Wykorzystujemy pliki cookie do spersonalizowania treści i reklam, aby oferować funkcje społecznościowe i analizować ruch w naszej witrynie, a także do prawidłowego działania i wygodniejszej obsługi. Informacje o tym, jak korzystasz z naszej witryny, udostępniamy partnerom społecznościowym, reklamowym i analitycznym. Partnerzy mogą połączyć te informacje z innymi danymi otrzymanymi od Ciebie lub uzyskanymi podczas korzystania z ich usług i innych witryn.
Masz możliwość zmiany preferencji dotyczących ciasteczek w swojej przeglądarce internetowej. Jeśli więc nie wyrażasz zgody na zapisywanie przez nas plików cookies w twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki, lub opuść naszą witrynę.
Jeżeli nie zmienisz tych ustawień i będziesz nadal korzystał z naszej witryny, będziemy przetwarzać Twoje dane zgodnie z naszą Polityką Prywatności. W dokumencie tym znajdziesz też więcej informacji na temat ustawień przeglądarki i sposobu przetwarzania twoich danych przez naszych partnerów społecznościowych, reklamowych i analitycznych.
Zgodę na wykorzystywanie przez nas plików cookies możesz cofnąć w dowolnym momencie.
Wysłany: Czw 20 Lis, 2008 malutki ale zaawansowany do 1500 - prosze o podpowiedz
szukam aparatu do kieszeni do 1500 zl ktory bede wykorzystywal do codziennego uzytku. myslalem o panasonic lumix dmc-lx3. wiekszych gabaratow typu dmc-fz28 nie kupie. co radzicie drodzy Uzytkownicy?
Ja do codziennego użytku używam Canona G9, który mieści się od biedy w kieszeni i wymienionej cenie. Jestem z niego bardzo zadowolony, w tym z jakości zdjęć oraz z tego, że jego zakres tele jest dla mnie od biedy wystarczający. To ostatnie m.in. dzięki możliwości stosowania cyfrowego zoomu lub kadrowania zapewnianej przez matrycę z 12 MP.
WojciechW
mavierk Temu Panu już podziękujemy never knows best
"malutki ale zaawansowany do 1500 " według mnie małe aparaty są dla szpanerów aby pokazać, że sie ma aparat za kupe kasy ale który robi beznadziejne zdjęcia. Ja Ci proponuje za tą kase kupić jakąś lustrzanke z kitem a nie bawić się w małe kompakty no jeżeli chcesz kompakty to dobry choć duży jest Sony H9 ale on jest gabarytowo podobny do Nikona D40. Z kompaktów małych dobry jest Nikon Coolpix P4 stary a dobry.
"malutki ale zaawansowany do 1500 " według mnie małe aparaty są dla szpanerów aby pokazać, że sie ma aparat za kupe kasy ale który robi beznadziejne zdjęcia. Ja Ci proponuje za tą kase kupić jakąś lustrzanke z kitem a nie bawić się w małe kompakty no jeżeli chcesz kompakty to dobry choć duży jest Sony H9 ale on jest gabarytowo podobny do Nikona D40. Z kompaktów małych dobry jest Nikon Coolpix P4 stary a dobry.
WojciechW, zapewne masz lustrzanke. Powiedz czy gdybys miał 1500zł i znał się troche na fotografii kupiłbyś kompatka? raczej nie. Wolalbyś kupić lustro typu D40x, D60 dołożyć 200zł kupić D80 pozniej zbierać na lepsze szkła. Kolega mówi, że chce kupić kompatka za 1500zł rozumiem kupić kompakta za 500-600zł ale nie za 1500zł bo to głupie i wiele osób pewnie ze mną się zgodzi.
mavierk Temu Panu już podziękujemy never knows best
Wysłany: Czw 20 Lis, 2008
nowy panasik... ten z obiektywem 2-2.8 moim zdaniem byłby najlepszym wyborem o.. DMC-LX3
Kolega mówi, że chce kupić kompatka za 1500zł rozumiem kupić kompakta za 500-600zł ale nie za 1500zł bo to głupie i wiele osób pewnie ze mną się zgodzi.
Ja się nie zgodzę. Jak ktoś chce coś świadomie kupić to czemu mamy to zabraniać? Dla wielu liczy się nie tylko jakość zdjęć.
MM, wszystko ok, chce kompakta niech kupuje ale napewno jeżeli oczywiście umiesz zrobisz lepsze fotki lustrem np. Nikonem D40x czy D60 niż jakimś kompaktem który ma 15mpx. Z doświadczenia wiem, że niektórzy patrzą " a ten ma 14mln pixeli to musi robić super zdjęcia" a inni " po co mi 14 mln pixeli skoro nie będę robił tak dużych odbitek" Zgodzisz się, że nawet lustro z kitem za 1500 jest lepsze niż mały kompakt.
Ja kupiłem G9 rok temu choć miałem wtedy bodaj 3 lustrzanki. Nie zawsze chce się targać duży aparat z kilkoma obiektywami. Zdjęcia z G9 traktuję rekreacyjnie, ale to dla mnie "spacerowo-imprezowy" aparat. Ktoś może mieć tylko takie potrzeby to kupuje kompakta. Chce za to mieć możliwie najlepszą jakość to ... płaci 1500zł jak go stać. Wybór nabywcy.
No tak jeżeli interesuje Cię robienie zdjęć na kawie u babci albo na dyskotece to spoko ale o krajobrazach i dużych szczegółach możesz zapomnieć.
Jeszcze byś się zdziwił jaki jest RAW robiony przy dobrym świetle. Ja podchodząc z lekką odrazą do kompaktów i wiedząc co produkuje Canon 5D byłem takimi zdjęciami z G9 pozytywnie zdziwiony.
Ok. niektóre kompakty są lepsze od luster. Ale ja jako facet lubie mieć dużą puche w ręku i fajnie jest jak szkło jest cięzkie i wieeelkie nie lubie kompaktów, kompakty pasują do kobiet bynajmniej ja tak sądze
no i każdy prawdziwy facet swoją lustrzankę powinien wozić TIR-em, najlepiej jeszcze takim z dużą naczepą
co z tego że zmieściłaby się i do poczciwego fiata 126 jak wtedy nikt by na to uwagi nie zwrócił
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
forum.optyczne.pl wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na Twoim komputerze.
Technologia ta jest wykorzystywana w celach reklamowych i statystycznych.
Pozwala nam określać zachowania użytkowników na stronie, dostarczać im odpowiednie treści oraz reklamy,
a także ułatwia korzystanie z serwisu, np. poprzez funkcję automatycznego logowania.
Pliki cookies mogą też być wykorzystywane przez współpracujących z nami reklamodawców, a także przez narzędzie Google Analytics, które jest przez nas wykorzystywane do zbierania statystyk.
Korzystanie z serwisu Optyczne.pl przy włączonej obsłudze plików cookies jest przez nas traktowane, jako wyrażenie zgody na zapisywanie ich w pamięci urządzenia, z którego korzystasz.
Jeżeli się na to nie zgadzasz, możesz w każdej chwili zmienić ustawienia swojej przeglądarki. Przeczytaj, jak wyłączyć pliki cookie i nie tylko »
Strona wygenerowana w 0,04 sekundy. Zapytań do SQL: 11