Wykorzystujemy pliki cookie do spersonalizowania treści i reklam, aby oferować funkcje społecznościowe i analizować ruch w naszej witrynie, a także do prawidłowego działania i wygodniejszej obsługi. Informacje o tym, jak korzystasz z naszej witryny, udostępniamy partnerom społecznościowym, reklamowym i analitycznym. Partnerzy mogą połączyć te informacje z innymi danymi otrzymanymi od Ciebie lub uzyskanymi podczas korzystania z ich usług i innych witryn.
Masz możliwość zmiany preferencji dotyczących ciasteczek w swojej przeglądarce internetowej. Jeśli więc nie wyrażasz zgody na zapisywanie przez nas plików cookies w twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki, lub opuść naszą witrynę.
Jeżeli nie zmienisz tych ustawień i będziesz nadal korzystał z naszej witryny, będziemy przetwarzać Twoje dane zgodnie z naszą Polityką Prywatności. W dokumencie tym znajdziesz też więcej informacji na temat ustawień przeglądarki i sposobu przetwarzania twoich danych przez naszych partnerów społecznościowych, reklamowych i analitycznych.
Zgodę na wykorzystywanie przez nas plików cookies możesz cofnąć w dowolnym momencie.
Jeszcze jedno nie daje mi spokoju.
Pewna Sigma 70-300, APO, z tym że jest podpisana "SIGMA AF70-300mm MACRO CANON .
I zbłądziłam. Czy to oznacza że mocowanie będzie mieć tylko takie, pasujące do Canona,
czy raczej chodzi o to, że jeżeli do Canona, to również do innych aparatów. (nie wiem czy sony ma takie samo jak canon).
(tak samo bywają podpisane Nikon itd.)
Wujek_Pstrykacz, ale za mniej niz 1000PLN sie nie da kupic nic bardzo dobrego, nawet uzywanego i dobrze o tym wiesz.
MC, ale Wujek ma tu absolutną racje. Dajcie spokój sobie z ta flintą do ptaków.... Nie dośc że tylko 210 to jeszcze AF tam jest gorszy niż w Sigmach i SAL75300... Zreszta to juz muzeum i łatwo trafić na 'eksponat' a chyba chodzi o zabawę w fotografa a nie kustosza.
Karynthie - szukaj w allegro na dziale obiektywów do Sony... Obiektyw do Canona do a200 niebędzie pasował do korpusu Sony.
np tu
http://www.allegro.pl/ite...y_filtr_uv.html
RB, to, ze flinta sie nie nadaje do ptakow, to wiem. Sigma 70-300APO tez sie do ptakow nie nadaje. Niestety, w przedziale do tysiaca PLN raczej nie da sie wymyslec fajnego szkla. Co do AF w SAL75300 to jak jest w miare jasno, to tragedii nie ma.
RB, to, ze flinta sie nie nadaje do ptakow, to wiem. Sigma 70-300APO tez sie do ptakow nie nadaje. Niestety, w przedziale do tysiaca PLN raczej nie da sie wymyslec fajnego szkla. Co do AF w SAL75300 to jak jest w miare jasno, to tragedii nie ma.
Eee, jak się ma 1000 PLN i chęć na ptaki to zdecydowanie lepiej wybrać Sigmę od flinty...
Hmmm, a co mi po dodatkowych 90mm skoro sa mydlane? Jedno i drugie na ptaszki niezbyt dobre.
Widzisz... można wybrzydzać na słabowitą 400 jak się ma sigme 100-300/4 . telekonwerter i masz srednie 420mm...
Ale do flinty tele nie podepniesz, bo będziesz miał bardzo słabe 300... do tego AF całkiem już chyba dead...
Można mówić, że za 1000 PLN ptakow się focić nie da... Ale jak się chce i musi i zgadza na jakościowy kompromis to się da... Ale flinta jest tu gorszym rozwiązaniem od obu telezumów z 300mm, tego Sigmy i tej starej Sony/Minolty 75-300
No ja na pewno nie
Poza tym, może lepiej podszkolić się na sprzęcie jaki w tym momencie będzie odpowiadał moim umiejętnościom, a z czasem za jakieś 10 lat, jak już trochę obrosnę w piórka (to tak a'props ptaków ) to zdążę dozbierać do czegoś porządniejszego.
Dziękuje wszystkim za odpowiedzi - na prawdę mi pomogły
Mam jeszcze jedną prośbę - czy ktoś miałby możliwość i chęć zamieszczenia przykładowego zdjęcia z tej sigmy apo, robionego na najdłuższej ogniskowej?
Ja odradzam Sigmę 70-300 .. do ptaków masakra. Przynajmniej w moim przypadku Jest ciemna, AF działa jak wiertarka, zdąży spokojnie zjeść i odlecieć zanim Sigma wyostrzy.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
forum.optyczne.pl wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na Twoim komputerze.
Technologia ta jest wykorzystywana w celach reklamowych i statystycznych.
Pozwala nam określać zachowania użytkowników na stronie, dostarczać im odpowiednie treści oraz reklamy,
a także ułatwia korzystanie z serwisu, np. poprzez funkcję automatycznego logowania.
Pliki cookies mogą też być wykorzystywane przez współpracujących z nami reklamodawców, a także przez narzędzie Google Analytics, które jest przez nas wykorzystywane do zbierania statystyk.
Korzystanie z serwisu Optyczne.pl przy włączonej obsłudze plików cookies jest przez nas traktowane, jako wyrażenie zgody na zapisywanie ich w pamięci urządzenia, z którego korzystasz.
Jeżeli się na to nie zgadzasz, możesz w każdej chwili zmienić ustawienia swojej przeglądarki. Przeczytaj, jak wyłączyć pliki cookie i nie tylko »
Strona wygenerowana w 0,06 sekundy. Zapytań do SQL: 10