Przetwarzanie danych osobowych

Nasza witryna korzysta z plików cookies

Wykorzystujemy pliki cookie do spersonalizowania treści i reklam, aby oferować funkcje społecznościowe i analizować ruch w naszej witrynie, a także do prawidłowego działania i wygodniejszej obsługi. Informacje o tym, jak korzystasz z naszej witryny, udostępniamy partnerom społecznościowym, reklamowym i analitycznym. Partnerzy mogą połączyć te informacje z innymi danymi otrzymanymi od Ciebie lub uzyskanymi podczas korzystania z ich usług i innych witryn.

Masz możliwość zmiany preferencji dotyczących ciasteczek w swojej przeglądarce internetowej. Jeśli więc nie wyrażasz zgody na zapisywanie przez nas plików cookies w twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki, lub opuść naszą witrynę.

Jeżeli nie zmienisz tych ustawień i będziesz nadal korzystał z naszej witryny, będziemy przetwarzać Twoje dane zgodnie z naszą Polityką Prywatności. W dokumencie tym znajdziesz też więcej informacji na temat ustawień przeglądarki i sposobu przetwarzania twoich danych przez naszych partnerów społecznościowych, reklamowych i analitycznych.

Zgodę na wykorzystywanie przez nas plików cookies możesz cofnąć w dowolnym momencie.

optyczne.pl forum.optyczne.pl  
•  FAQ  •  Szukaj  •  Użytkownicy  •  Grupy  •  Statystyki  •  Rejestracja  •  Zaloguj  •  Galerie  •   Ulubione tematy

----- R E K L A M A -----

Poprzedni temat :: Następny temat
Lumix FZ28
Autor Wiadomość
agocha 
Nowy

Wysłany: Nie 14 Gru, 2008   Lumix FZ28

Przepraszam za głupie pytanie, ale... Mam problem. Dotychczas robiłem "zdjęcia" aparatem bardzo prostym gdzie jeśli było za mało światła to przy ustawieniu lampy na automat ona automatycznie błyskała. Teraz dostałem na Gwiazdkę aparat Lumix FZ28 gdzie lampa jest zamknięta a ja nie wiem kiedy ją otworzyć. Nic nie wskazuje na konieczność jej otworzenia, albo ja nie potrafię tej funkcji włączyć. Pomocy.... :sad:

Reklama

krisv740
[Usunięty]

Wysłany: Nie 14 Gru, 2008   

instrukcja :???: :shock: :?: :razz:

agocha 
Nowy

krisv740 napisał/a:
instrukcja :???: :shock: :?: :razz:

wiem, ze instrukcja, ale nie wiem gdzie tego szukać, poza tym są 2 instrukcje - drukowana oraz plik z internetu, gdzie jest sto tysięcy tematów i stronic....Pomocy... chyba jest jakieś ustawienie które informuje ze jest za mało światła i trzeba otworzyć lampę.. :oops: :sad:

qadest1 
Rozmowny
Mały czarny Olek ;)

agocha napisał/a:
ustawienie które informuje ze jest za mało światła i trzeba otworzyć lampę..

Nie wiem, jak jest w FZ28, ale w mojej FZ18 było tak, że jeśli było za mało światła, to zwyczajnie obraz w wizjerze/wyświetlaczu robił się ciemny (po wciśnięciu do połowy spustu migawki) :roll: Więc choćby po tym można się było zorientować :roll: Obserwuj obraz w wizjerze/wyświetlaczu, i jeżeli nie zadowoli Cię to co tam zobaczysz (przy wciśnięciu spustu migawki do połowy), to bądź pewny, że fotka też Ci się nie spodoba ;)

agocha napisał/a:
gdzie jest sto tysięcy tematów i stronic....

Wyobraź sobie, że ktoś to wszystko stworzył właśnie dla Ciebie, byś nie musiał szukać porad w głębokim internecie, a mógł je znaleźć w tej instrukcji ;)
Swoją drogą szybko gwiazdkę Obchodzicie ;) Na jakiej to planecie :?: :grin: :grin: :grin:

DamageMax
[Usunięty]

Wysłany: Pon 15 Gru, 2008   

Otwórz lampe i rób foty :> ZAWSZE w pomieszczeniach i w ciemnosciach. FZ28 to kompakt wiec nie znosi ciemnosci jak kazdy inny . W trybie iA aparat sam zadecyduje kiedy uzyje lampy.

agocha 
Nowy

"...a mógł je znaleźć w tej instrukcji..."
Przysięgam, ze wielokrotnie przeczytałem instrukcje dodaną do aparatu i NIE znalazłem wyjaśnienia, w jaki sposób aparat daje znać o konieczności otworzenia lampy.
Pozdrawiam

qadest1 napisał/a:
agocha napisał/a:
ustawienie które informuje ze jest za mało światła i trzeba otworzyć lampę..

Nie wiem, jak jest w FZ28, ale w mojej FZ18 było tak, że jeśli było za mało światła, to zwyczajnie obraz w wizjerze/wyświetlaczu robił się ciemny (po wciśnięciu do połowy spustu migawki) :roll: Więc choćby po tym można się było zorientować :roll: Obserwuj obraz w wizjerze/wyświetlaczu, i jeżeli nie zadowoli Cię to co tam zobaczysz (przy wciśnięciu spustu migawki do połowy), to bądź pewny, że fotka też Ci się nie spodoba ;)

agocha napisał/a:
gdzie jest sto tysięcy tematów i stronic....

Wyobraź sobie, że ktoś to wszystko stworzył właśnie dla Ciebie, byś nie musiał szukać porad w głębokim internecie, a mógł je znaleźć w tej instrukcji ;)
Swoją drogą szybko gwiazdkę Obchodzicie ;) Na jakiej to planecie :?: :grin: :grin: :grin:

[ Dodano: Pon 15 Gru, 2008 06:56 ]
Niestety, w trybie iA nie pokazuje również, że trzeba otworzyć lampę... Chyba rzeczywiście trzeba ja trzymać otwartą. Pozdrawiam

DamageMax napisał/a:
Otwórz lampe i rób foty :> ZAWSZE w pomieszczeniach i w ciemnosciach. FZ28 to kompakt wiec nie znosi ciemnosci jak kazdy inny . W trybie iA aparat sam zadecyduje kiedy uzyje lampy.

bodym
[Usunięty]

agocha napisał/a:
"...a mógł je znaleźć w tej instrukcji..."
Przysięgam, ze wielokrotnie przeczytałem instrukcje dodaną do aparatu i NIE znalazłem wyjaśnienia, w jaki sposób aparat daje znać o konieczności otworzenia lampy.
Pozdrawiam

DamageMax napisał/a:

Instrukcja w formie "papierowej" jest wersją skróconą. Pełna wersję masz na płycie dołaczonej do aparatu.

Ponieważ jest to "zaawansowany kompakt" więc to ty decydujesz kiedy ma być użyta lampa błyskowa. Potrzebujesz otwierasz - ustawiasz jak chcesz, nie potrzebujesz nie otwierasz.

Odpowiedz do tematu