Wykorzystujemy pliki cookie do spersonalizowania treści i reklam, aby oferować funkcje społecznościowe i analizować ruch w naszej witrynie, a także do prawidłowego działania i wygodniejszej obsługi. Informacje o tym, jak korzystasz z naszej witryny, udostępniamy partnerom społecznościowym, reklamowym i analitycznym. Partnerzy mogą połączyć te informacje z innymi danymi otrzymanymi od Ciebie lub uzyskanymi podczas korzystania z ich usług i innych witryn.
Masz możliwość zmiany preferencji dotyczących ciasteczek w swojej przeglądarce internetowej. Jeśli więc nie wyrażasz zgody na zapisywanie przez nas plików cookies w twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki, lub opuść naszą witrynę.
Jeżeli nie zmienisz tych ustawień i będziesz nadal korzystał z naszej witryny, będziemy przetwarzać Twoje dane zgodnie z naszą Polityką Prywatności. W dokumencie tym znajdziesz też więcej informacji na temat ustawień przeglądarki i sposobu przetwarzania twoich danych przez naszych partnerów społecznościowych, reklamowych i analitycznych.
Zgodę na wykorzystywanie przez nas plików cookies możesz cofnąć w dowolnym momencie.
Jak będziesz siedział na zasiadkach to te 200mm od biedy starczy, z podchodu to nawet 400mm może być mało. Ja mam 70-200/4L bez IS i nie narzekam. Ale mam też 100-400 i S. 100-300/4 to do ptaków właśnie używam.
krisv740 [Usunięty]
Wysłany: Czw 06 Lis, 2008
radziu napisał/a:
to co może polecisz...
jak pisze 007areka, 100-400 ( ja tez go mam) to w miarę wybór) , Wujek Pstrykacz poleci ( i słusznie) 400 f4/5,6 lub coś innego ze stałek. niezłe wyjście to 100-300 f4 sigmy, albo te nowe dłuższe zoomy sigmy (z is też ).
poczytaj testy na optycznych
jeśli ptaki , to patrz na wszystko od 300 w górę na długim końcu
porównuj
i czytaj opinie - było tego na forum co niemiara
Jak będziesz siedział na zasiadkach to te 200mm od biedy starczy, z podchodu to nawet 400mm może być mało. Ja mam 70-200/4L bez IS i nie narzekam. Ale mam też 100-400 i S. 100-300/4 to do ptaków właśnie używam.
hmmmmm..ale to 100-400 to pewnie troszku kosztuje...także czuje lipe
a co do twojego 70-200 to jak się zachowuje????np prze ogniskowej 200 bez tego IS to jak dajesz rade co do czasu naświetalania????
ciekawi mnie sigmy zachowanie z canonem...jakoś nie mam przekonania miałem raz obiektyw innej marki ji jakoś sie przejechałem na tym i się zraziłem
[ Dodano: Czw 06 Lis, 2008 21:53 ]
dobra to może już zejedziemy do mniejszego przedziału cenowego...coś czuje że będe musiał sobie odpuścić jeszcze z ptaszkami z przyczyn finansowych może na nowy rok coś wymyśle...mam też pytanie co do Canona 18-200 bo akurat on ma IS i może to by było lepsza alternatywa co do tej elki bez IS
[ Dodano: Czw 06 Lis, 2008 21:54 ]
Wujek_Pstrykacz napisał/a:
Jak się dobrze podeprzesz to spokojnie zejdziesz do 1/100s z ręki. Dłuższy czas naświetlania to ryzyko. Mnie taki układ pasuje.
powiadasz 1/100s...a taka bardziej optymalna czy też pewniejsza opcja z czasem????to jaka wynosi???
007areka [Usunięty]
Wysłany: Czw 06 Lis, 2008
radziu napisał/a:
mam też pytanie co do Canona 18-200 bo akurat on ma IS i może to by było lepsza alternatywa co do tej elki bez IS
...wes mnie nie nerwuj nawet z takim szklem, ...a w jego towarzystwie nie wspominaj o L
mam też pytanie co do Canona 18-200 bo akurat on ma IS i może to by było lepsza alternatywa co do tej elki bez IS
...wes mnie nie nerwuj nawet z takim szklem, ...a w jego towarzystwie nie wspominaj o L
dobra tylko nie od razu z nerwami wspomniałem o nim bo on jest w podobnym przedziale cenowym co elka 70-200 USM także chciałem się czegoś dowiedzieć ale widzę że się nic nie dowiem
Bo ultrazoomy to inna kategoria obiektywów, nieporównywalnych optycznie do reszty. Najkrócej można je skwitować słowem "kompromis". Kompromisowa cena, wykonanie i jakość optyczna. Jeśli Cię to interesuje to proszę bardzo, ale 007areka, ma rację. Przy elkach nawet nie wypowiada się tego słowa
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
forum.optyczne.pl wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na Twoim komputerze.
Technologia ta jest wykorzystywana w celach reklamowych i statystycznych.
Pozwala nam określać zachowania użytkowników na stronie, dostarczać im odpowiednie treści oraz reklamy,
a także ułatwia korzystanie z serwisu, np. poprzez funkcję automatycznego logowania.
Pliki cookies mogą też być wykorzystywane przez współpracujących z nami reklamodawców, a także przez narzędzie Google Analytics, które jest przez nas wykorzystywane do zbierania statystyk.
Korzystanie z serwisu Optyczne.pl przy włączonej obsłudze plików cookies jest przez nas traktowane, jako wyrażenie zgody na zapisywanie ich w pamięci urządzenia, z którego korzystasz.
Jeżeli się na to nie zgadzasz, możesz w każdej chwili zmienić ustawienia swojej przeglądarki. Przeczytaj, jak wyłączyć pliki cookie i nie tylko »
Strona wygenerowana w 0,05 sekundy. Zapytań do SQL: 11