Wykorzystujemy pliki cookie do spersonalizowania treści i reklam, aby oferować funkcje społecznościowe i analizować ruch w naszej witrynie, a także do prawidłowego działania i wygodniejszej obsługi. Informacje o tym, jak korzystasz z naszej witryny, udostępniamy partnerom społecznościowym, reklamowym i analitycznym. Partnerzy mogą połączyć te informacje z innymi danymi otrzymanymi od Ciebie lub uzyskanymi podczas korzystania z ich usług i innych witryn.
Masz możliwość zmiany preferencji dotyczących ciasteczek w swojej przeglądarce internetowej. Jeśli więc nie wyrażasz zgody na zapisywanie przez nas plików cookies w twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki, lub opuść naszą witrynę.
Jeżeli nie zmienisz tych ustawień i będziesz nadal korzystał z naszej witryny, będziemy przetwarzać Twoje dane zgodnie z naszą Polityką Prywatności. W dokumencie tym znajdziesz też więcej informacji na temat ustawień przeglądarki i sposobu przetwarzania twoich danych przez naszych partnerów społecznościowych, reklamowych i analitycznych.
Zgodę na wykorzystywanie przez nas plików cookies możesz cofnąć w dowolnym momencie.
swoją drogą ciekawe dlaczego w reklamach tv nie pojawia się nawet wzmianka o a700... ja wiem że to inny segment, ale dziwne to trochę... na stronie sony.pl jest ogólny zachłyst a900, w tv jest a350, a gdzie a 700??
a350 to absurdalne MPix i uchylny LV za wzglednie małe pieniadze - lep na nowicjusza.
a900 to dla nowicjusza ma przemawić - my potrafimy zrobic taki superhiperduper sprzet więc jesteśmy poważna firma godną zaufania.
a700 nie ma żadnyc parametrów które można wyeksponowac by trafic do kogoś kto ma kupić swoja pierwsza lustrzanke a cene ma raczej srednio zachęcajaca w porównaniu z a200-300-350
Dzisiaj takie czasy. Już nie wystarczy coś robić dobrze ale trzeba to wypromować.
Zasadniczo się z tym zgadzam, ale NA PRAWDĘ dobre rzeczy obronią się same, bez agresywnej reklamy.
Reklama i marketingowe triki stają się tym ważniejsze, im bardziej produkt zmierza w stronę masowości. Promuje się nowe rozwiązania, które łatwo zaaplikować, rozwijać i wmówić ludziom że oto od teraz nie mogą się obyć bez automatycznego zraszacza lcd z wycieraczką.
Cytat:
Wchodze do MM a tu główne dzwi obklejone wielkimi zdjęciami Sony Alfa. Jestem w moim ulubionym sklepie foto a tu cała półka Sony i pełno ulotek o systemie Alfa.
No ciekawe dlaczego? Czyżby miało to coś wspólnego z tym co napisałem podkreśleniem? Choć należy też wziąć poprawkę na ambicje Sony i konieczność odkrojenia dla siebie jak największego kawałeczka tortu.
Cytat:
swoją drogą ciekawe dlaczego w reklamach tv nie pojawia się nawet wzmianka o a700... ja wiem że to inny segment, ale dziwne to trochę... na stronie sony.pl jest ogólny zachłyst a900, w tv jest a350, a gdzie a 700??
Bo 900 to nowość i musi się wbić do świadomości. Jeśli jest choć w połowie tak dobra jak wyszło w teście optycznych, to reklamowy "zachłyst" nią wkrótce minie a aparat marketingowo będzie robił to co do niego należy, czyli po prostu się sprzedawał - tak jak to robi 700tka, która w swoim segmencie jest na prawdę godną polecenia pozycją.
Co do alf <=350 - no niestety bąble będą nas jeszcze długo męczyć i mogą przybrać na intensywności. Głosy w reklamie będą jeszcze bardziej ekstatyczne, bąble osiągną średnicę kilku metrów, do męsko-damskiego duetu być może dołączy dziecko lub gej... ...ale wiele nie da się zrobić poza dumpingiem cenowym. Choć może właściwie to nie jest dumping...
Riddle [Usunięty]
Wysłany: Wto 11 Lis, 2008
Baku napisał/a:
Zasadniczo się z tym zgadzam, ale NA PRAWDĘ dobre rzeczy obronią się same, bez agresywnej reklamy.
Pogląd bardzo stary, lecz w obecnych realiach całkowicie nie prawdziwy. Już tylko w bajkach coś takiego się dzieje. Obecnie nie ważne jak dobry produkt, bez żadnego rozgłosu nie znajdzie nabywcy. No i niestety fatalny, rozreklamowany produkt może zawojować świat:(
mavierk Temu Panu już podziękujemy never knows best
RB napisał/a:
a900 to dla nowicjusza ma przemawić - my potrafimy zrobic taki superhiperduper sprzet więc jesteśmy poważna firma godną zaufania.
a nie zauważyliście, że a900 to pierwszy aparat z ilością rozdzielczością ponad 20mpix dla mas? Przecież to ma 24mpix omg!!1!11shiftoneone11!1!
