Wykorzystujemy pliki cookie do spersonalizowania treści i reklam, aby oferować funkcje społecznościowe i analizować ruch w naszej witrynie, a także do prawidłowego działania i wygodniejszej obsługi. Informacje o tym, jak korzystasz z naszej witryny, udostępniamy partnerom społecznościowym, reklamowym i analitycznym. Partnerzy mogą połączyć te informacje z innymi danymi otrzymanymi od Ciebie lub uzyskanymi podczas korzystania z ich usług i innych witryn.
Masz możliwość zmiany preferencji dotyczących ciasteczek w swojej przeglądarce internetowej. Jeśli więc nie wyrażasz zgody na zapisywanie przez nas plików cookies w twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki, lub opuść naszą witrynę.
Jeżeli nie zmienisz tych ustawień i będziesz nadal korzystał z naszej witryny, będziemy przetwarzać Twoje dane zgodnie z naszą Polityką Prywatności. W dokumencie tym znajdziesz też więcej informacji na temat ustawień przeglądarki i sposobu przetwarzania twoich danych przez naszych partnerów społecznościowych, reklamowych i analitycznych.
Zgodę na wykorzystywanie przez nas plików cookies możesz cofnąć w dowolnym momencie.
Na razie nie ma co bić piany. Będą jakieś zdjęcia to się zobaczy. Na stronie Canona pokazane sample są robione chyba lustrzanką bo nawet tanie małpki mają super jakość.
Sporo dyskusji o SX1 i SX10 ale testów brakuje...
Znalazłem chyba coś ciekawego, ale że z dziedziny foto jestem zielony, to nie do końca wszystko rozumię... Zbierze to ktoś do kupy i przetłumaczy konkluzję jaka wynika z postów jakie pojawiły się >>>TU<<<?
(Na forum dpreview.com jest jeszcze kilka tematów o nowych Canonach, ale konkretów [czyli zdjęć] wciąż nie ma).
Mysle ze i SX1 i SX10 maja potencjal bycia calkiem fajnymi aparatami, ale nie dowiemy sie tego dopoki ktos nie zrobi sensownych testow. Najbardziej chcialbym zobaczyc porownanie obu aparatow. To jest okazja jakiej jeszcze nigdy nie bylo w historii ludzkosci. Dwa takie same body i optyka i sensory CMOS i CCD o takiej samej rozdzielczosci. Wynikiem porownania bedzie KONCOWY ARGUMENT WYZSZOSCI CCD nad CMOS albo CMOS nad CCD.
Witam wszystkich
Z niecierpliwością czekam na Wasz opinie, aparat lada moment będzie dostępny...
Ja sprzedałam mojego Lumixa Fz 18 na rzecz właśnie tego to Canona. Szukam wszędzie jakiś informacji, ale niestety cisza. Oby cena była trochę niższa niż ta aktualna brrrrrrrr Sample Images ze strony Canona jest dość ładne, ale czy wiarygodne??? Exif pokazuje, że to właśnie ten model... proszę piszcie co myślicie. Aparat przez wielu bardzo wyczekiwany
powershot SX 1 IS w opolu już w media m. - 1699zł, wrażenie dotykowe nie za dobre.. w sumie bez baterii dośc ciezki obiektyw w metalowej obudowei przeważający do przodu, plastik nie zachwyca. z kolei panasonic G1 za 1999 z jednym podstawwym obiektywem kitowym - sprawia wrażenie rzeczywiście małego, szczególnie obiektyw wydaje sie miec mniejszą średnicę niz ten w canonie SX1IS.
Widziałem go dzisiaj w media M. Dosyć ciężki:) Zdecydowanie cięższy od P80 czy FZ28. Moim zdaniem fajnie się go trzyma. Trochę się nim pobawiłem ale zaraz padły baterie. Niestety cena w MM jest zaporowa - 1899. SX10 jest po 1200
[ Dodano: Sro 17 Gru, 2008 15:56 ]
Właśnie go kupiłem i teraz będę się bawił:) Na szczęście są inne sklepy niż MM:)
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
forum.optyczne.pl wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na Twoim komputerze.
Technologia ta jest wykorzystywana w celach reklamowych i statystycznych.
Pozwala nam określać zachowania użytkowników na stronie, dostarczać im odpowiednie treści oraz reklamy,
a także ułatwia korzystanie z serwisu, np. poprzez funkcję automatycznego logowania.
Pliki cookies mogą też być wykorzystywane przez współpracujących z nami reklamodawców, a także przez narzędzie Google Analytics, które jest przez nas wykorzystywane do zbierania statystyk.
Korzystanie z serwisu Optyczne.pl przy włączonej obsłudze plików cookies jest przez nas traktowane, jako wyrażenie zgody na zapisywanie ich w pamięci urządzenia, z którego korzystasz.
Jeżeli się na to nie zgadzasz, możesz w każdej chwili zmienić ustawienia swojej przeglądarki. Przeczytaj, jak wyłączyć pliki cookie i nie tylko »
Strona wygenerowana w 0,04 sekundy. Zapytań do SQL: 9