Wykorzystujemy pliki cookie do spersonalizowania treści i reklam, aby oferować funkcje społecznościowe i analizować ruch w naszej witrynie, a także do prawidłowego działania i wygodniejszej obsługi. Informacje o tym, jak korzystasz z naszej witryny, udostępniamy partnerom społecznościowym, reklamowym i analitycznym. Partnerzy mogą połączyć te informacje z innymi danymi otrzymanymi od Ciebie lub uzyskanymi podczas korzystania z ich usług i innych witryn.
Masz możliwość zmiany preferencji dotyczących ciasteczek w swojej przeglądarce internetowej. Jeśli więc nie wyrażasz zgody na zapisywanie przez nas plików cookies w twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki, lub opuść naszą witrynę.
Jeżeli nie zmienisz tych ustawień i będziesz nadal korzystał z naszej witryny, będziemy przetwarzać Twoje dane zgodnie z naszą Polityką Prywatności. W dokumencie tym znajdziesz też więcej informacji na temat ustawień przeglądarki i sposobu przetwarzania twoich danych przez naszych partnerów społecznościowych, reklamowych i analitycznych.
Zgodę na wykorzystywanie przez nas plików cookies możesz cofnąć w dowolnym momencie.
[...]pan serwisant mi tłumaczył, że w takich tańszych obiektywach (jak T 28-75/2.8 ) flex psuje się dość często
Czyli w obiektywach do okolic 1500zł ?
W tym zakresie mieści się cała masa amatorskich szkieł !!!
Googlając po internecie nie udało mi się znaleźć wielu przypadków podobnych do Twojego (co mnie nieco uspokoiło). Dużo err99 wychodzi ludziom przy starych sigmach.
No dobra co my tu mamy? Zwrocik na 400 d (a nie mowilem, ze pierwsze wrazenie jeste najlepsze:P). To sledzac moje kosztorysy wychodzi jakies 1900-2000 na obiektyw. Dysponujac taka kwota bez wahania Kaska przytula obiektyw Tamron AF 17-50mm F/2.8 XR Di II LD Aspherical [IF]. Opinie znalezc mozna na:
Chłopaki...
myslicie,że zakup interenetowy sprzętu fotograficznego jets bardziej opłacalny??niż zakup w sklepie fotograficznym??z tego co patrzyłam na ceny...sa o wiele bardziej przystępne..
ale ,kupujac w takich sklepach nie ryzykuje...??(czymkolwiek??)
może sa ona o wiele mniej wiarygodne??
skoro tańsze??
Zalezy jaki sklep internetowy masz na mysli. Jesli ktorys z duzych, np.takie ktore daja optycznym sprzet do testowania lub takie o ktorych slyszalas od znajomych ze sa dobre, to mozesz spokojnie zamawiac. Kupujac sprzet zawsze ponosisz jakies ryzyko, nawet w duzym sklepie. Ceny sa tansze, bo koszty maja nizsze.
lub..sprawdzalam na stronie "skąpca" które w rankingach sklepy stoją najwyżej i tym bym się kierowała...
chociaż przeciez nie wszystkie opinie ludzi moga byc wiarygodne...
To dobry sklep, mialem z nimi przyjemnosc
Polecam takze www.cyfrowe.pl oraz www.e-cyfrowe.pl
Te trzy sprawdzilem osobiscie i moge z czystym sumieniem polecic. Ceny troszke sie roznia, np. ten wymieniony przez Ciebie ma dosyc tanie filtry B+W (a cyfrowe.pl wcale ich nie ma w ofercie). Wszystko bylo na czas i bez problemu. Poza tym w ciagu 10dni przysluguje Ci prawo odstapienia od umowy.
Dzięki MC za podpowiedzi...:)
Słyszałam własnie ,że filtry B+W są najlepsze...ponoć...
Kurcze..zastanawiam się teraz....co będzie jesli kupię juz aparat....jeśli kupie juz obiektyw...starsznie przykro mi będzie opuszczac te grupę...
więc chyba zaczne wymieniac sie wówczas spostrzeżeniami..i odkryciami..i fotkami...bo co innego mi pzostanie...
Tak emocjonalnie zżyłam się z tą grupą:)
lub..sprawdzalam na stronie "skąpca" które w rankingach sklepy stoją najwyżej i tym bym się kierowała...
chociaż przeciez nie wszystkie opinie ludzi moga byc wiarygodne...
Drogo i czasami robią sobie jaja z klienta (Chcieli sprzedać mojemu koledze serwisowany obiektyw jako nowy. Oczywiście po cenie nowego !).
Właśnie pogadałem z kolegą.
Chodziło o Canona 85mm. Obiektyw miał być igła-nowy. Cena nowego. W siedzibie na Lea okazało się, że jest opieczętowany serwisem Canona.
Pociągnięty za język pracownik niechcący wygadał resztę.
Dostaniesz coś takiego pocztą i albo się nie zorientujesz, że masz szkło z naprawy albo rób sobie reklamacje potem .....
Ostatnio zmieniony przez Arv Czw 28 Cze, 2007, w całości zmieniany 1 raz
Arv [Usunięty]
Wysłany: Czw 28 Cze, 2007 Re: zakup...
kasia napisał/a:
Chłopaki...
myslicie,że zakup interenetowy sprzętu fotograficznego jets bardziej opłacalny??niż zakup w sklepie fotograficznym??
