Przetwarzanie danych osobowych

Nasza witryna korzysta z plików cookies

Wykorzystujemy pliki cookie do spersonalizowania treści i reklam, aby oferować funkcje społecznościowe i analizować ruch w naszej witrynie, a także do prawidłowego działania i wygodniejszej obsługi. Informacje o tym, jak korzystasz z naszej witryny, udostępniamy partnerom społecznościowym, reklamowym i analitycznym. Partnerzy mogą połączyć te informacje z innymi danymi otrzymanymi od Ciebie lub uzyskanymi podczas korzystania z ich usług i innych witryn.

Masz możliwość zmiany preferencji dotyczących ciasteczek w swojej przeglądarce internetowej. Jeśli więc nie wyrażasz zgody na zapisywanie przez nas plików cookies w twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki, lub opuść naszą witrynę.

Jeżeli nie zmienisz tych ustawień i będziesz nadal korzystał z naszej witryny, będziemy przetwarzać Twoje dane zgodnie z naszą Polityką Prywatności. W dokumencie tym znajdziesz też więcej informacji na temat ustawień przeglądarki i sposobu przetwarzania twoich danych przez naszych partnerów społecznościowych, reklamowych i analitycznych.

Zgodę na wykorzystywanie przez nas plików cookies możesz cofnąć w dowolnym momencie.

optyczne.pl forum.optyczne.pl  
•  FAQ  •  Szukaj  •  Użytkownicy  •  Grupy  •  Statystyki  •  Rejestracja  •  Zaloguj  •  Galerie  •   Ulubione tematy

----- R E K L A M A -----

Poprzedni temat :: Następny temat
Przesunięty przez: goltar
Nie 16 Lis, 2008
Różnice między D80 a D90?
Autor Wiadomość
krisv740
[Usunięty]

Wysłany: Wto 18 Lis, 2008   

Marvica, dobre porównanie cen masz np. : http://www.bhphotovideo.c...ccessories.html

albo w polsce : www.fotozakupy.pl
www.fotoaparaciki.pl

i już masz jasność w sprawie cen szkiel, nie trzeba szukać "opowieści" na forach tylko z kompetentnych źródeł - sklep

co do czasów - lepiej założyć filtr szary aby "wydłuzyć" czas niż patrzyć przez mały/słaby wizjer

jaad75 nie dopieka - on stanowczo wyrażą opinię :mrgreen:
spokojnie :cool:
nie gryzie, a bardzo pomaga :shock: :cool:

Reklama

mavierk 
Temu Panu już podziękujemy
never knows best

Wysłany: Sro 19 Lis, 2008   

dobre porównanie to skapiec.pl albo ceneo.pl :P

MC 

Marvica, jaad ma taki sposob wypowiedzi, ale duzo wie i w tym co pisze ma 200% racji. Tez nie wiem gdzie sie takich rzeczy o Canonie naczytalas :wink:

Marvica 
Nowy

"Również czytałam, że wszystkie inne aparaty wzorują się na canonie." no naprawdę naczytałam się. W necie.
I z tymi szkłami też - więc kiedyś przez to w ogóle nie interesowałam się canonami.
Ale zauważyłam własnie, że każdy broni swojej ulubionej marki. Ja mam trochę czasu jeszcze do kupna, więc mogę jeszcze wybierać.

Wizjer jest dla mnie ważny, ale również myślę, że nie zauważę tych ewentualnych niedociągnięć, bo przy moim 5800 i tak każda lustrzanka reprezentuje inny dużo lepszy poziom - wiem czego z niego nie wycisnę - a co chcę. Oczywiście jestem pełna zapału - ta choroba mi nie mija, ale się nasila, i myślę, że po pierwszym lustrze dowiem się na co miałam zwrócić większą uwagę.

Niestety jestem kobietą i jak coś mi się spodoba to nie idzie mnie z tego wybić - mój chłopak też z tym walczy ;p

A teraz cytaty, są z tego forum i to mnie przekonało: "Nikon D90 to na razie nowość - ale jeśli to ma być bezpośredni następca D80 to będzie się jednak plasował poniżej 40D. A 40D to sprawdzona, solidna i do tego tania konstrukcja"

"Canon 40D/50D plasuje się pomiędzy Nikonem D80/D90 a D200/D300. Jak już chcesz Nikona, to celuj w D200, bo to jednak sprzęt bliższy 40D. "

"Ja z ręką na sercu polece jednak 40D. Nie żebym uważał, że Nikoś D90 jest słaby, zły. Canon plasuje się jednak trochę wyżej. Lepiej leży w ręku. No i decydująca dla mnie rzecz. Ma slot na karty CF, dla mnie to przewaga. Jest szybszy, ma większy bufor. No i najważniejsze, czyli cena. Jest sporo od Nikosia tańszy."

Chętnie wysłucham waszych zdań. Niedługo jadę zobaczyć jak oba leżą mi w dłoni i który mi się na żywo bardziej podoba (najbardziej z wyglądu olympusy - śliczne są ;D). I zajrzę w wizjer ;)
Ostatnio zmieniony przez Marvica Sro 19 Lis, 2008, w całości zmieniany 1 raz  

MC 

Marvica napisał/a:
Canon 40D/50D plasuje się pomiędzy Nikonem D80/D90 a D200/D300.

