Wykorzystujemy pliki cookie do spersonalizowania treści i reklam, aby oferować funkcje społecznościowe i analizować ruch w naszej witrynie, a także do prawidłowego działania i wygodniejszej obsługi. Informacje o tym, jak korzystasz z naszej witryny, udostępniamy partnerom społecznościowym, reklamowym i analitycznym. Partnerzy mogą połączyć te informacje z innymi danymi otrzymanymi od Ciebie lub uzyskanymi podczas korzystania z ich usług i innych witryn.
Masz możliwość zmiany preferencji dotyczących ciasteczek w swojej przeglądarce internetowej. Jeśli więc nie wyrażasz zgody na zapisywanie przez nas plików cookies w twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki, lub opuść naszą witrynę.
Jeżeli nie zmienisz tych ustawień i będziesz nadal korzystał z naszej witryny, będziemy przetwarzać Twoje dane zgodnie z naszą Polityką Prywatności. W dokumencie tym znajdziesz też więcej informacji na temat ustawień przeglądarki i sposobu przetwarzania twoich danych przez naszych partnerów społecznościowych, reklamowych i analitycznych.
Zgodę na wykorzystywanie przez nas plików cookies możesz cofnąć w dowolnym momencie.
drogi321, To jest tylko i wyłącznie moja sprawa jak oceniam dany aparat. Rozumiem gdybym wmawiał ludziom, że to kiepski sprzęt po 10min zabawy z nim w sklepie. Ale jakieś pojęcie o fotografii i ustawieniach aparatu mam gdyż nie fotografuję od wczoraj i uwierz mi, że jest dużo lepszych kompaktów jak np. seria canona G czy coś w stylu fuji S9600.
Kasieńka, To był aparat znajomego który już jeden model wymieniał ze względu na mydło ale przy drugim okazało się, że ten typ tak ma. Co do "zafajdanego" szkła to w to wątpię gdyż o sprzęt dbam a tym bardziej pożyczony.
Monastor, Zgadzam się z Tobą w 100%, że każdym aparatem zrobisz dobre zdjęcie, ale nie w każdej sytuacji. Tak jak piszesz po co się męczyć skoro jest dużo lepszych propozycji na rynku.
Wróbel EOS, ok, ja też nie mówię, że H9 to jest najlepszy kompakt ale jak na taką cene jest dobry i na początek dla amatora w sam raz i ja też nikomu nie wmówię, że jest najlepszy
prosze cie....
mialem H9 i przeklinalem go przez wszystkie miesiace uzytkowania.
ochydne wyblakle kolory i nieudolnie wstawiona stabilizacja powodujaca rozmycia i brak ostrosci. Zmienilem na polecany przez Wojciecha W(dzieki!!!) Canona G9 i w koncu jestem szczesliwy. Rewelacyjne foty!Dla mnie jest lepszy niz lustro bo mam go zwsze wtedy kiedy lustrzanki bym nie mial ze wzgledu na gabaryty...i to wtedy go doceniam.
poza tym proponuje poczytac opinie uzytkownikow o h9 na optyczne.pl.
No ja użytkowałam i użytkuje sony H9, nie polecała bym jakbym nie miała w ręku. Używałam też fuji S9600 i jakiegoś Cannona (nie pamiętam jakiego) W sumie może to mi się trafił rewelacyjny model ale użytkowało mi się go najlepiej z tych wymienionych aparatów. I naprawdę w trudnych warunkach też można poszaleć (robiłam zdjęcia we mgle, gdy słońce było poniżej horyzontu itp. po ponad roku użytkowania coś mogę powiedzieć):D zwłaszcza że robię zdjęcia wyłącznie z ręki, więc stabilizacja kiczowata na pewno nie jest. Nikogo nie chcę obrazić ani nikomu dogryźć pisze to co wiem z doświadczenia o aparacie a nie jakieś bzdety które ktoś na wypisywał na jakiejś stronce. Po ponad roku współpracy z tym sprzętem myślę że mam prawo do opinii popartych praktyką.
dziekuje wszystkim za podpowiedzi. zdalem sobie sprawe ze kieszonkowego kompakta za 1500 zl nie wykorzystam, po tym jak dzis poogladalem na zywo kilka modeli m.in. G9 i G10 bo bardziej uzywam trybu auto i zdjecia jesli wywoluje to w tradycyjnej wielkosci. wiec kupilem dzis Panasonic tz5 i wydaje mi sie ze jest to model w sam raz dla mnie bo nie jest cegla a zdjecia sa dla mnie ladne.
dzieki za pomysl Uzytkownikowi rsms.[/quote]
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
forum.optyczne.pl wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na Twoim komputerze.
Technologia ta jest wykorzystywana w celach reklamowych i statystycznych.
Pozwala nam określać zachowania użytkowników na stronie, dostarczać im odpowiednie treści oraz reklamy,
a także ułatwia korzystanie z serwisu, np. poprzez funkcję automatycznego logowania.
Pliki cookies mogą też być wykorzystywane przez współpracujących z nami reklamodawców, a także przez narzędzie Google Analytics, które jest przez nas wykorzystywane do zbierania statystyk.
Korzystanie z serwisu Optyczne.pl przy włączonej obsłudze plików cookies jest przez nas traktowane, jako wyrażenie zgody na zapisywanie ich w pamięci urządzenia, z którego korzystasz.
Jeżeli się na to nie zgadzasz, możesz w każdej chwili zmienić ustawienia swojej przeglądarki. Przeczytaj, jak wyłączyć pliki cookie i nie tylko »
Strona wygenerowana w 0,04 sekundy. Zapytań do SQL: 10