Wykorzystujemy pliki cookie do spersonalizowania treści i reklam, aby oferować funkcje społecznościowe i analizować ruch w naszej witrynie, a także do prawidłowego działania i wygodniejszej obsługi. Informacje o tym, jak korzystasz z naszej witryny, udostępniamy partnerom społecznościowym, reklamowym i analitycznym. Partnerzy mogą połączyć te informacje z innymi danymi otrzymanymi od Ciebie lub uzyskanymi podczas korzystania z ich usług i innych witryn.
Masz możliwość zmiany preferencji dotyczących ciasteczek w swojej przeglądarce internetowej. Jeśli więc nie wyrażasz zgody na zapisywanie przez nas plików cookies w twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki, lub opuść naszą witrynę.
Jeżeli nie zmienisz tych ustawień i będziesz nadal korzystał z naszej witryny, będziemy przetwarzać Twoje dane zgodnie z naszą Polityką Prywatności. W dokumencie tym znajdziesz też więcej informacji na temat ustawień przeglądarki i sposobu przetwarzania twoich danych przez naszych partnerów społecznościowych, reklamowych i analitycznych.
Zgodę na wykorzystywanie przez nas plików cookies możesz cofnąć w dowolnym momencie.
Ale 5D to juz kilka tys. wiecej... i kolko sie zamyka.
Do 40D chyba jednak lepiej 17-55/2.8 i do tego wlasnie stalka 85/1.8. Przynajmniej ja bym tak zrobil
A co do budżetu to i tak naginam go sporo
A nie chciał bym naginając potroszku w marcu skończyć z d700 i z obiektywami VR
Znaczy nie chciałbym w tym sensie że na ślubie chcę mieć jakiś garnitur bo w ten z komunii już się nie mieszcze a do ślubu jechać samochodem a nie autobusem
To jeśli są bajery typu karta, torba, to w grę wchodzą dwa ciekawe zestawy:
a. 40D, 17-55/2.8, 85/1.8, 430EX II
b. 40D, 17-55/2.8, 70-200/4 (Canon)
c. 40D, 17-55/2.8, 70-200/2.8 (Tamron)
Zestaw a jest taki trochę "ślubny". Jest zewnętrzna lampa, jest obiektyw portretowy...
Zestaw b to komplet uniwersalny na każdą okazję z bardzo dobrym i niezawodnym tele...
Zestaw c jako jedyny trochę przekracza budżet, ale w tym przypadku tele jest jasne i całkiem przyzwoite optycznie, choć jakość wykonania mogła by być lepsza. Ten Tamron jest tym bardziej wart uwagi, że odpowiednik Canona o takim świetle kosztuje ponad połowę Twojego budżetu, a wersja stabilizowana to już wydatek rzędu 5700 zł!
Ale właściwie to z czego miałbym być niezadowolony w przypadku K20d?
Nie wiem i nie interesuje mnie to.
Ale jeśli wcześniej piszesz, że
WojciechW napisał/a:
A ja właśnie jestem bardzo zadowolony z tego że K20D ma 14.5 MP i właściwie tylko dlatego ją wybrałem.
to uważam, że komentarz jest tu zbędny.
Bo tak naprawdę liczy się tylko to, że Ty jesteś zadowolony jako użytkownik tej puszki.
Każdy z zestawów, które zaproponował baku jest ciekawy. I faktycznie to nie musi być od razu 580 EX- 430EX wystarczy. Kilka dni temu bawiłem się nią i bardzo mi się spodobała.
Ale właściwie to z czego miałbym być niezadowolony w przypadku K20d?
Nie wiem i nie interesuje mnie to.
Ale jeśli wcześniej piszesz, że
WojciechW napisał/a:
A ja właśnie jestem bardzo zadowolony z tego że K20D ma 14.5 MP i właściwie tylko dlatego ją wybrałem.
to uważam, że komentarz jest tu zbędny.
Jest mi bardzo przykro, z powodu twojej odpowiedzi. Ja po 52 latach zajmowania się fotografią mam prawo do swoich poglądów, bo to chyba dużo by nie były pochopne, ale też nie unikam dyskusji nad nimi.
W sumie to nie wiem o co Ci chodzi? I skąd ten żal? I pytam o to bardzo życzliwie.
Chcesz ze mną dyskutować o mankamentach K20D? Ale po co? Skoro jesteś zadowolony z tej puszki, to o czym tu dyskutować. Ja nie jestem miłośnikiem niekończących się dyskusji o sprzęcie tylko lubię robić zdjęcia.
Piszesz że od 52 lat robisz zdjęcia, więc powinieneś mnie rozumieć.
Inna sprawa, że taki argument to w dzisiejszych czasach nie jest żaden argument w rozmowie.
Dzisiaj liczy się jakość a nie ilość. Więc pokaż foty. Pozdrawiam.
Przejrzałem wszystkie kompozycje canona i klaruje mi się coś takiego
40d sigma 18-50 2.8, canon 85 1.8, tamron 70-200 2.8, 580ex
całość ok7200 może spadnie coś po nowym roku
Daimon wiem że do d90 jest to co do d300 ale zwiększa się limit na obiektywy i można coś pokombinować ja nie znam całego rynku dlatego ten temat, i w canonie już mam coś ugruntowanego w nikonie też bym chciał takie ostateczne zestawy do wyboru
Dzięki za pomoc
A może jakieś lustro Fuji
tu nie mam żadnego doświadczenia
Na podróż to będą koperty, ale kopert to moja żona nie będzie chciała wydać na aparat i ja to będę szanował dlatego decyzja przedślubna decyzja najprawdopodobniej o wyborze systemu do końca życia
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
forum.optyczne.pl wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na Twoim komputerze.
Technologia ta jest wykorzystywana w celach reklamowych i statystycznych.
Pozwala nam określać zachowania użytkowników na stronie, dostarczać im odpowiednie treści oraz reklamy,
a także ułatwia korzystanie z serwisu, np. poprzez funkcję automatycznego logowania.
Pliki cookies mogą też być wykorzystywane przez współpracujących z nami reklamodawców, a także przez narzędzie Google Analytics, które jest przez nas wykorzystywane do zbierania statystyk.
Korzystanie z serwisu Optyczne.pl przy włączonej obsłudze plików cookies jest przez nas traktowane, jako wyrażenie zgody na zapisywanie ich w pamięci urządzenia, z którego korzystasz.
Jeżeli się na to nie zgadzasz, możesz w każdej chwili zmienić ustawienia swojej przeglądarki. Przeczytaj, jak wyłączyć pliki cookie i nie tylko »
Strona wygenerowana w 0,03 sekundy. Zapytań do SQL: 9