Prawda.
Marvica napisał/a:
Ja z ręką na sercu polece jednak 40D.

Za tym zakupem przemawia przede wszystkim stosunek cena/jakosc.
Marvica napisał/a:
Canon plasuje się jednak trochę wyżej. Lepiej leży w ręku

Prawda, ale to czy lepiej lezy w reku to juz bym polemizowal. Mi 40/50D wybitnie nie leza.
Marvica napisał/a:
Ma slot na karty CF, dla mnie to przewaga.

Niedawno ktos pisal, ze slot na CF to powazna wada :lol:

"Wchodzac" w lustrzanki i majac do wyboru bralbym bardziej 40D niz D90, bo jest tanszy.
A moze tak D80 Nikona? Niedrogi i bardzo przyzwoity aparacik...

Marvica 
Nowy

Wiem, myśłałam d80. Ale jak zobaczyłam że Canon ma 1/8000 to już mi to przesłoniło wszystko. Nie wiem. W lustrzankach się nie orientuję. Wolę stosunek dobry cena/jakość. Poza tym to ma być ten jeden jedyny aparat. Zależy mi na szybkich zdj seryjnych też. Canan ma szybsze od Nikona. Przekonało mnie też to

"Canon 40D/50D plasuje się pomiędzy Nikonem D80/D90 a D200/D300 "

Co do tego jak leży w dłoniach to załeży od dłoni ;p

MC 

No to szybko bierz 40D, bo pewnie juz ich wiele na magazynach nie zostalo.

Marvica 
Nowy

Czemu wiele ich nie zostało? dopiero koło kwietnia chcę kupić :) na pewno zdążę.

MC 

Marvica napisał/a:
Czemu wiele ich nie zostało?

Bo juz od pewnego czasu w sklepach jest jego nastepca. Czyli pewnie 40D juz od pewnego czasu nie jest produkowany...
Jesli chcesz kupic kolo kwietnia, to z przeproszeniem, czemu nam glowy zawracasz? Do tej pory bardzo duzo sie zmieni, szczegolnie w cenach. W marcu o ile dobrze pamietam bedzie PMA itp...

jaad75 
Klub Pierdzieli

Marvica napisał/a:
"Również czytałam, że wszystkie inne aparaty wzorują się na canonie." no naprawdę naczytałam się. W necie.

Nie wiem gdzie mogą pisać takie bzdury, ale nie kieruj się już opiniami stamtąd..
Marvica napisał/a:
Ale zauważyłam własnie, że każdy broni swojej ulubionej marki.

Nikon, to nie jest moja ulubiona marka.
Marvica napisał/a:
Wizjer jest dla mnie ważny, ale również myślę, że nie zauważę tych ewentualnych niedociągnięć

Interesuje Cię makro, a chcesz poświęcić jeden z najważniejszych parametrów w makro...
Marvica napisał/a:
Ale jak zobaczyłam że Canon ma 1/8000 to już mi to przesłoniło wszystko.

Jeszcze raz powtórzę - bardzo wątpię żebyś miała okazję wykorzystać taki czas, a jeśli już, to z całą pewnością nie w makro.

[ Dodano: Sro 19 Lis, 2008 09:05 ]
MC napisał/a:
Jesli chcesz kupic kolo kwietnia, to z przeproszeniem, czemu nam glowy zawracasz? Do tej pory bardzo duzo sie zmieni, szczegolnie w cenach. W marcu o ile dobrze pamietam bedzie PMA itp...

Dokładnie...

Marvica 
Nowy

"czemu nam glowy zawracasz?" bo chciałam mieć pewność co do wyboru i dowiedzieć się na co zwracać uwagę. Wszyscy pytają który aparat kiedy stoją przed wyborem. I napewno nie poświęce najważniejszej rzeczy w makro - na razie rozważam za i przeciw.
Za przeproszeniem, nie musiałeś odpisywać i tracić swego czasu!

MC 

Marvica, spokojnie. Chodzi mi tylko o to, ze to co doradzimy Ci teraz - w kwietniu moze byc kompletnie bez sensu.
To tak jakby pytac czy za 5 lat kupic Octavie czy Focusa...

Marvica 
Nowy

Wiem jednak w kwietniu nadal będę myśleć o tych aparatach, bo czekam na obniżkę cen - nie kupię sobie z najnowszych lustrzanek czegoś, bo za mało wiem póki co w fotografii. Z pewnością również biorę pod uwagę d90i Wasze opinie. Dla mnie jedyne co się zmieni w kwietniu to cena spadnie i będę mieć dobry aparat po niższej cenie. Też suche informacje w necie to jedno, a opinie osób, które znają temat od strony praktycznej, to drugie. Aha i nie mówiłam, że tą szybkość wykorzystam w makro - raczej z myślą o szybkich seryjnych i wykorzystać to artystycznie później.

MC 

Marvica, tyle, ze najprawdopodobniej w kwietniu nie bedziesz miala mozliwosci kupna polecanego Canona 40D - przynajmniej nowego. Za obecna cene schodzi z cala pewnoscia szybko, a nie watpie, ze Canon juz go nie produkuje.
I w tym momencie wszystko bierze w leb...

Marvica 
Nowy

nie bierze bo wtedy jest jeszcze d90 poza tym nie wszytkie sklepy go wyprzedadzą. np euro ma starsze modele, satrun też.

Odpowiedz do tematu