Dzisiaj mam 14, jutro 24, jak tylko uzbieram i spytam 'ej, czemu mam takie czarne na rogach, jak podepnę swojego 18-70 do mojej nowej alphy900?'
Pogląd bardzo stary, lecz w obecnych realiach całkowicie nie prawdziwy
Ja bym nie był aż tak pewnym. Niektóre przedmioty wymykają się prawidłom ekonomii i marketingu. I nie wszyscy konsumenci dają sobie zrobić papkę z mózgu. W obecnych realiach ta teoria dotyczy tylko mniejszej liczby kupujących.
Jakoś nie widzę reklam reklam Nikosia D700, a jednak znajduje on nabywców. D60 i D90 też jakoś się nie naprzykrzają.
Czyżby sprzedawały się na tyle dobrze na ile chce Nikon, czy może firma ta nie potrafi liczyć i nie wie jeszcze że bez dobrej reklamy wkrótce zbankrutuje?
Sony wybrało droge wielkich inwestycji w reklame i chyba to był słuszny krok bo wyniki sprzedaży są bardzo optymistyczne. Koncern ma ambicje walczyć z Canonem i Nikonem i chwała mu za to, jeśli tylko będzie robił dobre puchy.
[ Dodano: Wto 11 Lis, 2008 16:50 ]
Baku napisał/a:
Jakoś nie widzę reklam reklam Nikosia D700, a jednak znajduje on nabywców. D60 i D90 też jakoś się nie naprzykrzają.
A może Nikon jest tak pewny swojej pozycji na rynku, lub woli wydawać pieniądze na badania i inwestycje a nie na reklame. O ile brak reklam D700 i D90 mnie nie dziwi bo to są produkty dla dojrzałch konsumentów i znawców rynku to brak promocji dla D60 mnie troche dziwi. Możliwe, że dotyczy to tylko rynku polskiego bo reklamy Nikona istnieją:
http://pl.youtube.com/watch?v=VzYu8ATqJOY
mavierk Temu Panu już podziękujemy never knows best
Baku napisał/a:
Widać polska nie jest aż takim rynkiem zbytu a sony postanowiło zalać rynek świata swoimi lustraktami
BAKU, Nikon ma to co najważniejsze - markę kojarzoną z fotografią od lat i dobry sprzęt, a nawet coraz lepszy. Poza tym goni Canona a nie odstaje w tyle.
BAKU, Nikon ma to co najważniejsze - markę kojarzoną z fotografią od lat i dobry sprzęt, a nawet coraz lepszy. Poza tym goni Canona a nie odstaje w tyle.
Niczego takiego przecież nie napisałem. Ostatnie zdanie (pytanie) z mojej poprzedniej wypowiedzi było wyrażone w duchu sarkazmu. W dobie niezastąpionych emotikonek jeśli coś nie jest pokazane wprost często jest ignorowane.
Jeśli chodzi o Nikona to nie uważam wcale że goni Canona, tylko raczej podąża własną drogą. To jest dla Canona równorzędna firma, a obecnie śmiem nawet stwierdzić, że wyprzedza Canona. Może nie pod względem obfitości "szklarni", ale ostatnie premiery Nikona uważam za dużo ciekawsze. Wrażenie robi zwłaszcza bardzo spójna i ciekawa oferta korpusów. Dla mnie D700 to najciekawszy aparat na rynku.
[ Dodano: Czw 27 Lis, 2008 16:16 ]
dostałem dziś Sony Alpha 300, narazie robie na Auto, mozecie dac jakis link do strony gdzies sa jakies poradniki do ISO, Autofocusa balansu bieli itp ??
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
forum.optyczne.pl wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na Twoim komputerze.
Technologia ta jest wykorzystywana w celach reklamowych i statystycznych.
Pozwala nam określać zachowania użytkowników na stronie, dostarczać im odpowiednie treści oraz reklamy,
a także ułatwia korzystanie z serwisu, np. poprzez funkcję automatycznego logowania.
Pliki cookies mogą też być wykorzystywane przez współpracujących z nami reklamodawców, a także przez narzędzie Google Analytics, które jest przez nas wykorzystywane do zbierania statystyk.
Korzystanie z serwisu Optyczne.pl przy włączonej obsłudze plików cookies jest przez nas traktowane, jako wyrażenie zgody na zapisywanie ich w pamięci urządzenia, z którego korzystasz.
Jeżeli się na to nie zgadzasz, możesz w każdej chwili zmienić ustawienia swojej przeglądarki. Przeczytaj, jak wyłączyć pliki cookie i nie tylko »
Strona wygenerowana w 0,08 sekundy. Zapytań do SQL: 11