Wykorzystujemy pliki cookie do spersonalizowania treści i reklam, aby oferować funkcje społecznościowe i analizować ruch w naszej witrynie, a także do prawidłowego działania i wygodniejszej obsługi. Informacje o tym, jak korzystasz z naszej witryny, udostępniamy partnerom społecznościowym, reklamowym i analitycznym. Partnerzy mogą połączyć te informacje z innymi danymi otrzymanymi od Ciebie lub uzyskanymi podczas korzystania z ich usług i innych witryn.
Masz możliwość zmiany preferencji dotyczących ciasteczek w swojej przeglądarce internetowej. Jeśli więc nie wyrażasz zgody na zapisywanie przez nas plików cookies w twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki, lub opuść naszą witrynę.
Jeżeli nie zmienisz tych ustawień i będziesz nadal korzystał z naszej witryny, będziemy przetwarzać Twoje dane zgodnie z naszą Polityką Prywatności. W dokumencie tym znajdziesz też więcej informacji na temat ustawień przeglądarki i sposobu przetwarzania twoich danych przez naszych partnerów społecznościowych, reklamowych i analitycznych.
Zgodę na wykorzystywanie przez nas plików cookies możesz cofnąć w dowolnym momencie.
Wysłany: Sro 20 Cze, 2007 Aparat do fotografowania krajobrazów (głównie)
Witam
Poprosiłbym o opinię użytkowników aparatów cyfrowych na temat kupna aparatu cyfrowego. Aparat ma głównie służyć do fotografowania przyrody, oraz ludzi na tle krajobrazów. Wykorzystywany będzie głównie w czasie wyjazdów nad morze, czy w góry...
Nie przewiduje kręcenia filmów, także zdjęcia w pomieszczeniach będą dużo rzadsze, niż w plenerze.
Co byście zaproponowali?
Długo zastanawiałem się nad Canonem S3 i pewnie bym się na niego zdecydował, gdyby nie miał wyjść S5. Krótko też myślałem o Panasonicu, ale ostatecznie z niego zrezygnowałem.
Dziś natomiast poczytałem opinie aparatu FujiFilm FinePix S6500fd i muszę przyznać, że zrobiły na mnie duże wrażenie, tak samo jak przykładowe zdjęcia...
Prosiłbym o zabranie głosu ludzi, którzy mogliby coś powiedzieć na temat tego aparatu Fuji i S3/S5
Pozdrawiam
Do krajobrazów S3/S5 mają bardziej ograniczone możliwości ze względu na brak szerokiego kąta (tylko 36mm) . Fuji ma 28 mm więc w tej kategorii jest zdecydowanie lepszy. Robiłem zdjęcia S3 i strasznie brakowało mi szerokiego kąta, szczególnie w górach i do architektury. Mocną stroną S3/S5 jest jakość nagrywanych filmów.
Jestem na etapie zmiany aparatu analogowego (Rollei Prego 145 AF) NA KOMPAKT CYFROWY.
Poszukuję aparatu który ROBI DOBRE ZDJĘCIA KRAJOBRAZOWE, a także architekturę np drewnianą.
Na różnych forach zorientowałem się ,że dobre zdjęcia robią Canony.
Który byście model polecili z listy poniżej
PowerShot A1000 IS
PowerShot A1100 IS
PowerShot A720 IS
PowerShot A570 IS
PowerShot A590 IS
A może jest jakaś alternatywa? Panasonic, Nikon, Sony?
Aszex [Usunięty]
Wysłany: Pią 18 Maj, 2012
Ale z Ciebie archeo... Żaden, bo żaden nie ma szerokiego konta. Przeczytaj test budżetówek na ten rok i zeszły w dziale testy.
Zależy mi , żeby kosztował do 200 zł. Dlaczego ? Samo kupno KLISZY i wywołanie np. 6 filmów kosztuje już około 300 zł.
KAŻDY przecież BĘDZIE LEPSZY OD Rolleia Prego 145!!!
Premiera tego modelu to luty 2006. Niestety z aparatami cyfrowymi jest zupełnie inaczej niż z analogami.
Tu poważne zmiany następują zdecydowanie często i te kilka lat to zmiana epoki już
Jeżeli on był dobry 5-6 lat temu to dziś już tak nie jest. Nowsze modele potrafią więcej i najczęściej lepiej.
Niestety cena też idzie w parze z jakością w zdecydowanie inny sposób niż w analogu. Tam zmieniasz kliszę i masz inne możliwości, tu materiał światłoczuły(matryca) jest praktycznie nie wymienialny i to on odpowiada w dużej mierze za jakość.
Kupując aparat cyfrowy warto doinwestować i kupić nowy lub bardzo mało używany, ale nie za 200zł
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
forum.optyczne.pl wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na Twoim komputerze.
Technologia ta jest wykorzystywana w celach reklamowych i statystycznych.
Pozwala nam określać zachowania użytkowników na stronie, dostarczać im odpowiednie treści oraz reklamy,
a także ułatwia korzystanie z serwisu, np. poprzez funkcję automatycznego logowania.
Pliki cookies mogą też być wykorzystywane przez współpracujących z nami reklamodawców, a także przez narzędzie Google Analytics, które jest przez nas wykorzystywane do zbierania statystyk.
Korzystanie z serwisu Optyczne.pl przy włączonej obsłudze plików cookies jest przez nas traktowane, jako wyrażenie zgody na zapisywanie ich w pamięci urządzenia, z którego korzystasz.
Jeżeli się na to nie zgadzasz, możesz w każdej chwili zmienić ustawienia swojej przeglądarki. Przeczytaj, jak wyłączyć pliki cookie i nie tylko »
Strona wygenerowana w 0,02 sekundy. Zapytań do SQL: 10