Przetwarzanie danych osobowych

Nasza witryna korzysta z plików cookies

Wykorzystujemy pliki cookie do spersonalizowania treści i reklam, aby oferować funkcje społecznościowe i analizować ruch w naszej witrynie, a także do prawidłowego działania i wygodniejszej obsługi. Informacje o tym, jak korzystasz z naszej witryny, udostępniamy partnerom społecznościowym, reklamowym i analitycznym. Partnerzy mogą połączyć te informacje z innymi danymi otrzymanymi od Ciebie lub uzyskanymi podczas korzystania z ich usług i innych witryn.

Masz możliwość zmiany preferencji dotyczących ciasteczek w swojej przeglądarce internetowej. Jeśli więc nie wyrażasz zgody na zapisywanie przez nas plików cookies w twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki, lub opuść naszą witrynę.

Jeżeli nie zmienisz tych ustawień i będziesz nadal korzystał z naszej witryny, będziemy przetwarzać Twoje dane zgodnie z naszą Polityką Prywatności. W dokumencie tym znajdziesz też więcej informacji na temat ustawień przeglądarki i sposobu przetwarzania twoich danych przez naszych partnerów społecznościowych, reklamowych i analitycznych.

Zgodę na wykorzystywanie przez nas plików cookies możesz cofnąć w dowolnym momencie.

optyczne.pl forum.optyczne.pl  
•  FAQ  •  Szukaj  •  Użytkownicy  •  Grupy  •  Statystyki  •  Rejestracja  •  Zaloguj  •  Galerie  •   Ulubione tematy

----- R E K L A M A -----

Poprzedni temat :: Następny temat
Zamknięty przez: goltar
Sob 06 Gru, 2008
Jak włączyć date by była widoczna na zdjęciach
Autor Wiadomość
jjjanek1 
Nowy

Wysłany: Sro 03 Gru, 2008   Jak włączyć date by była widoczna na zdjęciach

Witam wszystkich jestem nowym uczestnikiem forum.Mam nadzieje, że dzięki temu forum znajdę odpowiedzi na moje pytania. Dlatego zwracam się do was z pytaniem jak zrobić by była data widoczna podczas wydruku na zdjęciach w aparacie Canon Powershot S3 IS

Reklama

xneon
[Usunięty]

Wysłany: Sro 03 Gru, 2008   

ożesz, a po co brudzić sobie zdjęcie?

jjjanek1 
Nowy

Wysłany: Czw 04 Gru, 2008   

Xneon masz racje nie jestem zwolennikiem umieszczania dat na zdjęciu, ale mam małe dziecko i chciałbym na niektórych umieścić datę zrobienia zdjęcia by w przyszłości zobaczyć, kiedy to było. Dla tego każda pomoc w tym zakresie przyda mi się.
:mrgreen:

heding 
Entuzjasta

a nie wystarczy spojrzeć w EXIF ???

jjjanek1 
Nowy

Faktycznie sciągnołem programik Exif i pokazuje informacje na temat zdjecja oraz danych teraz muszę znaleź opcje do zapisu zdjęcia wraz z datą dziękuje i pozdrawiam

P.s
Program który pobrałem to Opanda IExif

bourbon 
Nowy

W moim Canonie by była data, należy robić zdjęcia w trybie Postcard(1600x1200) - wybiera się go w trybach rozdzielczości, a następnie w Menu w zakładce Date Stamp wybrać, co ma byc pokazywane, data albo czas.
Co prawda ja mam A75, ale przypuszczam, że w S3 IS będzie podobnie.

jjjanek1 
Nowy

bourbon dzieki za chęć pomocy niestety u mnie nie ma możliwośći włączenia tak daty sprawdzałem

dawid_
[Usunięty]

Wysłany: Pią 05 Gru, 2008   

APAGE!!

Nie róbmy wioski.. na kompie możesz zaglądać we właściwości zdjęcia i odczytać datę wraz z innymi parametrami z EXIF. Na drukowanych zdjęciach zawsze możesz umieścić datę ołówkiem na odwrocie.

jjjanek1 
Nowy

Wysłany: Sob 06 Gru, 2008   

Dla mnie to żaden obciach mieć datę umieszczoną na zdjęciu. Mniej wygodne jest wyciąganie zdjęcia by zobaczyć datę z tyłu(zwłaszcza w tedy gdy się ma zdjęcia w albumie).Ale każdy radzi sobie jak może miałem tylko nadzieję że jest możliwość włączenia w tym modelu daty ale niestety widzę że ten model tego nie potrafi niestety w instrukcji też nie ma nic na ten temat.A z tego co widzę to wiele użytkowników ma ten problem , to zapytam jeszcze z innego tematu czy dom mojego modelu mogę wgrać nowe firmware bardzo bym prosił o link lub jakiś odnośnik gdzie bym mógł doczytać.

jaad75 
Temu Panu już podziękujemy
Klub Pierdzieli

jjjanek1, to jest obciach... A już megagłupotą jest wstawianie daty na stałe w JPG zapisywany w aparacie - na szczęście większość producentów już się z tego wycofała...

piotrmkg 
Optyczny

jaad75, sorry ale są pewne zastosowania gdzie trwale zapisana data na zdjęciu jest wymagana.

mavierk 
never knows best

no to można by dodać mniejszą i ładniejszą w rogu ekranu, seryjnie w programie graficznym :)

jaad75 
Klub Pierdzieli

piotrmkg, mówimy o fotografii cyfrowej - data jest trwale zapisana w exifie. I to wystarczy. Można ją wyświetlić lub dodać w dowolnym momencie, ale robienie tego w aparacie, to po prostu głupota.

piotrmkg 
Optyczny

mavierk, data nie ma być ładna tylko BYĆ na zdjęciu zaraz jego po zrobieniu. może przykład z życia naświetli Tobie problem.

kiedyś jechałem samochodem na urlop, w pewnym momencie minąłem znak ograniczający prędkość do 50kmh przekręcony o 90*, takie przekręcenie znaku traktuję jak jego anulowanie, jechałem dalej dozwolone 100kmh, i nagle widzę pana milicjanta grzecznie zapraszającego mnie do zatrzymania. oczywiście powód zatrzymania przekroczenie prędkości o 50kmh - 10pkt 500pln. mówię mu, że znak był przekręcony co można traktować jako jego anulowanie, ale milicjant swoje wie i mówi mi, że to pewnie chuligani go przekręcili i ograniczenie 50kmh jest dalej w mocy. to ja w zaparte, proszę pisać wniosek do sądu bo ja tego mandatu nie będę płacił. gość tam wypełnia swoje papierki, ja wyjmuje aparat i po raz pierwszy w życiu włączam data back w swoim eos 3 i robię zdjęcie przekręconego znaku tak aby było widać moje auto i policyjne. wracam do auta odbieram swoje dokumenty i zawijam się stamtąd. na rozprawę przychodzę z odbitką, panowie milicjanci nawet słowem nie wspomnieli o przekręconym znaku a zdjęcie jakie przedstawili było wykonane już po tym jak znak został "naprostowany". dzięki tej odbitce uchroniłem się od punktów i mandatu.

jaad75 
Klub Pierdzieli

piotrmkg, no i sugerujesz, że to właśnie ta data Ci pomogła?... :mrgreen:

Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi