Wykorzystujemy pliki cookie do spersonalizowania treści i reklam, aby oferować funkcje społecznościowe i analizować ruch w naszej witrynie, a także do prawidłowego działania i wygodniejszej obsługi. Informacje o tym, jak korzystasz z naszej witryny, udostępniamy partnerom społecznościowym, reklamowym i analitycznym. Partnerzy mogą połączyć te informacje z innymi danymi otrzymanymi od Ciebie lub uzyskanymi podczas korzystania z ich usług i innych witryn.
Masz możliwość zmiany preferencji dotyczących ciasteczek w swojej przeglądarce internetowej. Jeśli więc nie wyrażasz zgody na zapisywanie przez nas plików cookies w twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki, lub opuść naszą witrynę.
Jeżeli nie zmienisz tych ustawień i będziesz nadal korzystał z naszej witryny, będziemy przetwarzać Twoje dane zgodnie z naszą Polityką Prywatności. W dokumencie tym znajdziesz też więcej informacji na temat ustawień przeglądarki i sposobu przetwarzania twoich danych przez naszych partnerów społecznościowych, reklamowych i analitycznych.
Zgodę na wykorzystywanie przez nas plików cookies możesz cofnąć w dowolnym momencie.
jak nie masz wymagań co do mocy wyższej niż 42
to SUNPAK PZ42X
dzisiaj kupiłem, super lapma, jakość wykonania , szybka , tak jak pisze 3 sek albo lepiej, nie sprawdzałem ,
działa ustawianie z menu aparatu ,
ogólnie pozytywne wrażenie , a i doświetli tyle ile potrzeba
kozidron [Usunięty]
Wysłany: Pią 14 Lis, 2008
fotodarek napisał/a:
jak nie masz wymagań co do mocy wyższej niż 42
to SUNPAK PZ42X
dzisiaj kupiłem, super lapma, jakość wykonania , szybka , tak jak pisze 3 sek albo lepiej, nie sprawdzałem ,
działa ustawianie z menu aparatu ,
ogólnie pozytywne wrażenie , a i doświetli tyle ile potrzeba
no to gratuluje zakupu, zaoszczędziłeś około 250 złoty do canona 430EX II, moim zdaniem nie warto było.....przejdź się do sklepu i porównaj sobie obie sztuki...
kozidron, spokojnie. Za tydzien bedzie kolejny post, ze jednak lampa jest slaba i trzeba kupic nowa
aż tak źle nie będzie
miałem 580EX i jak dla mnie za wielka
a między 430EX i sunpakiem to widzę tylko róznice w obudowie
liczba przewodnia taka sama
jest coś takiego jak fotojoker , więc sprawdzałem canona i zdecydowałem się na sunpacka dla ceny
poza tym najważniejsze dla mnie jest to że z poziomu aparatu mogę sterować mocą błysku , i wcale do tego nie musi być oryginalny canon
głowica ustawiana w pionie i poziomie
zresztę można poczytać ,
http://www.sunpak.pl/pz42x.php
MC, Z tym się zgadzam. Czasami nawet takiej 580 brakuje mocy.
fotodarek, Ale posiadając 430EXII możesz też sterować trybami lampy, i zmieniać wszystkie C.Fn i przy okazji są do nich opisy, więc nie trzeba mieć instrukcji przy sobie albo zapamiętywać wszystkiego. Sam chciałem kupić Sigmę EF-530 ale po 2 dniach zabawy z nią i 580 stwierdziłem, że canon lepiej działa z 40D(chodzi o doświetlanie zdjęć)
puki co mocy z sunpakca wystarcza
uczę się robienia zdjęć na błysku odbitym
i na razie wychodzi , nawet na pełnej mocy czas ładowania do błysku to ok 3sek , czyli tyle samo co 430EX II ma,
seria zdjeć do końca , i ani razu lampa nie zaprzestała błyskać
jutro zrobie dyfuzor,albo postaram się zrobić dyfuzor
Mogę kupić Canon Speedlite 580EX II albo używaną Speedlite 550EX za połowę jej ceny. Co byście zrobili na moim miejscu? Zależy mi zwłaszcza na opiniach ludzi, którzy pracowali z obydwoma lampami. Czy różnica jest warta aż tak dużej dopłaty?
Mogę kupić Canon Speedlite 580EX II albo używaną Speedlite 550EX za połowę jej ceny. Co byście zrobili na moim miejscu? Zależy mi zwłaszcza na opiniach ludzi, którzy pracowali z obydwoma lampami. Czy różnica jest warta aż tak dużej dopłaty?
Wszystko zależy od tzw. "przeszłości" tej lampy. Ja wiem jak często można z niej korzystać i mogę kupić używany obiektyw (bez problemu), kupię używane body (po sprawdzeniu), używaną lampę - raczej nigdy. Z pewnością nie kupię dużo starszego modelu, niewiadomo jak intensywnie wykorzystywanego, za połowę ceny. Jak już to za jedną czwartą.
MM, właściciel ma lampę od 2 lat. Była użyta na 5 ślubach. Ponoć rzadko używana i nawet w kościele większość fot w świetle zastanym.
To znajomy z paru forów o fotografii przyrodniczej.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
forum.optyczne.pl wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na Twoim komputerze.
Technologia ta jest wykorzystywana w celach reklamowych i statystycznych.
Pozwala nam określać zachowania użytkowników na stronie, dostarczać im odpowiednie treści oraz reklamy,
a także ułatwia korzystanie z serwisu, np. poprzez funkcję automatycznego logowania.
Pliki cookies mogą też być wykorzystywane przez współpracujących z nami reklamodawców, a także przez narzędzie Google Analytics, które jest przez nas wykorzystywane do zbierania statystyk.
Korzystanie z serwisu Optyczne.pl przy włączonej obsłudze plików cookies jest przez nas traktowane, jako wyrażenie zgody na zapisywanie ich w pamięci urządzenia, z którego korzystasz.
Jeżeli się na to nie zgadzasz, możesz w każdej chwili zmienić ustawienia swojej przeglądarki. Przeczytaj, jak wyłączyć pliki cookie i nie tylko »
Strona wygenerowana w 0,04 sekundy. Zapytań do SQL: 11