Wykorzystujemy pliki cookie do spersonalizowania treści i reklam, aby oferować funkcje społecznościowe i analizować ruch w naszej witrynie, a także do prawidłowego działania i wygodniejszej obsługi. Informacje o tym, jak korzystasz z naszej witryny, udostępniamy partnerom społecznościowym, reklamowym i analitycznym. Partnerzy mogą połączyć te informacje z innymi danymi otrzymanymi od Ciebie lub uzyskanymi podczas korzystania z ich usług i innych witryn.
Masz możliwość zmiany preferencji dotyczących ciasteczek w swojej przeglądarce internetowej. Jeśli więc nie wyrażasz zgody na zapisywanie przez nas plików cookies w twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki, lub opuść naszą witrynę.
Jeżeli nie zmienisz tych ustawień i będziesz nadal korzystał z naszej witryny, będziemy przetwarzać Twoje dane zgodnie z naszą Polityką Prywatności. W dokumencie tym znajdziesz też więcej informacji na temat ustawień przeglądarki i sposobu przetwarzania twoich danych przez naszych partnerów społecznościowych, reklamowych i analitycznych.
Zgodę na wykorzystywanie przez nas plików cookies możesz cofnąć w dowolnym momencie.
Dzięki za pomocne odpowiedzi. Tak jak mówiłem, poczekam jeszcze troszkę, może mi "czterdziestka" jeszcze trochę stanieje. Wtedy zabiorę się do kupowania obiektywu. Trochę czasu jeszcze jest (do końca czerwca, hehe).
Szkoda, że Canon nie otworzył (jeszcze) wypożyczalni obiektywów tak jak Sigma. Będę musiał się trochę pobawić.
Proszę jeszcze raz o pomoc w metodologii badania szkiełka - na co zwrócić uwagę i jak najprostszym sposobem przetestować je coby się nie naciąć.
Pozdrawiam
dopisano 22.04
Czy są jakieś Canonowskie obiektywy, które można brać w ciemno - bez sprawdzania? Czy procedura testowa odnosi się do absolutnie wszystkich modeli.
Dzięki za pomocne odpowiedzi. Tak jak mówiłem, poczekam jeszcze troszkę, może mi "czterdziestka" jeszcze trochę stanieje. Wtedy zabiorę się do kupowania obiektywu. Trochę czasu jeszcze jest (do końca czerwca, hehe).
Szkoda, że Canon nie otworzył (jeszcze) wypożyczalni obiektywów tak jak Sigma. Będę musiał się trochę pobawić.
Proszę jeszcze raz o pomoc w metodologii badania szkiełka - na co zwrócić uwagę i jak najprostszym sposobem przetestować je coby się nie naciąć.
Pozdrawiam
dopisano 22.04
Czy są jakieś Canonowskie obiektywy, które można brać w ciemno - bez sprawdzania? Czy procedura testowa odnosi się do absolutnie wszystkich modeli.
Wg mnie nie da się teoretycznie sprawdzać obiektywy - do tego niestety trzeba choć trochę praktyki aczkolwiek są pewne procedury testowe , które raczej dosyć trudno wykonać w sklepie bez dziwnego patrzenia się ze strony sprzedawcy
Z mojej praktyki wynika ,że więcej błędów BF/FF mają zoomy, stałki raczej są ich pozbawione mówię o szkłach canona.
W sigmach jest często problem ze współpracą z body canon ( podobno zamierzony przez canon).
Ja mam już od paru tygodni dylemat co wybrać 24-70 czy 24-105, nie ma dużej różnicy w cenie. 24-105 kiedyś mi kolega pożyczył to dość fajny obiektyw uważam że nawet lepszy optycznie od 17-40. Ale z drugiej strony 24-70 jest jaśniejszy. 24-105 znowu posiada całkiem skuteczny IS i ma większy zakres ogniskowych.
ano chodzi o to, że bardzo wygodnie jest, kiedy skrajne ogniskowe w szkłach si nakładają
Bez przesady. Czasami możesz mieć "dziury" w ogniskowych i tego nie zauważysz. A jak już się bardzo rozwiniesz fotograficznie to będziesz chciał robić tylko stałkami kreatywnie pracując nad kadrem. Przypomnę tylko, że przy pracy na stałkach masz same "dziury" w ogniskowych
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
forum.optyczne.pl wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na Twoim komputerze.
Technologia ta jest wykorzystywana w celach reklamowych i statystycznych.
Pozwala nam określać zachowania użytkowników na stronie, dostarczać im odpowiednie treści oraz reklamy,
a także ułatwia korzystanie z serwisu, np. poprzez funkcję automatycznego logowania.
Pliki cookies mogą też być wykorzystywane przez współpracujących z nami reklamodawców, a także przez narzędzie Google Analytics, które jest przez nas wykorzystywane do zbierania statystyk.
Korzystanie z serwisu Optyczne.pl przy włączonej obsłudze plików cookies jest przez nas traktowane, jako wyrażenie zgody na zapisywanie ich w pamięci urządzenia, z którego korzystasz.
Jeżeli się na to nie zgadzasz, możesz w każdej chwili zmienić ustawienia swojej przeglądarki. Przeczytaj, jak wyłączyć pliki cookie i nie tylko »
Strona wygenerowana w 0,24 sekundy. Zapytań do SQL: 13