Przetwarzanie danych osobowych

Nasza witryna korzysta z plików cookies

Wykorzystujemy pliki cookie do spersonalizowania treści i reklam, aby oferować funkcje społecznościowe i analizować ruch w naszej witrynie, a także do prawidłowego działania i wygodniejszej obsługi. Informacje o tym, jak korzystasz z naszej witryny, udostępniamy partnerom społecznościowym, reklamowym i analitycznym. Partnerzy mogą połączyć te informacje z innymi danymi otrzymanymi od Ciebie lub uzyskanymi podczas korzystania z ich usług i innych witryn.

Masz możliwość zmiany preferencji dotyczących ciasteczek w swojej przeglądarce internetowej. Jeśli więc nie wyrażasz zgody na zapisywanie przez nas plików cookies w twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki, lub opuść naszą witrynę.

Jeżeli nie zmienisz tych ustawień i będziesz nadal korzystał z naszej witryny, będziemy przetwarzać Twoje dane zgodnie z naszą Polityką Prywatności. W dokumencie tym znajdziesz też więcej informacji na temat ustawień przeglądarki i sposobu przetwarzania twoich danych przez naszych partnerów społecznościowych, reklamowych i analitycznych.

Zgodę na wykorzystywanie przez nas plików cookies możesz cofnąć w dowolnym momencie.

optyczne.pl forum.optyczne.pl  
•  FAQ  •  Szukaj  •  Użytkownicy  •  Grupy  •  Statystyki  •  Rejestracja  •  Zaloguj  •  Galerie  •   Ulubione tematy

----- R E K L A M A -----

Poprzedni temat :: Następny temat
D40, Alpha 200 czy cos moze innego ?
Autor Wiadomość
AngelOfDeath_200 
Nowy

Wysłany: Sob 13 Gru, 2008   D40, Alpha 200 czy cos moze innego ?

Witam, niedawno kupilem canona S3is , glownie ze wzgledu na to ze robi naprawde swietne filmiki , a przy okazji jest swietnym aparatem. Jednak potrzebna mi jakas lustrzanka....

Mam straszna rozsterke miedzy nikonem d40 a alpha.

nikon okolo 999zl
sony 1050zl

wedlug mnie duuzym plusem nikona jest jego matryca chodzi mi ze ma mniej megapix.
a alphie jest stabilizacja znowu, do alphy beda tansze szkielka.
Puki co bede uzywal 18-55 w obydwu przypadkach wiec o szkielka sie nie rozchodzi....
cena waga wymiary tez nie graja roli. Zalezy mi na jakosci zdjec nie na bajerach.

jestem bardziej przekonany na D40 bo wydaje mi sie ze lepiej potem w szkla zainwestowac niz walic kase w puszke.

co wy sadzicie o tym... czy moze z pulki bardzo nisko budzetowej cos jest jeszcze warte.
Kasy moge przeznaczyc wiecej ale nie chce sie pchac w drogie lustra bo to nie aparat robi fotki tylko ja :)

Reklama

krisv740
[Usunięty]

Wysłany: Sob 13 Gru, 2008   

a co za różnica jeśli szkła cie nie interesują???

praktycznie masz to samo - dobry aparat za b.niską cenę!

AngelOfDeath_200 
Nowy

Powiem tak , szkla mnie puki co nie interesuja jednak wiadomo jak bedzie z biegiem czasu, nie mowie ze to bedzie za miesiac czy dwa ale pewno za rok czy dwa juz pare szkielek bedzie w kolekcji.

mam naprawde spora rozsterke, jedyne co mi kaze myslec o alphie to silniczek w body.....

chyba skonczy sie na tym ze pujde do sklepu i wybiore cos na miejscu....

a pod wzgledem technicznym szumy itp co wypadnie wedlug was lepiej ?

krisv740
[Usunięty]

kolego ! kupuj co chcesz, bo zaawansowanie masz podobne w każdym body.
jeśli serio podchodzisz do sprawy to zacznij od szkieł, chyba że za jakiś czas sprzedasz co kupisz teraz i poważnie podejdziesz do zakupu

na początek poważnie zacznij od ortografii bo trochę razi

AngelOfDeath_200 
Nowy

A czemu teraz nie powaznie podchodze do zakupu ? nie pytam uszczypliwie czy cos poprotu chce opinie ludzie bardziej doswiadczonych zebym nie popelnil bledow.

