Wykorzystujemy pliki cookie do spersonalizowania treści i reklam, aby oferować funkcje społecznościowe i analizować ruch w naszej witrynie, a także do prawidłowego działania i wygodniejszej obsługi. Informacje o tym, jak korzystasz z naszej witryny, udostępniamy partnerom społecznościowym, reklamowym i analitycznym. Partnerzy mogą połączyć te informacje z innymi danymi otrzymanymi od Ciebie lub uzyskanymi podczas korzystania z ich usług i innych witryn.
Masz możliwość zmiany preferencji dotyczących ciasteczek w swojej przeglądarce internetowej. Jeśli więc nie wyrażasz zgody na zapisywanie przez nas plików cookies w twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki, lub opuść naszą witrynę.
Jeżeli nie zmienisz tych ustawień i będziesz nadal korzystał z naszej witryny, będziemy przetwarzać Twoje dane zgodnie z naszą Polityką Prywatności. W dokumencie tym znajdziesz też więcej informacji na temat ustawień przeglądarki i sposobu przetwarzania twoich danych przez naszych partnerów społecznościowych, reklamowych i analitycznych.
Zgodę na wykorzystywanie przez nas plików cookies możesz cofnąć w dowolnym momencie.
odnosnie wlascicielek: w fotojokerze gdzie mieszkam pracuja na zmiane dwie mlode dziewczyny: jedna szczuplutka, opalona, ladniutka, druga: gruba, przez to czesto niezbyt ladnie pachnaca, ale za to znajaca sie na sprzecie. Zgadnij, z ktora wole zalatwiac "interesy"?
Ja wolę najpierw zrobić własne rozpoznanie, poczytać testy, porównać ceny a kupować, kiedy wiem czego chcę. Oczywiście u szczuplutkiej ładniutkiej.
Staram się też pamiętać, że sprzedawca ma również inne cele niż zadowolenie klienta.
Pozatym stosuję regułę, że opinia negatywna jest więcej warta niż pochwała. Każda pliszka swój ogonek chwali. Ktoś kto ma Sigmę 18-200 zawsze będzie pisał, że to taki dooobry sprzęt jest ;-). Jak ktoś napisze: mam Sigmę - kiepski AF albo zepsuł mi się Tamron i podaje szczegóły - takie opinie warto brać pod uwagę.
Na zapachy jestem wrażliwy (o ile nie mam kataru) więc brzydziłbym sprzętu z tego sklepu o którym piszesz ...
Wysłany: Czw 28 Cze, 2007 pozwólcie, że wtrące dwa słowa...
spośród dwóch Panów...
przystojnego..ładnie pachnącego...nie znajacego sie na sprzęcie...
i Pana grubego..i niezbyt przyjemnie pachnącego zgadnijcie którego wybiorę??
oczywiście że,tego drugiego!!!
dla mnie ważny jest profesjonalizm nie wygląd czy (o zgrozo) zapach...jak ważny jest wygląd to idę do klubu, gdzie mam " do wybrou do koloru"...
idąc do konkretnego sklepu wymagam profesjonalizmu i jeszcze raz profesjonalizmu...
jak chcecie poogląć ładne dziewczyny przyjedźcie do Krakowa..
poznam Was z kilkoma:)
Arv, a kto powiedzial, ze ja bede sluchac jej jak wyroczni? Oczywiscie, ze sam podejme decyzje, ale milo jak w sklepie pracuje ktos kompetentny a nie usmiechajaca sie laleczka, z ktora trudno sie dogadac, a winietowanie uznaje za jakas choroba zakazna
Arv [Usunięty]
Wysłany: Czw 28 Cze, 2007 Re: pozwólcie, że wtrące dwa słowa...
kasia napisał/a:
jak chcecie poogląć ładne dziewczyny przyjedźcie do Krakowa.. poznam Was z kilkoma:)
[quote="MC"]winietowanie uznaje za jakas choroba zakazna :lol:[/quote]
A aberracja chromatyczna ?
:roll:
Tak czy siak, najważniejsze, żeby sprzedawca nie traktował Cię z góry jako zło konieczne, łaskawie odrywając swoje profesjonalne oczy od komputera a usta od kubka. Trudno oczekiwać, aby sprzedawca wiedział ile procent światła gubi się 15 pikseli od brzegu w lewym górnym rogu na zdjęciu zrobionym przy f/3.2. Trudno nawet oczekiwać, żeby orientował się w systemach: Canonie, Nikonie, Alfie, Samsungu, Pentaksie i Hasselbladzie.
