Wykorzystujemy pliki cookie do spersonalizowania treści i reklam, aby oferować funkcje społecznościowe i analizować ruch w naszej witrynie, a także do prawidłowego działania i wygodniejszej obsługi. Informacje o tym, jak korzystasz z naszej witryny, udostępniamy partnerom społecznościowym, reklamowym i analitycznym. Partnerzy mogą połączyć te informacje z innymi danymi otrzymanymi od Ciebie lub uzyskanymi podczas korzystania z ich usług i innych witryn.
Masz możliwość zmiany preferencji dotyczących ciasteczek w swojej przeglądarce internetowej. Jeśli więc nie wyrażasz zgody na zapisywanie przez nas plików cookies w twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki, lub opuść naszą witrynę.
Jeżeli nie zmienisz tych ustawień i będziesz nadal korzystał z naszej witryny, będziemy przetwarzać Twoje dane zgodnie z naszą Polityką Prywatności. W dokumencie tym znajdziesz też więcej informacji na temat ustawień przeglądarki i sposobu przetwarzania twoich danych przez naszych partnerów społecznościowych, reklamowych i analitycznych.
Zgodę na wykorzystywanie przez nas plików cookies możesz cofnąć w dowolnym momencie.
[ Dodano: Pią 07 Lis, 2008 22:24 ]
tylko to co mi pokazałeś kosztuje 620zł...a konwerter makro który używałem 100zł....zdjęcia były bardzo dobrej jakości...narazie nei chce wydawać tyle kasy na pierścienie czy inne akcesoria
I tak w ciągu miesiąca przy moich skromnych finansach wydałem 5tyś na różne duperele do aparatu
[ Dodano: Pią 07 Lis, 2008 22:25 ]
wraz z aparatem oczywiście
AuThoR, - miałem te pierścienie i ich wykonanie jest super - przenosiły mi wszystko włącznie z całą automatyką AF (używałem z 50/1.8D) - w przeciwieństwie do konwerterów nie pogarszają obrazu. Oczywiście co ma plusy ma też i wady przy zamontowaniu 50mm + pierścień 36mm odległość ostrzenia wynosi... może z 0,5cm od obiektu i w tym przedziale łapie AF... na krótszych pierścieniach jest lepiej - za to na 36mm albo na spiętych 2 jest strasznie ciężko AF'em trafić w tą idealną odległość z której łapie... oczywiście mowy nie ma o stosowaniu tego z ciemnym szkłem... z ręki było dosyć ciężko trzaskać nawet z moim szkłem... ale cenowo poszukaj na allegro - są po 429zł + wysyłka (ja ostatnio sprzedałem za 400zł stan jak nowe z wysyłką w cenie ) a powód sprzedaży? Fotografuję np sporo motyli i u mnie ostrzenie z takiej odległości nie wchodzi w grę... a jak mam kupować pierścienie + długie tele to wolę kupić obiektyw macro - gdyby nie to na pewno bym je zostawił bo nic im nie można zarzucić a sporo tańsze niż oryginalne Nikona przy uważam tej samej jakości
konwerter też ma małą głębię...ciężko złapać ostrość,...można powiedzieć że trzeba ostro się postarać
mavierk Temu Panu już podziękujemy never knows best
Wysłany: Sob 08 Lis, 2008
Ja do 50/1.8 nie kupowałbym zestawu pierścionków, tylko dwa najkrótsze - raz, że taniej, dwa - na co ten najdłuższy, jak możemy go złożyć, składając dwa najkrótsze mniej więcej, a dodając do najdłuższego jakiś inny, ostrość jest łapana właściwie w obiektywie
No a do jakiegokolwiek szkła z G w nazwie niestety trzeba kupować te z przenoszeniem automatyki całej.
No ale ja kupiłbym Raynoxa - taniej, wygodniej i niewiele mniej ostro
coś takiego miałem od brata...nie narzekałem na jakość zdjęć, a co by nie ukrywać to tylko 119zł
Minie jakiś czas to pewnie będzie mnie korciło na obiektyw...ale narazie bez szaleństwa
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
forum.optyczne.pl wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na Twoim komputerze.
Technologia ta jest wykorzystywana w celach reklamowych i statystycznych.
Pozwala nam określać zachowania użytkowników na stronie, dostarczać im odpowiednie treści oraz reklamy,
a także ułatwia korzystanie z serwisu, np. poprzez funkcję automatycznego logowania.
Pliki cookies mogą też być wykorzystywane przez współpracujących z nami reklamodawców, a także przez narzędzie Google Analytics, które jest przez nas wykorzystywane do zbierania statystyk.
Korzystanie z serwisu Optyczne.pl przy włączonej obsłudze plików cookies jest przez nas traktowane, jako wyrażenie zgody na zapisywanie ich w pamięci urządzenia, z którego korzystasz.
Jeżeli się na to nie zgadzasz, możesz w każdej chwili zmienić ustawienia swojej przeglądarki. Przeczytaj, jak wyłączyć pliki cookie i nie tylko »
Strona wygenerowana w 0,04 sekundy. Zapytań do SQL: 9