Wykorzystujemy pliki cookie do spersonalizowania treści i reklam, aby oferować funkcje społecznościowe i analizować ruch w naszej witrynie, a także do prawidłowego działania i wygodniejszej obsługi. Informacje o tym, jak korzystasz z naszej witryny, udostępniamy partnerom społecznościowym, reklamowym i analitycznym. Partnerzy mogą połączyć te informacje z innymi danymi otrzymanymi od Ciebie lub uzyskanymi podczas korzystania z ich usług i innych witryn.
Masz możliwość zmiany preferencji dotyczących ciasteczek w swojej przeglądarce internetowej. Jeśli więc nie wyrażasz zgody na zapisywanie przez nas plików cookies w twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki, lub opuść naszą witrynę.
Jeżeli nie zmienisz tych ustawień i będziesz nadal korzystał z naszej witryny, będziemy przetwarzać Twoje dane zgodnie z naszą Polityką Prywatności. W dokumencie tym znajdziesz też więcej informacji na temat ustawień przeglądarki i sposobu przetwarzania twoich danych przez naszych partnerów społecznościowych, reklamowych i analitycznych.
Zgodę na wykorzystywanie przez nas plików cookies możesz cofnąć w dowolnym momencie.
hmmm. .. powiem tyle że szukam aparatu do 3000zł i myślę nad tymi 3 co podałem wyżej no i jeszcze się zastanawiam nad A350 ale nie wiem właśnie czy nie wybiorę A700 bo znowu Nikony nie mają tej stabilizacji a obiektywy są drogie.
Ważne, czy są te które potrzebujesz, a nie wszystkie możliwe.
Gorzej jeśli potrzeby się zmienią, a wraz z nimi będzie musiał się zmienić system
Cytat:
Bo obudowa magnezowo-aluminiowa jest teoretycznie lepsza od plastiku na stalowym szkielecie, ale praktycznie ma to niewielkie znaczenie...
Wszystko zależy od spasowania tych plastikowo-stalowych korpusów. Niektóre lubią "zatrzeszczeć".
Czysto subiektywne odczucie - po prostu lubię większe i cięższe korpusy, napełniają mnie przeświadczeniem solidności. Mimo, że o aparat dbam, to jednak czuję się z tym przeświadczeniem lepiej. Proszę o nie obdzieranie mnie z resztek szczęścia i zakończenie off-topa.
Moim zdaniem, więcej przemawia za 40D, nawet gdyby te aparaty kosztowały dokładnie tyle samo, to moim typem nadal byłby Canon.
A tak obiektywnie - co przemawia za 40D oprócz teoretycznie lepszych materiałów użytych do budowy korpusu?
To tak z mojego punku widzenia
Rzecz dla mnie najważeniejsza czyli - szybszy i celniejszy AF, szybkość serii, wykonanie i moim zdaniem zdjęcia w RAW
Z obiektywem C17-55 F2,8IS to genialny zestaw który nadaje się nawet do profesjonalnych zastosowań.. Znajdę drugi taki zestaw w podobnej cenie?
Moim zdaniem, więcej przemawia za 40D, nawet gdyby te aparaty kosztowały dokładnie tyle samo, to moim typem nadal byłby Canon.
A tak obiektywnie - co przemawia za 40D oprócz teoretycznie lepszych materiałów użytych do budowy korpusu?
Rzecz dla mnie najważeniejsza czyli - szybszy i celniejszy AF, szybkość serii, wykonanie i moim zdaniem zdjęcia w RAW
Z obiektywem C17-55 F2,8IS to genialny zestaw który nadaje się nawet do profesjonalnych zastosowań.. Znajdę drugi taki zestaw w podobnej cenie?
Też do tego tak podszedłem, po długiej analizie został wybrany C40D. Ale obiektyw - może Tamron 17-50 (mnie na razie na niego nie stać, ale to dla mnie w tej chwili docelowe szkło)?
Też do tego tak podszedłem, po długiej analizie został wybrany C40D. Ale obiektyw - może Tamron 17-50 (mnie na razie na niego nie stać, ale to dla mnie w tej chwili docelowe szkło)?
Tamron 17-50 to świetny obiaktyw i sprawdzony. Problem w tym że często trafiają sie felerne mydlane egzemplarze. Problemy z serwisem i FF/BF pewnie zniechecił wielu którzy zdecydowali się na to szkło.
Jednak jeśli juz trafisz dobry egzemplarz to raczej będziesz zadowolony na bardzo długo..
W tym sklepie można wykupic dodatkowe 2lata gwarancji(czyli razem 4lata) a na dodatek zapewniają sprawdzenie przed wysłaniem czy obiektyw nie mydli. Sądządz ilu ludzi u nich kupuje te Tamrony to chyba warto...
Gorzej jeśli potrzeby się zmienią, a wraz z nimi będzie musiał się zmienić system
Bez przesady, z systemem slubu nie bierzesz
MC masz niewątpliwą rację, tylko pamiętaj, że przy każdej odsprzedaży tracisz kase, masę kasy. Dlatego należy patrzeć w przyszłość, aby przynajmniej na obiektywach nie tracić.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
forum.optyczne.pl wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na Twoim komputerze.
Technologia ta jest wykorzystywana w celach reklamowych i statystycznych.
Pozwala nam określać zachowania użytkowników na stronie, dostarczać im odpowiednie treści oraz reklamy,
a także ułatwia korzystanie z serwisu, np. poprzez funkcję automatycznego logowania.
Pliki cookies mogą też być wykorzystywane przez współpracujących z nami reklamodawców, a także przez narzędzie Google Analytics, które jest przez nas wykorzystywane do zbierania statystyk.
Korzystanie z serwisu Optyczne.pl przy włączonej obsłudze plików cookies jest przez nas traktowane, jako wyrażenie zgody na zapisywanie ich w pamięci urządzenia, z którego korzystasz.
Jeżeli się na to nie zgadzasz, możesz w każdej chwili zmienić ustawienia swojej przeglądarki. Przeczytaj, jak wyłączyć pliki cookie i nie tylko »
Strona wygenerowana w 0,05 sekundy. Zapytań do SQL: 10