Wykorzystujemy pliki cookie do spersonalizowania treści i reklam, aby oferować funkcje społecznościowe i analizować ruch w naszej witrynie, a także do prawidłowego działania i wygodniejszej obsługi. Informacje o tym, jak korzystasz z naszej witryny, udostępniamy partnerom społecznościowym, reklamowym i analitycznym. Partnerzy mogą połączyć te informacje z innymi danymi otrzymanymi od Ciebie lub uzyskanymi podczas korzystania z ich usług i innych witryn.
Masz możliwość zmiany preferencji dotyczących ciasteczek w swojej przeglądarce internetowej. Jeśli więc nie wyrażasz zgody na zapisywanie przez nas plików cookies w twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki, lub opuść naszą witrynę.
Jeżeli nie zmienisz tych ustawień i będziesz nadal korzystał z naszej witryny, będziemy przetwarzać Twoje dane zgodnie z naszą Polityką Prywatności. W dokumencie tym znajdziesz też więcej informacji na temat ustawień przeglądarki i sposobu przetwarzania twoich danych przez naszych partnerów społecznościowych, reklamowych i analitycznych.
Zgodę na wykorzystywanie przez nas plików cookies możesz cofnąć w dowolnym momencie.
Wysłany: Nie 30 Lis, 2008 zakup 1 nowej cyfrówki 600-700 zł proszę o pomoc
Witam wszystkich w najbliższym czasie zamierzam kupić mój 1 aparat cyfrowy na który mam zamiar wydać 600 –700 zł może trochę więcej nawet do 1000 zł jeśli mi się spodoba i spełni moje oczekiwania .Ale wolałbym jednak mniej.
Nie jestem całkowitym amatorem miałem już do czynienia z cyfrówkami takimi jak :canon, olimpus nawet ostatnio z lustrzanką Canon Eos 350 D DIGITAL , ale jednak nie były to moje aparatu były one zazwyczaj pożyczone a teraz chce kupić jakąmś poważniejszą cyfrówkę która spełni moje oczekiwania .
Aparat Powinien mieć :
-duże przybliżenie przynajmniej 6 krotne (optyczne)
-duży wyświetlasz (i tu do was pytanie czy duży wyświetlacz bierze dużo energii z baterii) ---stabilizacje obrazu
-powinien być dość mały aby można było go łatwo schować ponieważ głownie będę go używał na wycieczki rowerowe ale też do normalnego użytku
-obiektyw szerkątny ( jest to wada aparatu czy jego zaleta ?? )
-polskie menu
-serie zdjęć ale to chyba ma już większość
- możliwość kręcenia filmów z zoomem
PS .to moja propozycja
Panasonic Lumix DMC-Tz5 - opinie i recenzje internautĂłw o towarze
Ten Aparat Pansonic Lumix ma akumulator zamiast zwykłej baterii i to może być problem bo kiedy się wyładuje to nie można wymienić mu normalnie baterii ,tylko trzeba ładować.A jeśi nie ma gdzie na naładować ??
Jednak chyba wolałbym aparat na zwykłe baterii chyba że te akumulatory dużo zdjęc wytrzymuje ??
czy to dobry aparat wg was ??
Jednak nie chciałbym aby aparat znudził mi się po miesiącu
wiem że akumulator można dokupić ale kosztuje on około 200 zł z tego co mi wiadomo
Istnieją zamienniki, których naprawdę nie trzeba się bać.
Do mojego Panasonica FZ7 kupiłam bodajże maxcella za ok 50zł (cena sprzed paru lat) i śmiga na zmianę z oryginałem bez żadnych problemów.
PS. Jeżeli chcesz mieć tryby manualne itp, to panasoniki z seri FZ są całkiem niezłe, tyle że szumią na wyższych iso i jak już się ciemno robi. Poza tym jak na amatorską fotografię bez zastrzeżeń. Nie wiem jak nowsze modele, ale FZ7 nie miał możliwości zmiany zoomu przy kręceniu filmów. Kręciło się jak się nastawiło przed kręceniem i tyle.
Szanowny Prezesie01, z aprobatą czytam, że jeździsz na rowerze a nie automobilem jak typowy prezio. Jak człowiek chce mieć wszystkiego po trochu, to wpada w koleiny Panasoników. Ale ich matryce lubią generować duży szum, który zieleń w pejzażu rozmyje. Aparaty te mają także duże kłopoty z oddaniem świateł i cieni, czyli małą dynamikę. Ja bym sugerował, oprócz tego TZ5 z dużym zoomem obejrzeć niewielki, kieszonkowy kompakt Fuji FinePix F100 fd. Fuji ma zoom 28-140 (=5 razy) ale zaczyna od szerokiego kąta co jest ogromnym plusem przy krajobrazach. Ma matrycę SuperCCD o przekątnej 1/1.6 cala - czyli dużą jak na kompakt. Matryna 1/1.6'' jest większa od matrycy 1/2.5'', zbierającej mniej światła. A światło w fotografii to wszystko! Fuji ma ogromny ekran 2,7 cala oraz czułość ISO do 12.800! Ma także algorytm optymalizujący dynamikę tonalną i robi świetne zdjęcia. Kosztuje ok. 300 dolarów, czyli poniżej 900 zł. Jak masz samozaparcie w poszukiwaniach, to bym polecał starszy kompakt Fuji - F30fd, który robił zdjęcia porównywane do lustrzanek. Innym moim typem o niezwykłej kieszonkowości, elegancji i jakości zdjęć byłby Sony T500. Ma zoom 33-165 mm oraz filmowy ekran 3.5 cala! Kręci filmy o rozdzielczości 1280 na 720 pikseli z możliwością optycznego zoomowania! Kosztuje 400 dolarów czyli ok tysiąc zł. choć na giełdzie można go złapać za ok 900, nówkę z gwarancją. Pozdrawiam.
owszem jeżdżą automobilami a z samochodu wsiadają do windy i efekt z tego taki że nie są wogle wysportowani i nie mają kondycji , a ja potrafię przejechać 100 - 150 km i zbytnio się przy tym nie zmęczyć .... oczywiście nie obrazując tu nikogo
a co sądzisz o tym aparacie Sony Cyber-Shot DSC-W170
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
forum.optyczne.pl wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na Twoim komputerze.
Technologia ta jest wykorzystywana w celach reklamowych i statystycznych.
Pozwala nam określać zachowania użytkowników na stronie, dostarczać im odpowiednie treści oraz reklamy,
a także ułatwia korzystanie z serwisu, np. poprzez funkcję automatycznego logowania.
Pliki cookies mogą też być wykorzystywane przez współpracujących z nami reklamodawców, a także przez narzędzie Google Analytics, które jest przez nas wykorzystywane do zbierania statystyk.
Korzystanie z serwisu Optyczne.pl przy włączonej obsłudze plików cookies jest przez nas traktowane, jako wyrażenie zgody na zapisywanie ich w pamięci urządzenia, z którego korzystasz.
Jeżeli się na to nie zgadzasz, możesz w każdej chwili zmienić ustawienia swojej przeglądarki. Przeczytaj, jak wyłączyć pliki cookie i nie tylko »
Strona wygenerowana w 0,07 sekundy. Zapytań do SQL: 11