Wykorzystujemy pliki cookie do spersonalizowania treści i reklam, aby oferować funkcje społecznościowe i analizować ruch w naszej witrynie, a także do prawidłowego działania i wygodniejszej obsługi. Informacje o tym, jak korzystasz z naszej witryny, udostępniamy partnerom społecznościowym, reklamowym i analitycznym. Partnerzy mogą połączyć te informacje z innymi danymi otrzymanymi od Ciebie lub uzyskanymi podczas korzystania z ich usług i innych witryn.
Masz możliwość zmiany preferencji dotyczących ciasteczek w swojej przeglądarce internetowej. Jeśli więc nie wyrażasz zgody na zapisywanie przez nas plików cookies w twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki, lub opuść naszą witrynę.
Jeżeli nie zmienisz tych ustawień i będziesz nadal korzystał z naszej witryny, będziemy przetwarzać Twoje dane zgodnie z naszą Polityką Prywatności. W dokumencie tym znajdziesz też więcej informacji na temat ustawień przeglądarki i sposobu przetwarzania twoich danych przez naszych partnerów społecznościowych, reklamowych i analitycznych.
Zgodę na wykorzystywanie przez nas plików cookies możesz cofnąć w dowolnym momencie.
Obecnie posiadam fuji s9600 i jestem z niego zadowolony, ale mam zamiar w najbliższym czasie zakupić lustrzankę. Czytając opinie na temat wielu modeli, wybrałem te dwa Canon 40D i Fuji s5 pro. Proszę Was o doradę i obiektywne opinie na ich temat.
Za pomoc z góry dziękuję,
pozdrawiam.
Ostatnio zmieniony przez komor Nie 30 Lis, 2008, w całości zmieniany 1 raz
Jeżeli chodzi o zdjęcie to w dużej mierze krajobraz, plener troszkę architektury a
do zwierząt , ptaków to który ? A jak jest z odzwierciedleniem barw gdyby porównać te dwa aparaty? W zdjęcia portretowe dużo się nie bawiłem, ale gdy kupię lustrzankę to może zacznę. Krótko mówiąc lubię spokojną fotografię nie reporterską.Oczywiście jestem amatorem, więc wszelakie uwagi i rady mile widziane.
pozdrawiam
dawid_ wyjaśniam o co mi chodzi.
Jak wcześniej napisałem jestem amatorem, lubie robić zdjęcia. Chcę kupić przyzwoite body gdyż będzie to w moim przypadku zakup na dłuuuugie lata. Nie mam zamiaru za 2 lata z powodu nowinek technologicznych zmieniać sprzętu, bo mnie na to nie stać. Oczywiście chodzi o większe możliwości lustrzanki jako aparatu ,nie mówiąc już o jakości zdjęć z lustrzanki z przyzwoitym obiektywem a kompaktu.
Ja brałbym S5 Pro ze względu na dynamikę tonalną. Chociaż nie pogardziłbym też Canonem
mavierk Temu Panu już podziękujemy never knows best
Wysłany: Nie 23 Lis, 2008
ja nie pogardziłbym nawet Zenitem
007areka [Usunięty]
...tozescie doradzili ... niestety ale mysle ze bedziesz musiel sam przeanalizowac temat puszki...wes pod uwage jakich bedziesz szkliel uzywac, ich mozliwosci, dostepnosc, cena,... moze to bedzie mialo wplyw na Twoj wybor.
ps. sam mam m.in. 40d -ogolnie EOS....Tobie polecam raczej fuji...ale nie sugeruj sie ta opinia, nie jest obiektywna
mavierk Temu Panu już podziękujemy never knows best
sie zapomina, że tak na prawde nie kupuje się puszkę, tylko wchodzi w system - ja wybrałem nikona, bo miał 70-300VR i.. kolega miał nikona (co powodowało, że myślałem, że jest lepszy ) teraz wybrałbym zapewne coś innego, ale świadomość to coś, co przychodzi z czasem.
007areka [Usunięty]
mavierk napisał/a:
sie zapomina, że tak na prawde nie kupuje się puszkę, tylko wchodzi w system - ja wybrałem nikona, bo miał 70-300VR i.. kolega miał nikona (co powodowało, że myślałem, że jest lepszy ) teraz wybrałbym zapewne coś innego, ale świadomość to coś, co przychodzi z czasem.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
forum.optyczne.pl wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na Twoim komputerze.
Technologia ta jest wykorzystywana w celach reklamowych i statystycznych.
Pozwala nam określać zachowania użytkowników na stronie, dostarczać im odpowiednie treści oraz reklamy,
a także ułatwia korzystanie z serwisu, np. poprzez funkcję automatycznego logowania.
Pliki cookies mogą też być wykorzystywane przez współpracujących z nami reklamodawców, a także przez narzędzie Google Analytics, które jest przez nas wykorzystywane do zbierania statystyk.
Korzystanie z serwisu Optyczne.pl przy włączonej obsłudze plików cookies jest przez nas traktowane, jako wyrażenie zgody na zapisywanie ich w pamięci urządzenia, z którego korzystasz.
Jeżeli się na to nie zgadzasz, możesz w każdej chwili zmienić ustawienia swojej przeglądarki. Przeczytaj, jak wyłączyć pliki cookie i nie tylko »
Strona wygenerowana w 0,03 sekundy. Zapytań do SQL: 11