Ja myślę, że najważniejsze aby był szczery, uśmiechał się, pomagał formalnie i proceduralnie, współpracował i nie wzdychał poproszony o reklamówkę.
Cześć Chłopaki...Trochę mnie tu nie było...zdążyło sie trochę zmienić w moim życiu:)
Zaczęlam sie interesowac tematyką filtry polaryzacyjne i filtry UV.
Czytalam na wielu stronach, rozmawiałam z kilkoma ludźmi...i oto co mi przedstawili.
Nie warto kupować filtra UV bo jeśli jest tani to psuje jakość zdjęcia...
Zręszta to podobno przereklamowany temat..
Warto natomiast kupic dobry filtr polaryzacyjny bo..podobno..
W praktyce daje to wymierną poprawę jakości zdjęć (nasycone kolory, piękna, głęboka barwa nieba, redukcja odbić), a także pozwala uzyskać obrazy, które inaczej nie byłyby możliwe do uzyskania (fotografie wykonywane przez szybę, taflę wody itp.
jak Wy do tego sie odnosicie??
jakie macie zdanie na temat filtrów, jeśli dobre to które..jaka firma..i które wg Was są godne polecenia?
na filtr mogę przeznaczyć powiedzmy 300 zł (bo tyle odda mi Cannon za wybór jego sprzętu ) .
Milo czytac Twoje literki ponownie Kasiu
Ja mam MRC POL-CIR firmy B+W i jestem bardzo zadowolony. Tutaj jest podobnie jak z UV-tansze bardziej szkodza niz pomagaja, a z Hoya jest ponoc tragedia z czyszczeniem, dlatego kupilem B+W. Faktycznie, poprawia sie kontrast, szczegolnie widac to fotografujac krajobrazy, bo niebo nie wychodzi jako biala plama. Co do ceny-wszystko zalezy od srednicy obiektywu. Ja polecam zajrzec na www.sklepfotograficzny.pl tam chyba jest najtaniej.
Jaka średnica? Polar kup B+W, Może być Marumi, świetny jest Heliopan. Do wyboru do koloru. Hoya jest ok., sam mam, ale... nie polecam. Tragedia z czyszczeniem. Jak zetrę wszystkie warstwy przy tej kosmetyce to kupię coś innego.
o średnicy nic nie wspominalam bo...
gdybym zdecydowala się na Tamrona to średnica 67mm
ale teraz zaczęłam szukać obiektywów Canona, bo się trochę zestresowałam czytając o problemach w serwisowaniu Tamrona a ja mam nieziemski dar do kupienia czegoś z czym jest problem i trzeba natychmiast reklamować...więc co do obiektywu ciągle szukam...ale kiedyś musi nastać kres poszukiwań...a jeszcze kolega mi powiedział: (odnośnie serwisowania Tamrona) "wiesz, tak to jest z kupowaniem obiektywów firm trzecich"...to juz w ogóle po tym stwierdzeniu padlam...
reasumując...
radzicie B+W ...o firmach których napisaliście poczytam i przestudiuję...
MC -ja Was tak szybko nie opuszczę....:)
jak kupię aparat, to się dopiero rozpęta dyskusja
Kasiu, co do Tamrona-gwarancje daja na 2 lata. Jesli chodzi o Canona, to ostatnio pojawil sie watek odn. serwisowania przez ta firme NA GWARANCJI. Zenada...
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
forum.optyczne.pl wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na Twoim komputerze.
Technologia ta jest wykorzystywana w celach reklamowych i statystycznych.
Pozwala nam określać zachowania użytkowników na stronie, dostarczać im odpowiednie treści oraz reklamy,
a także ułatwia korzystanie z serwisu, np. poprzez funkcję automatycznego logowania.
Pliki cookies mogą też być wykorzystywane przez współpracujących z nami reklamodawców, a także przez narzędzie Google Analytics, które jest przez nas wykorzystywane do zbierania statystyk.
Korzystanie z serwisu Optyczne.pl przy włączonej obsłudze plików cookies jest przez nas traktowane, jako wyrażenie zgody na zapisywanie ich w pamięci urządzenia, z którego korzystasz.
Jeżeli się na to nie zgadzasz, możesz w każdej chwili zmienić ustawienia swojej przeglądarki. Przeczytaj, jak wyłączyć pliki cookie i nie tylko »
Strona wygenerowana w 0,04 sekundy. Zapytań do SQL: 9