krisv740
[Usunięty]

Wysłany: Nie 14 Gru, 2008   

AngelOfDeath_200, a ja bez uszczypliwości odpowiadam................
wiekszość osób na początku fascynuje się aparatem bez zaglądania na strony w poszukiwaniu szkieł które im odpowiadają - nie wiedzą właściwie czy i w ogóle ich to wciągnie, co będzie ich głównym tematem..............

to problem, ale trzeba popatrzyć na to przez pryzmat chęci,mozliwości i swojej determinacji........

to naprawdę może byc bardzo drogie hobby.............

jeśli wybierasz najtańszą na rynku lustrzankę i świadomie decydujesz się na najtańsze szkło,to w 90% wypadków nie ma różnicy co wybierzesz.....

schody zaczynaja sie później, ale inwestując mało, mało tracisz na odsprzedaży (ewentualnej) i wejściu w to co cię bedzie rzeczywiście potrzebne i ew.będzie pociągać......

trzeba mieć tego świadomość.

to mniej więcej wszystko :???: :cool:

AngelOfDeath_200 
Nowy

Rozumiem juz o co ci chodzilo.... Masz racje, wlasnie podpatrzylem szkielka ktore byly by mi potrzebne w przyszlosci i mysle ze wiem co wybrac.....

Co do samej fotografii to wciagnąlem sie jeszcze jako dzieciak z czyms co ciezko nazwac apararem bo byla to kamera internetowa na baterie :) potem inny wynalazek przez dlugi okres poczciwy canon a75 i niedawno kupiony S3. Jednak teraz sie bede przeprowadzal i wiem ze przez najblizszych kilkanascie miesiecy nie bedzie mnie stac na lustro, a póki co mam odlozone troche grosza na nie to chce kupic cos co pózniej rozbuduje odpowiednio.

Do tego czasu bede sie doskonalil na canonie s3 i D40 18-55 zebym pózniej jak sie przesiade na lepsze szkla mial wieksza wprawe.

Dzieki za pomoc jeszcze raz.

Poprawiłem nieco ortografię, bo w oczy kłuje.
Ostatnio zmieniony przez komor Nie 14 Gru, 2008, w całości zmieniany 1 raz  

krisv740
[Usunięty]

AngelOfDeath_200, fajnie , że sie rozumiemy
nie obraź się................... ale popracuj nad ortografią............
lekko szczypie w oczy :wink:

MC 
Temu Panu już podziękujemy

AngelOfDeath_200 napisał/a:
nikon okolo 999zl
sony 1050zl

Body A200 kosztuje ponizej 800PLN.
duuzym plusem nikona jest jego matryca chodzi mi ze ma mniej megapix.

Bez przesady 10MPix nie jest az tak bardzo duzo.
estem bardziej przekonany na D40 bo wydaje mi sie ze lepiej potem w szkla zainwestowac niz walic kase w puszke.

Oczywiscie wiesz o tym, ze nie wszystkie szkla beda mialy z tym body AF?

krisv740
[Usunięty]

MC, a ja na jego miejscu wyrałbym Olympusa 410 w zestawie z dwoma szkłami :cool:

MC 

krisv740, ja juz bym wolal E-510 :smile: ale niestety Olki mi jakos nie leza...

krisv740
[Usunięty]

MC, ja osobiście polowałbym w tej chwili na e3, ale nie o tym w tym wątku
biorąc pod uwagę podejście kolegi , to najtańsze lustro do nauki, a później i tak albo "świadome wejście w system", albo jego zmiana - też "swiadoma" :cool:

MC 

Mozna i tak. Albo A200 w dualkicie. Na poczatek, dla rozeznania tez nie bedzie zle.

krisv740
[Usunięty]

na pewno nie! :mrgreen:

MC 

krisv740 napisał/a:
na pewno nie!

Czemu? "Zlych przyzwyczajen mozna nabrac"? Ja mialem na poczatek A100 w dualkicie i nie bylo tak zle.

Odpowiedz do tematu