Przetwarzanie danych osobowych

Nasza witryna korzysta z plików cookies

Wykorzystujemy pliki cookie do spersonalizowania treści i reklam, aby oferować funkcje społecznościowe i analizować ruch w naszej witrynie, a także do prawidłowego działania i wygodniejszej obsługi. Informacje o tym, jak korzystasz z naszej witryny, udostępniamy partnerom społecznościowym, reklamowym i analitycznym. Partnerzy mogą połączyć te informacje z innymi danymi otrzymanymi od Ciebie lub uzyskanymi podczas korzystania z ich usług i innych witryn.

Masz możliwość zmiany preferencji dotyczących ciasteczek w swojej przeglądarce internetowej. Jeśli więc nie wyrażasz zgody na zapisywanie przez nas plików cookies w twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki, lub opuść naszą witrynę.

Jeżeli nie zmienisz tych ustawień i będziesz nadal korzystał z naszej witryny, będziemy przetwarzać Twoje dane zgodnie z naszą Polityką Prywatności. W dokumencie tym znajdziesz też więcej informacji na temat ustawień przeglądarki i sposobu przetwarzania twoich danych przez naszych partnerów społecznościowych, reklamowych i analitycznych.

Zgodę na wykorzystywanie przez nas plików cookies możesz cofnąć w dowolnym momencie.

optyczne.pl forum.optyczne.pl  
•  FAQ  •  Szukaj  •  Użytkownicy  •  Grupy  •  Statystyki  •  Rejestracja  •  Zaloguj  •  Galerie  •   Ulubione tematy

----- R E K L A M A -----

Poprzedni temat :: Następny temat
Przesunięty przez: MM
Nie 23 Lis, 2008
Aparat do 3000zł
Autor Wiadomość
MC 
Temu Panu już podziękujemy

Wysłany: Wto 25 Lis, 2008   

Owszem, lampa wbudowana w nizszych modelach Sony jest troche zbyt nisko i w pewnych sytuacjach moze na zdjeciach pojawic sie cien obiektywu.

Reklama

m4rYjUsh3k 
Nowy

No właśnie. A która matryca jest lepsza CCD czy CMOS?.
Nikon D90 ma stabilizacje?
http://www.optyczne.pl/po...d2=562&add3=764

MC 

m4rYjUsh3k napisał/a:
która matryca jest lepsza CCD czy CMOS?.

Zalezy. Przy niskich iso raczej CCD. Przy wysokich iso i fotografii nocnej/dlugie czasy naswietlania z pewnoscia CMOS.
Cytat:
Nikon D90 ma stabilizacje?

Lustrzanki Nikona nie maja stabilizacji matrycy. Musisz kupic odpowiedni obiektyw.

m4rYjUsh3k 
Nowy

a taki w miarę tani a dobry mający stabilizację, załóżmy że do D80 to w jakiej cenie

MC 

Ciezko bedzie o podobnej wygodzie uzytkowania za ta cene.

davaeorn 
Entuzjasta
Uszczęśliwiony :)

m4rYjUsh3k napisał/a:
Sony to ponoć nowy model z bajerami bo nawet dobrej lampy nie ma

tak naprawdę żadna wbudowana lampa nie jest dobra... a poza tym nie po to kupujesz lustrzankę żeby z wbudowanej korzystać :P

m4rYjUsh3k 
Nowy

davaeorn napisał/a:
m4rYjUsh3k napisał/a:
Sony to ponoć nowy model z bajerami bo nawet dobrej lampy nie ma

tak naprawdę żadna wbudowana lampa nie jest dobra... a poza tym nie po to kupujesz lustrzankę żeby z wbudowanej korzystać :P

a ty zadowolony ze swojej A700?

davaeorn 
Entuzjasta

a aparatu bardzo :) z lampy - nawet nie wiem - bo chyba tylko raz czy dwa jej użyłem :P

aparat b.fajny - wygodny (jak dla mnie - niektórzy mówią że dziwny) dostęp do funkcji, szybki af, nawet w miarę szczelny... dobrze leży w ręce, ISO spokojnie można podnosić do 800-1000, ISO 400 bardzo użyteczne, AWB mi akurat pasuje - bo niedosyca kolory - a z dwojga złego wolę w tą stronę... poza tym robi to w miarę równo, pozatym i tak głównie na manualnych ustawianiach robię fotki :P no i bardzo fajna seria 5kl/s :)

ghost 
Optyczny
związkowiec :)

bo wbudowana służy do wyzwalania zewnętrznych ;)

m4rYjUsh3k 
Nowy

Dobra zawężam poszukiwania między Sonym A350, A700 i Nikonem D80 na wyżej mnie nie stać. Czytając wasze wypowiedzi i testy oraz oglądanie szumów na fotkach m. in. ze stron optyczne.pl i fotopolis.pl to kurcze boje się że D80 ma chyb lepsze zdjęcia lecz nie ma tej stabilizacji i LV, natomiast najbardziej by mi pasowała D90 lecz nie zmieszczę się w budżecie, na raty z obiektywem lub obiektywami i do tego może jeszcze lampą. Jestem już tak skołowany, tyle tego czytałem że już zachodzę w głowę.

davaeorn 
Entuzjasta

wybierz szkła jakie chciałbyś podpiąć pod korpus. I wal to czy jest to nikon/canon/sony/olek.. jeśli w jakimś systemie są szkła które chciałbyś mieć - nie koniecznie masz teraz na nie kasę ale wiesz że będziesz chcial je kupić - to właź w ten system...

mając do wyboru d80 albo a700 wziąłbym alfę... zresztą... wziąłem :P

m4rYjUsh3k 
Nowy

na a powiedz czy robiłeś A700 zdjęcia na dworze np. budynków, panoramy w nocnych warunkach jak ci wychodziły?. Ładnie czy nie za bardzo?

davaeorn 
Entuzjasta

mam ten korpus niecały miesiąc :) za zdjęcia nocne wogóle się nie brałem jeszcze... na dworze zdjątka bardzo fajnie wychodzą :P jeśli masz ograniczony budżet to bierz a200 i zainwestuj w lepsze szkło - jeśli jednak chcesz kupić korpus ktory wystarczy Ci na długie lata, i możesz sobie na niego pozwolić to bierz a700... ja wziąłem go bo zależało mi na szybkiej serii, lepszym af, solidności... poza tym mam awersję do najtańszego sprzętu... :P

MC 

Wysłany: Sro 26 Lis, 2008   

m4rYjUsh3k napisał/a:
między Sonym A350, A700 i Nikonem D80

Z tych trzech to bez watpienia A700.
m4rYjUsh3k napisał/a:
czy robiłeś A700 zdjęcia na dworze np. budynków, panoramy w nocnych warunkach jak ci wychodziły?. Ładnie czy nie za bardzo?

Duzo zalezy od obslugujacego aparat, ale ja nie mialem z tym problemu. Spokojnie mozna robic zdjecia na dluzszych czasach naswietlania i wyniki beda bardzo dobre.

m4rYjUsh3k 
Nowy

Wysłany: Czw 27 Lis, 2008   

No powiedzcie mi czemu obiektywy na fotojoker.pl do Nikona są tańsze niż Sony?. Dlatego że Nikona nie ma stabilizacji czy jak bo ciekawe to jest.

Odpowiedz do tematu