Kasiu jesteś z Krakowa.
SklepFotograficzny jest na Studenckiej.
Fotopanorama na Sławkowskiej.
W sklepie takie same ceny jak przez internet odjąć koszt dostawy.
Warto najpierw zamówić telefonicznie (bo nie zawsze mają towar w sklepie).
Jeszcze można się czasem potargować !!!.
Odradzam sklepy za granicą (pixelmania ?) - niemożliwe jest wyegzekwowanie rękojmi.
Arv, nie zgodze sie z Toba. Sklep ktory podales ma bardzo maly wybor, szczegolnie obiektywow (3modele sigmy to smiech na sali), poza tym dosc drogo-ceny wyzsze niz na www.sklepfotograficzny.pl i www.cyfrowe.pl. Poza tym filtrow B+W nie maja. Ja z www.sklepfotograficzny.pl sprowadzalem dla znajomego Sony H5 i wszystko bylo bez problemu.
A, przepraszam, wszedlem dalej, faktycznie maja sporo obiektywow, ale ceny takie jak wszedzie, moze gora 50zl taniej (przynajmniej te, ktore mnie interesuja) a lampa blyskowa o 40zl drozej. Sklep jak sklep, jesli maja w ofercie to, co sie potrzebuje to faktycznie lepiej osobiscie takie sprawy zalatwiac
Arv [Usunięty]
Wysłany: Czw 28 Cze, 2007
MC napisał/a:
lepiej osobiscie takie sprawy zalatwiac
Ooo tak w fotopanoramie o wiele lepiej bo bardzo atrakcyjna właścicielka ;-).
Niestety ma męża. ;-(
Kupowałem tam Tamrona - 200zeta taniej niż w SklepieFotograficznym.
W dodatku na Studenckiej nie można było brać na raty a w fotopanoramie Lukas i 15min. Potem okazało się, że zgubiłem w sklepie dowód osobisty i przemiła właścicielka zgodziła się oddać mi go o drugiej w nocy !!!
(następnego dnia rano miałem samolot i potrzebowałem DO).
Niedawno kupiłem 70-300 IS. Sporo taniej. ;-)
Samą osłonę p.słoneczną oferowano mi 20zł taniej !
Mają też ciekawe szkła komisowe. Canona L 70-200 f/4 widziałem za 2k zł.
Ostatnio zmieniony przez Arv Czw 28 Cze, 2007, w całości zmieniany 2 razy
Wiesz, Arv odnosnie wlascicielek: w fotojokerze gdzie mieszkam pracuja na zmiane dwie mlode dziewczyny: jedna szczuplutka, opalona, ladniutka, druga: gruba, przez to czesto niezbyt ladnie pachnaca, ale za to znajaca sie na sprzecie. Zgadnij, z ktora wole zalatwiac "interesy"? Za 2 tygodnie wybieram sie do Gdanska po Sigme10-20 (wreszcie). Moglbym zamowic, ale wole sprawdzic na miejscu AF itp,zamiast potem bawic sie w odstepowanie od umowy...
Ja kupowałem 400D w digitalo.pl (czyli w najtańszym jaki znalazłem). Sprzęt jest OK, dostarczony zgodnie z umową, ale sprowadzany z Niemiec i nawet nie ma polskiej instrukcji. Angielskiej też nie wydrukowali, musiałem na kompie czytać.
Jakkolwiek aparat działa i ma się dobrze.
Obiektyw kupiłem na moje-cyfrowe.pl
Myślę, że solidny sklep i godny polecenia. Szybki kontakt, dostawa w jeden dzień. Od razu po zamówieniu zadzwonili do mnie kiedy będą mieli w magazynie, kiedy wyślą i załatwili dostawę w konkretnych godzinach.
Minusy to to, że przysłali mi zły filtr. Mieli dołączać gratisowo UV-kę Sigmy na 72 mm, a przysłali filtr sigmy na 58 mm. Dzisiaj im to odsyłam (na ich koszt) i powinienem wkrótce otrzymać właściwy filtr. Szczęście w nieszczęściu bo nie próbują mnie olewać i od razu pomogli.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
forum.optyczne.pl wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na Twoim komputerze.
Technologia ta jest wykorzystywana w celach reklamowych i statystycznych.
Pozwala nam określać zachowania użytkowników na stronie, dostarczać im odpowiednie treści oraz reklamy,
a także ułatwia korzystanie z serwisu, np. poprzez funkcję automatycznego logowania.
Pliki cookies mogą też być wykorzystywane przez współpracujących z nami reklamodawców, a także przez narzędzie Google Analytics, które jest przez nas wykorzystywane do zbierania statystyk.
Korzystanie z serwisu Optyczne.pl przy włączonej obsłudze plików cookies jest przez nas traktowane, jako wyrażenie zgody na zapisywanie ich w pamięci urządzenia, z którego korzystasz.
Jeżeli się na to nie zgadzasz, możesz w każdej chwili zmienić ustawienia swojej przeglądarki. Przeczytaj, jak wyłączyć pliki cookie i nie tylko »
Strona wygenerowana w 0,09 sekundy. Zapytań do SQL: 9