Wykorzystujemy pliki cookie do spersonalizowania treści i reklam, aby oferować funkcje społecznościowe i analizować ruch w naszej witrynie, a także do prawidłowego działania i wygodniejszej obsługi. Informacje o tym, jak korzystasz z naszej witryny, udostępniamy partnerom społecznościowym, reklamowym i analitycznym. Partnerzy mogą połączyć te informacje z innymi danymi otrzymanymi od Ciebie lub uzyskanymi podczas korzystania z ich usług i innych witryn.
Masz możliwość zmiany preferencji dotyczących ciasteczek w swojej przeglądarce internetowej. Jeśli więc nie wyrażasz zgody na zapisywanie przez nas plików cookies w twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki, lub opuść naszą witrynę.
Jeżeli nie zmienisz tych ustawień i będziesz nadal korzystał z naszej witryny, będziemy przetwarzać Twoje dane zgodnie z naszą Polityką Prywatności. W dokumencie tym znajdziesz też więcej informacji na temat ustawień przeglądarki i sposobu przetwarzania twoich danych przez naszych partnerów społecznościowych, reklamowych i analitycznych.
Zgodę na wykorzystywanie przez nas plików cookies możesz cofnąć w dowolnym momencie.
Dzięki za odpowiedzi. Jutro jeszcze się przejdę do tego sklepu i oglądnę jeszcze raz jak to wygląda wszystko, a potem trzeba dozbierać jeszcze te 400 zł.
Także już niedługo zamienię Panasonica FZ18 na Nikona D80 + 18-105mm
Jeszcze raz dzięki za pomoc w podjęciu decyzji
Riddle [Usunięty]
Wysłany: Nie 30 Lis, 2008
Nie ma za co.
Odyseusz, znowu uśpisz ten temat na kilka dni czy w końcu się na coś zdecydujesz?:)
Wczoraj gadałem z bratem ciotecznym który ma Pentaxa 20d i doradzał mi go ze względu na tańszą przyszłą rozbudowę.
Ale, jak już wcześniej pisałem, Pentax nie leżał mi w dłoni.
Brat co prawda nie chciał się z tym zgodzić ale stwierdził, że jak tak to tylko Nikon d80 lub Canon 40d
450tkę odradzał ze względu na niewygodę. No i fakt, że tu ma sporo racji.
A ja mam mętlik w głowie. Nie ukrywam, że Nikon leżał mi w ręce jakby stamtąd był. Ale jednak jest to aparat sprzed kilku lat i nie wiem czy pakowanie się w niego jest rozsądne.
Do tego wersja którą polecałeś w zasadzie kosztuje tyle samo co 40d z kitem.
Z kolei dziś drugi kolega którego pytałem powiedział, żebym dołożył i kupił D90 bo D80 jest przestarzały a Canon 40d mimo tego, że większy to nie tak wygodny jak Nikon. No i to też jest prawda
Napiszę tak z ręką na sercu, że już głupi jestem. Ludzie ratujcie
Riddle [Usunięty]
Wysłany: Pon 01 Gru, 2008
Pentax i tańsza rozbudowa, co ja słyszę:) Pewnie jeszcze dużo szkieł. Spytaj się brata czy zaktualizował oprogramowanie. Jeśli nie - to nawet z nim nie dyskutuj.
40D nie bierz, jak już mówiłem - lepiej kupić dobre body i dobre szkło niż troche lepsze i dużo droższe z kitem.
D90 - cena jak na razie za wysoka, mimo że aparat niczego sobie. Obecnie nie ma sensu dopłacać - przepłacać. Jak wspomniałem - lepiej tańsze body i lepsze szkło.
dlaczego?
ja do niedawna jechałem na 1.00 i nic się nie działo...
Riddle napisał/a:
D90 - cena jak na razie za wysoka, mimo że aparat niczego sobie. Obecnie nie ma sensu dopłacać - przepłacać. Jak wspomniałem - lepiej tańsze body i lepsze szkło
zgadzam się...
ale zmiana systemu kosztuje jeszcze więcej,
pozatym:
Zdecydowałem się na Nikona, jutro zamówię. Nie ma co dłużej czekać i wybierać bo to nie ma sensu. Lepiej mieć aparat i się uczuć zdjęcia robić.
Dziękuję wszystkim za pomoc.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
forum.optyczne.pl wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na Twoim komputerze.
Technologia ta jest wykorzystywana w celach reklamowych i statystycznych.
Pozwala nam określać zachowania użytkowników na stronie, dostarczać im odpowiednie treści oraz reklamy,
a także ułatwia korzystanie z serwisu, np. poprzez funkcję automatycznego logowania.
Pliki cookies mogą też być wykorzystywane przez współpracujących z nami reklamodawców, a także przez narzędzie Google Analytics, które jest przez nas wykorzystywane do zbierania statystyk.
Korzystanie z serwisu Optyczne.pl przy włączonej obsłudze plików cookies jest przez nas traktowane, jako wyrażenie zgody na zapisywanie ich w pamięci urządzenia, z którego korzystasz.
Jeżeli się na to nie zgadzasz, możesz w każdej chwili zmienić ustawienia swojej przeglądarki. Przeczytaj, jak wyłączyć pliki cookie i nie tylko »
Strona wygenerowana w 0,02 sekundy. Zapytań do SQL: 11