Wykorzystujemy pliki cookie do spersonalizowania treści i reklam, aby oferować funkcje społecznościowe i analizować ruch w naszej witrynie, a także do prawidłowego działania i wygodniejszej obsługi. Informacje o tym, jak korzystasz z naszej witryny, udostępniamy partnerom społecznościowym, reklamowym i analitycznym. Partnerzy mogą połączyć te informacje z innymi danymi otrzymanymi od Ciebie lub uzyskanymi podczas korzystania z ich usług i innych witryn.
Masz możliwość zmiany preferencji dotyczących ciasteczek w swojej przeglądarce internetowej. Jeśli więc nie wyrażasz zgody na zapisywanie przez nas plików cookies w twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki, lub opuść naszą witrynę.
Jeżeli nie zmienisz tych ustawień i będziesz nadal korzystał z naszej witryny, będziemy przetwarzać Twoje dane zgodnie z naszą Polityką Prywatności. W dokumencie tym znajdziesz też więcej informacji na temat ustawień przeglądarki i sposobu przetwarzania twoich danych przez naszych partnerów społecznościowych, reklamowych i analitycznych.
Zgodę na wykorzystywanie przez nas plików cookies możesz cofnąć w dowolnym momencie.
kurde...
przeczytałem sobie cotygodniowe plotki i ploteczki i zastanawiam
się na ile to jest prawda...
wydaje mi się że puki nie będzie pełnoklatkowych odpowiedników
teraźniejszych gwiazdek (DA* 16-50 i 50-135) uważam to za
niezbyt przemyślany pomysł (dla użytkowników zoomów),
jeżeli rzeczywiście wyjdzie aparat z matrycą większą niż DX i nie będzie
to "jednocyfrowy" model ( nie zagrażający dalszemu użyciwaniu matryc DX/APSC w seri
KxxD ) to będe musiał iść trochę inną mimo niż chciałem (stałki - mimo że lepsze od zoomów to skompletowanie stałek o ogniskowych 1~-77 będzie kosztować zdecydowanie
więcej niż zoom 16-50)
jeżeli ta specyfikacja okaże się prawdą to będzie trzeba zmienić plany:
zamiast 16-50 kupię 31ltd
akurat to ze te 16-50 czy 50-135 nie bedza kryly to zaden dramat - akurat te szkla to jak loteria w naszym kraju
Bardziej jednak wolalbym zeby poprawili stabilizacje zasilania AF ( czy jak to tam nawzwac - wazne aby spadek napiecia na baterii nie wplywal na celnosc AF )
Wolalbym zeby poprawili jakosc wizjera - wiekszy
Polepszyli kontrole jakosci przy produkcji
zwiekszyli precyzje i szybkosc AF
polepszyli PPL-a
a generalnie zeby wzieli sie za jakosc seriwsu
A puszka FF ? - Niech wejdzie jak poprawia to co wypisalem
akurat to ze te 16-50 czy 50-135 nie bedza kryly to zaden dramat - akurat te szkla to jak loteria w naszym kraju
Bardziej jednak wolalbym zeby poprawili stabilizacje zasilania AF ( czy jak to tam nawzwac - wazne aby spadek napiecia na baterii nie wplywal na celnosc AF )
Wolalbym zeby poprawili jakosc wizjera - wiekszy
Polepszyli kontrole jakosci przy produkcji
zwiekszyli precyzje i szybkosc AF
polepszyli PPL-a
a generalnie zeby wzieli sie za jakosc seriwsu
A puszka FF ? - Niech wejdzie jak poprawia to co wypisalem
dobrze podsumowales.
jak dla mnie lepsza od FF bylaby lampka wspomagajaca AF.
mazi,
ja na przykład mam lampkę (w lampie błyskowej ). Fafniak w kwestii AF'u podniósł dwie ważne kwestie: prędkość/precyzja (czas na nowy AF po prostu) oraz przemyślenie zasilania AF'u. Z tym drugim nie odnotowałem problemów ale wierzę że z szybkością mogłoby być lepiej.
mazi,
ja na przykład mam lampkę (w lampie błyskowej ). Fafniak w kwestii AF'u podniósł dwie ważne kwestie: prędkość/precyzja (czas na nowy AF po prostu) oraz przemyślenie zasilania AF'u. Z tym drugim nie odnotowałem problemów ale wierzę że z szybkością mogłoby być lepiej.
taka lampke tez mam, ale nie zawsze ganiam z lampa... ) zas moj poczciwy s5500 ma taki feature, to az sie prosi o dodanie czegos takiego
Sprawy, ktore Fafniak poruszyl sa faktycznie ciekawe. Zobaczymy co przyszlosc przyniesie.
Sprawdzcie celnosc AF w swoich korpsusach przy rozladowanej baterii - gwarantuje ze wiekszosc bedzie miala ostrosc nie tam gdzie trzeba a sam AF dluzej bedzie szukal. Potem szybciutko zmiencie na naladowana bateria - zdziwicie sie
mazi,
taka lampke tez mam, ale nie zawsze ganiam z lampa... ) zas moj poczciwy s5500 ma taki feature, to az sie prosi o dodanie czegos takiego
Sprawy, ktore Fafniak poruszyl sa faktycznie ciekawe. Zobaczymy co przyszlosc przyniesie.
Ja uważam podobnie. Z fujikiem to była wygoda. Niedawno zamieniłem kasetkę z kitem na k10d z Tamronem i musze powiedzieć, że jest wyraźna poprawa i kwestia AF już mi tak na nerwy nie działa. Tamron 17-50 bardzo pozytywnie mnie zaskoczył - nieprzyzwoicie ostry na wszystkich możliwych kombinacjach, bardzo szybki, a dzwięki dopóki się nie zgubi wcale nie są uciążliwe.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
forum.optyczne.pl wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na Twoim komputerze.
Technologia ta jest wykorzystywana w celach reklamowych i statystycznych.
Pozwala nam określać zachowania użytkowników na stronie, dostarczać im odpowiednie treści oraz reklamy,
a także ułatwia korzystanie z serwisu, np. poprzez funkcję automatycznego logowania.
Pliki cookies mogą też być wykorzystywane przez współpracujących z nami reklamodawców, a także przez narzędzie Google Analytics, które jest przez nas wykorzystywane do zbierania statystyk.
Korzystanie z serwisu Optyczne.pl przy włączonej obsłudze plików cookies jest przez nas traktowane, jako wyrażenie zgody na zapisywanie ich w pamięci urządzenia, z którego korzystasz.
Jeżeli się na to nie zgadzasz, możesz w każdej chwili zmienić ustawienia swojej przeglądarki. Przeczytaj, jak wyłączyć pliki cookie i nie tylko »
Strona wygenerowana w 0,07 sekundy. Zapytań do SQL: 10