotograf nie jest w danej imprezie najważniejszy, on ma robić tylko dobre zdjęcia, nikt tak naprawde nie zwraca uwagi na to jak fotograf jest ubrany - liczy się efekt jego pracy w postaci niesamowitych zdjęć.
To tak w skrócie co Ja o tym myślę
Pozdrawiam
Tylko, że niestety WSZYSCY na tej imprezie patrzą na fotografa bo młodzi i tak siedzą nieruchomo i to tyłem do publiki Obserwują każdy ruch fotografa, jego spodnie czy nie wytarte, marynarka czy nie pognieciona, buty czy nie zakurzone a broń B. żeby się coś od spodu nie przykleiło
Właśnie dla tego, że nie jest najważniejszy ma wyglądać jak człowiek. Faceci sprzedający telefony komórkowe nieraz lepiej wyglądają niż różnej maści "zawodowcy"
Jak idę do pracy to ubieram się zgodnie z wykonywanymi zadaniami. Dlatego mechanik samochodowy ma drelich, piekarz biały kostium lekarz kiletl a myślę że fotograf powinnien być również ubrany adekwatnie do sytuacji. Jestem za strojem proponowanym przez davaeorn i zgadzam się z poglądem mavierk. Szacunek dla gospodarzy i ich gości jest równocześnie szacunkiem dla siebie i swojej pracy. Może to jest dziwne myślenie ale jest to moje zdanie. Pozdrawiam
Ale przecież można być elegancko ubranym bez gajerka i spodni na kant. Chyba najważniejsze w każdym fachu jest to aby czuć się swobodnie, dla jednego gajer to pełna swoboda dla drugiego to męka - i co ma ten drugi zrobić? ma się męczyć bo "tak wypada" albo że "a co ludzie powiedzą?" chyba nie o to chodzi.
Człowiek który nie czuje się swobodnie nie wykonuje swojej pracy na 100% swoich możliwości .
potem się rozbieramy na czipindejlsów, bo to tak na prawde wieczorek panienski
No po prostu pełny serwis
Jeszcze powinieneś dowozić młodych na ślub
mavierk Temu Panu już podziękujemy never knows best
Wysłany: Pon 27 Paź, 2008
Monastor napisał/a:
No po prostu pełny serwis
Jeszcze powinieneś dowozić młodych na ślub
W samych majtaskach
No a teraz do rzeczy - zakładając, że jest dwóch fotografów ślubnych, oboje robią równie dobre zdjęcia - ale jeden śluby robi ubrany jak gość weselny, a drugi nawet w czarnych spodniach i polówce - chyba oczywiste, kogo chcielibyśmy bardziej mieć na takiej imprezie
A można zażądać, żeby ksiądz też był w garniturze (tak z szacunku dla gości)? A tak w ogóle, to w sukience słabo się komponuje z młodą parą i jakoś wyróżnia z tłumu...
Ale przecież można być elegancko ubranym bez gajerka i spodni na kant. Chyba najważniejsze w każdym fachu jest to aby czuć się swobodnie, dla jednego gajer to pełna swoboda dla drugiego to męka - i co ma ten drugi zrobić? ma się męczyć bo "tak wypada" albo że "a co ludzie powiedzą?" chyba nie o to chodzi.
Człowiek który nie czuje się swobodnie nie wykonuje swojej pracy na 100% swoich możliwości .
Zgoda, są przecież tzw sportowe marynarki takie do gry w golfa i chyba nie krępują ruchów? eleganckie koszulki polo i tym podobne wynalazki dla uczulonych na garniaki ale wszystko musi wyglądać schludnie. A spodnie bojówki lepiej przydadzą się na grzybach lub podczas gry w paintbola.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
forum.optyczne.pl wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na Twoim komputerze.
Technologia ta jest wykorzystywana w celach reklamowych i statystycznych.
Pozwala nam określać zachowania użytkowników na stronie, dostarczać im odpowiednie treści oraz reklamy,
a także ułatwia korzystanie z serwisu, np. poprzez funkcję automatycznego logowania.
Pliki cookies mogą też być wykorzystywane przez współpracujących z nami reklamodawców, a także przez narzędzie Google Analytics, które jest przez nas wykorzystywane do zbierania statystyk.
Korzystanie z serwisu Optyczne.pl przy włączonej obsłudze plików cookies jest przez nas traktowane, jako wyrażenie zgody na zapisywanie ich w pamięci urządzenia, z którego korzystasz.
Jeżeli się na to nie zgadzasz, możesz w każdej chwili zmienić ustawienia swojej przeglądarki. Przeczytaj, jak wyłączyć pliki cookie i nie tylko »
Strona wygenerowana w 0,05 sekundy. Zapytań do SQL: 10