Wykorzystujemy pliki cookie do spersonalizowania treści i reklam, aby oferować funkcje społecznościowe i analizować ruch w naszej witrynie, a także do prawidłowego działania i wygodniejszej obsługi. Informacje o tym, jak korzystasz z naszej witryny, udostępniamy partnerom społecznościowym, reklamowym i analitycznym. Partnerzy mogą połączyć te informacje z innymi danymi otrzymanymi od Ciebie lub uzyskanymi podczas korzystania z ich usług i innych witryn.
Masz możliwość zmiany preferencji dotyczących ciasteczek w swojej przeglądarce internetowej. Jeśli więc nie wyrażasz zgody na zapisywanie przez nas plików cookies w twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki, lub opuść naszą witrynę.
Jeżeli nie zmienisz tych ustawień i będziesz nadal korzystał z naszej witryny, będziemy przetwarzać Twoje dane zgodnie z naszą Polityką Prywatności. W dokumencie tym znajdziesz też więcej informacji na temat ustawień przeglądarki i sposobu przetwarzania twoich danych przez naszych partnerów społecznościowych, reklamowych i analitycznych.
Zgodę na wykorzystywanie przez nas plików cookies możesz cofnąć w dowolnym momencie.
Czy ktoś, kto testował MB-D10 na ośmiu bateriach typu AA i baterii (oryginalnej) en-el4 mogłby się wypowiedzieć na temat żywotności i opłacalności powyższych?
Ja w swoim gripie mam problemy przy bateriach alkalicznych AA - sa naladowane w pełni jak wkładam je do gripa, aparat pokazuje pełne baterie, robie zdjęcie i baterie w magiczny sposób znikają (po kilkukrotnym wyjęciu i włożeniu znowu widzi pełne baterie, znowu zdjęcie i pusto). Co ciekawe sprawdziłem inny koszyk na paluszki i przez czas używania nie miałem zbytnich problemów (Zastanawia mnie czy to może być wina koszyka). Na standardowym en-el3e chodzi poprawnie.
Ja używam enelop'ów i panasonic infinitium. Żadnych problemów nie zanotowałem. Alkalicznych nawet nie próbowałem.
Ustawiłeś poprawny typ bateri w MB-D10 w menu aparatu?
Tak, LR6. Zapomniałem dodać to w d700 wiec z tego co pamiętam to tutaj jest trochę więcej ustawien odnośnie paluszków ale LR6 to standardowe alkaliczne.
Zobaczę jak będzie działać z eneloopami. Bedę je miał w poniedziałek więc wtedy dam znać czy coś się zmieniło. Dziwi mnie tylko trochę, że z innymi sankami na baterie ten problem nie występował tak często (a może tylko mi się tak zdawało)
[ Dodano: Pon 17 Lis, 2008 21:07 ]
Jak na razie z eneloopami smiga bez zmróżenia oka. Widocznie alkaliczne baterie nie są w stanie na czas dokarmiać 700tki.
[ Dodano: Pon 17 Lis, 2008 21:20 ]
Czy ktoś może wie gdzie kupić koszyk na baterie AA - MS-D10 do gripa MB-D10?
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
forum.optyczne.pl wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na Twoim komputerze.
Technologia ta jest wykorzystywana w celach reklamowych i statystycznych.
Pozwala nam określać zachowania użytkowników na stronie, dostarczać im odpowiednie treści oraz reklamy,
a także ułatwia korzystanie z serwisu, np. poprzez funkcję automatycznego logowania.
Pliki cookies mogą też być wykorzystywane przez współpracujących z nami reklamodawców, a także przez narzędzie Google Analytics, które jest przez nas wykorzystywane do zbierania statystyk.
Korzystanie z serwisu Optyczne.pl przy włączonej obsłudze plików cookies jest przez nas traktowane, jako wyrażenie zgody na zapisywanie ich w pamięci urządzenia, z którego korzystasz.
Jeżeli się na to nie zgadzasz, możesz w każdej chwili zmienić ustawienia swojej przeglądarki. Przeczytaj, jak wyłączyć pliki cookie i nie tylko »
Strona wygenerowana w 0,05 sekundy. Zapytań do SQL: 9