Wykorzystujemy pliki cookie do spersonalizowania treści i reklam, aby oferować funkcje społecznościowe i analizować ruch w naszej witrynie, a także do prawidłowego działania i wygodniejszej obsługi. Informacje o tym, jak korzystasz z naszej witryny, udostępniamy partnerom społecznościowym, reklamowym i analitycznym. Partnerzy mogą połączyć te informacje z innymi danymi otrzymanymi od Ciebie lub uzyskanymi podczas korzystania z ich usług i innych witryn.
Masz możliwość zmiany preferencji dotyczących ciasteczek w swojej przeglądarce internetowej. Jeśli więc nie wyrażasz zgody na zapisywanie przez nas plików cookies w twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki, lub opuść naszą witrynę.
Jeżeli nie zmienisz tych ustawień i będziesz nadal korzystał z naszej witryny, będziemy przetwarzać Twoje dane zgodnie z naszą Polityką Prywatności. W dokumencie tym znajdziesz też więcej informacji na temat ustawień przeglądarki i sposobu przetwarzania twoich danych przez naszych partnerów społecznościowych, reklamowych i analitycznych.
Zgodę na wykorzystywanie przez nas plików cookies możesz cofnąć w dowolnym momencie.
jestem prawie zdecydowana na canona 450d bo posiada: live review, autoczyszczenie matrycy, nie jest ciężki, dobrze leży w ręku, tańszy niż poprzednicy, matryca
ale: nie należy do grupy semi- professional, nikon ma wyświetlacz dodatkowy, obawiam się że jak dokupię obiektyw to nie będzie wyważenia między nim (450d) a puszką
i na koniec: jako amator obawiam się że nie będę w stanie wykorzystać wszystkich funkcji nikona, ale czy to znaczy że koniecznie kupować coś dla amatora? przecież każdy jakoś zaczynał ... chciałabym po prostu kupić coś co wystarczy mi na kilka lat
czy moje obawy są słuszne? poprawcie mnie proszę
zkrainyos, ten Canon jest niczego sobie. Nie wiem czy się koledzy z forum ze mną zgodzą ale z wad jego można by wymienić niski zakres tonalny i brak uszczelnień.
Tak czułem, że będzie Ci w łapkach lepiej leżał niż Pentax. Pomyśl o dobrym obiektywie teraz do niego
W sumie kit stabilizowany nie jest zły a rozeznasz się co i jak i z czasem dokupisz lepszy obiektyw.
Dobra decyzja. Swoją drogą właśnie też przeczesuję fora i testy i zastanawiam się czym zastąpić kita tak by za obiektyw wydać do 1000 zł
Zastanawia mnie jaka jest różnica w prędkości działania AF tej Sigmy 17-70 z różnymi body. Założyłem temat z pytaniem o jakieś testy ale nie wiem nawet czy coś takiego da się zmierzyć hmm ...
Ostatnio zmieniony przez bolsa Nie 07 Gru, 2008, w całości zmieniany 1 raz
Jesli czytam że nikon d80 jest w grupie semi- professional to chyba coś znaczy, tym bardziej że az tak wielkiej różnicy cenowej nie ma, bo znalazłam nikona za 1600zł a canona za 1500zl, dlatego wole sie dwa razy zastanowić niż żałować zakupu tym bardziej, że puszki nie kupuje się codziennie!
mam wątpliwości dlatego proszę Was o ich rozwianie
jestem prawie zdecydowana na canona 450d bo posiada...
bo posiada LV.. ech życie.. No nic.
1. Obsługa tego Canona przypomina trochę obsługę pada w konsoli do gier.. Dla mnie to zaleta. Aparat trzymasz w dwóch łapkach i wygodnie przerzucasz opcje na ekranie. Wszystko gasnie po zblizeniu do oka.
Nikon.. cóż, na razie nie umiem sie przestawić
2. Kupując lustrzankę wybierasz system. A Canon to jeden z głównych graczy.
Spróbuj wyobrazić sobie, że LV jest zepsute i pracuj jakby go nie bylo. Aby było łatwiej, wmów sobie, że wizjer jest wygodniejszy a LV uzywają tylko kosmici. To oczywiście tylko taki eksperyment myślowy. Ale być moze wtedy rzeczywiście zobaczysz zalety pracy z wizjerem. Patrzysz na świat jak przez dziurkę w płocie i po prostu widzisz to lepiej.
już się przekonałam do braku LV szkoda baterii a i zdjęcia pewnie bardziej staranne. Trochę trudniej zapewne w tłumie kiedy trzeba do góry ręce podnieśc. Ale dam radę!
Jak już wspomniałam canon lepiej leżał mi w ręku, ale ... nie można mieć przecież wszystkiego Wole lepszej jakości zdjęcia niż doznania fizyczne
mam nadzieje, że nikon którego zamówiłam będzie na stanie ...
Zgadzam się z przedmówcą ... nie patrz na LV. W lustrzance o wiele ważniejszy jest wizjer. A skoro jesteśmy już przy wizjerze to popatrz w sklepie przez wizjer Nikona D80 i Canona 450D
Gratuluję wyboru mam nadzieję, że podzielisz się z nami wrażeniami
Jeśli tylko dobrze Ci leży w ręku to najważniejsze.
LV czasami się przydaję. Mam aparat z LV ponad pół roku - do wczoraj zrobiłem ze 2 zdjęcia z LV, a tymczasem wczoraj chyba z 15. Po raz pierwszy na prawdę się przydał i to nie dorobienia zdjęć z wysoka tylko wprost przeciwnie, z poziomu podłogi
Korzystać z LV nie trzeba, ale jak jest to dobrze.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
forum.optyczne.pl wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na Twoim komputerze.
Technologia ta jest wykorzystywana w celach reklamowych i statystycznych.
Pozwala nam określać zachowania użytkowników na stronie, dostarczać im odpowiednie treści oraz reklamy,
a także ułatwia korzystanie z serwisu, np. poprzez funkcję automatycznego logowania.
Pliki cookies mogą też być wykorzystywane przez współpracujących z nami reklamodawców, a także przez narzędzie Google Analytics, które jest przez nas wykorzystywane do zbierania statystyk.
Korzystanie z serwisu Optyczne.pl przy włączonej obsłudze plików cookies jest przez nas traktowane, jako wyrażenie zgody na zapisywanie ich w pamięci urządzenia, z którego korzystasz.
Jeżeli się na to nie zgadzasz, możesz w każdej chwili zmienić ustawienia swojej przeglądarki. Przeczytaj, jak wyłączyć pliki cookie i nie tylko »
Strona wygenerowana w 0,04 sekundy. Zapytań do SQL: 10