Wykorzystujemy pliki cookie do spersonalizowania treści i reklam, aby oferować funkcje społecznościowe i analizować ruch w naszej witrynie, a także do prawidłowego działania i wygodniejszej obsługi. Informacje o tym, jak korzystasz z naszej witryny, udostępniamy partnerom społecznościowym, reklamowym i analitycznym. Partnerzy mogą połączyć te informacje z innymi danymi otrzymanymi od Ciebie lub uzyskanymi podczas korzystania z ich usług i innych witryn.
Masz możliwość zmiany preferencji dotyczących ciasteczek w swojej przeglądarce internetowej. Jeśli więc nie wyrażasz zgody na zapisywanie przez nas plików cookies w twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki, lub opuść naszą witrynę.
Jeżeli nie zmienisz tych ustawień i będziesz nadal korzystał z naszej witryny, będziemy przetwarzać Twoje dane zgodnie z naszą Polityką Prywatności. W dokumencie tym znajdziesz też więcej informacji na temat ustawień przeglądarki i sposobu przetwarzania twoich danych przez naszych partnerów społecznościowych, reklamowych i analitycznych.
Zgodę na wykorzystywanie przez nas plików cookies możesz cofnąć w dowolnym momencie.
Wysłany: Czw 18 Gru, 2008 używane lusterka kupować???
Witam wszystkich!!!!
mam pytanie jak to jest z używanymi aparatami, obiektywami warto w takie sprzęty inwestować??? Chciałbym kupić jakąś lustrzankę cyfrowa tak do max 2500zl (body plus jakiś obiektyw) i zastanawiam się nad kupnem jakiejś używanej co byście polecili. Pytając tu i ówdzie podsunięto mi pomysł kupna nikona d200 ponoć profesjonalny sprzęt, tyle że na allegro można znaleźć już z niezłym przebiegiem np. 90 tys fotek cena jest co prawda niska 1500zl (samo body). ale czy warto, sprzęt widać że używany czysto reportersko do tego jaki obiektyw wybrać ????? Mam też możliwość zakupu tanio canona 400d (znam go dokładnie kto robili, jak, max kolo 2000zdjec sprzęt leżący na półce od roku ) z kitem tak w okolicy 1000zl. Może warto dokupić do tego jakieś dobre szkoło i cieszyć się takim zestawem…… dodam ze moje doświadczenie z aparatami to canon 400d (tak kolo 1000zdjeci w miarę sprzęt choć przyznam że jak by miał takie kółeczko jak 20d lub d5 to był by naprawdę spoko)nikon d60 (może z 60 zdjęć ale jakoś tak mieszane uczucia co do sprzętu) panasonic fz7 (hmmy od ładnych paru lat fotki spoko ale to już staruszek iiiii trochę wymagania moje wzrosły ale sprzęt jak najbardziej polecam). ewentualnie jakieś wasze propozycje, co wybrać może lepiej kupować już nowy sprzęt albo przynajmniej roczny co o tym sadzicie???? Bym zapomniał dodać pstrykanie moje to przede wszystkim jakieś wyjazdy i imprezy masowe np. wyścigi samochodowe kolarstwo, krajobrazy, portrety, tak bardziej reportersko za pomoc serdeczne dzięki.
Co zrobić jak to dobra propozycja? Obecnie w cenie, którą podał kolega można kupić nówkę, czasami jeszcze z nowym całkiem dobrym kitem 18-55 IS. Tym już się da robić foty. Górę można uzupełnić
Sigmą 70-300 APO. I nie ma powodów aby kupować używkę 450D.
właśnie sam kupiłem 40D z 18-55 IS.
dokupiłem Canona 90-300, tanie, słabe ale na początek przecież starczy i zamknąłem się w 2600 zł ?
teraz pewnie zmieścisz się w 2500 zł
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
forum.optyczne.pl wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na Twoim komputerze.
Technologia ta jest wykorzystywana w celach reklamowych i statystycznych.
Pozwala nam określać zachowania użytkowników na stronie, dostarczać im odpowiednie treści oraz reklamy,
a także ułatwia korzystanie z serwisu, np. poprzez funkcję automatycznego logowania.
Pliki cookies mogą też być wykorzystywane przez współpracujących z nami reklamodawców, a także przez narzędzie Google Analytics, które jest przez nas wykorzystywane do zbierania statystyk.
Korzystanie z serwisu Optyczne.pl przy włączonej obsłudze plików cookies jest przez nas traktowane, jako wyrażenie zgody na zapisywanie ich w pamięci urządzenia, z którego korzystasz.
Jeżeli się na to nie zgadzasz, możesz w każdej chwili zmienić ustawienia swojej przeglądarki. Przeczytaj, jak wyłączyć pliki cookie i nie tylko »
Strona wygenerowana w 0,03 sekundy. Zapytań do SQL: 10