Wykorzystujemy pliki cookie do spersonalizowania treści i reklam, aby oferować funkcje społecznościowe i analizować ruch w naszej witrynie, a także do prawidłowego działania i wygodniejszej obsługi. Informacje o tym, jak korzystasz z naszej witryny, udostępniamy partnerom społecznościowym, reklamowym i analitycznym. Partnerzy mogą połączyć te informacje z innymi danymi otrzymanymi od Ciebie lub uzyskanymi podczas korzystania z ich usług i innych witryn.
Masz możliwość zmiany preferencji dotyczących ciasteczek w swojej przeglądarce internetowej. Jeśli więc nie wyrażasz zgody na zapisywanie przez nas plików cookies w twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki, lub opuść naszą witrynę.
Jeżeli nie zmienisz tych ustawień i będziesz nadal korzystał z naszej witryny, będziemy przetwarzać Twoje dane zgodnie z naszą Polityką Prywatności. W dokumencie tym znajdziesz też więcej informacji na temat ustawień przeglądarki i sposobu przetwarzania twoich danych przez naszych partnerów społecznościowych, reklamowych i analitycznych.
Zgodę na wykorzystywanie przez nas plików cookies możesz cofnąć w dowolnym momencie.
troszkę szkoda, że ekran się samoczynnie nie wyłącza -w 400d był to jeden z nielicznych plusów, nie chcąc być złośliwa...
jak pisałam przymierzam się do zakupu d90 +18-200 dla focenia "rekreacyjnego" oraz tokina 11-16/2.8 dla dokumentacji realizacji zawodowych -> architektura wnętrz... (kuchnie itp)
proszę o konstruktywną krytykę, zanim transakcja została sfinalizowana..
i czy opłaca sie kupić lekko (podobno) używaną tokinę w necie za 1450zł?? podobno ostatnio jest trudnodostępna i ma podrożeć -z racji galopującej waluty obcej
co z tymi plotkami o wolnym af w d90???!!! ktoś ma i potwierdza??
czy to prawda, że przy tym obiektywie pow. 100 zdjęcie będzie traciło na jakości, a przy 200 to rozmyta "masakra"? bo jak to tak ma wyglądać to może lepiej 18-105 i potem coś dłuższego?
idalian, A po co ma się ekran w d90 samoczynnie wyłączać?? W 400D nie masz dodatkowego wyświetlacza więc wszystkie dane są pokazywane na głównym. W d90 masz górny wyświetlacz i to właśnie dzięki niemu wprowadzasz ustawienia, a wtedy główny jest wyłączony. radzę iść do sklepu i zobaczyć jak to działa w takim d80,d90,d300 itp. albo w canonie 30/40/50D itp.
Napewno warto jest zrezygnowac z tego Nikkora na rzecz krotszego i dluzszego (byle nie 18-55 i 55-200 bez VR),chociaz 18-200VR podobno jest w tej klasie najlepszy.
Osobiscie wolalbym te wspomniane 18-105VR + Sigme 70-300 APO,to w cenie 18-200VR nie mowiąc juz o N. 70-300VR
czekam na dalsze opinie odn. 18-200 -jak na razie rozmawiałam tylko z jednym użytkownikiem tego obiektywu i on twierdzi, że jest zadowolony...
co do wyswietlacza to jednak chyba mimo wszystko wolałabym zwyczajnie móc podejrzec świeżo wykonane zdjęcie -celem ew. korekty.. np. kompozycji - na moim etapie "zaawansowania" wydaje mi sie to niezbędne... :/
i.
[ Dodano: Sro 26 Lis, 2008 12:41 ]
słuchajcie... mam GO
to miłośc od pierwszego wejrzenia a 18-200 dla mnie na poczak rewelacja bez żadnego mydła ;P (no, w każdym razie ja nie widzę )
pozdrawiam!
[ Dodano: Sob 07 Lut, 2009 00:29 ]
witam,
dziś (szczecin) skradziono mi mojego nikona i obiektywy:(
gdyby ktoś natknął się na podejrzany zestaw lub elementy:
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
forum.optyczne.pl wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na Twoim komputerze.
Technologia ta jest wykorzystywana w celach reklamowych i statystycznych.
Pozwala nam określać zachowania użytkowników na stronie, dostarczać im odpowiednie treści oraz reklamy,
a także ułatwia korzystanie z serwisu, np. poprzez funkcję automatycznego logowania.
Pliki cookies mogą też być wykorzystywane przez współpracujących z nami reklamodawców, a także przez narzędzie Google Analytics, które jest przez nas wykorzystywane do zbierania statystyk.
Korzystanie z serwisu Optyczne.pl przy włączonej obsłudze plików cookies jest przez nas traktowane, jako wyrażenie zgody na zapisywanie ich w pamięci urządzenia, z którego korzystasz.
Jeżeli się na to nie zgadzasz, możesz w każdej chwili zmienić ustawienia swojej przeglądarki. Przeczytaj, jak wyłączyć pliki cookie i nie tylko »
Strona wygenerowana w 0,03 sekundy. Zapytań do SQL: 10