Wykorzystujemy pliki cookie do spersonalizowania treści i reklam, aby oferować funkcje społecznościowe i analizować ruch w naszej witrynie, a także do prawidłowego działania i wygodniejszej obsługi. Informacje o tym, jak korzystasz z naszej witryny, udostępniamy partnerom społecznościowym, reklamowym i analitycznym. Partnerzy mogą połączyć te informacje z innymi danymi otrzymanymi od Ciebie lub uzyskanymi podczas korzystania z ich usług i innych witryn.
Masz możliwość zmiany preferencji dotyczących ciasteczek w swojej przeglądarce internetowej. Jeśli więc nie wyrażasz zgody na zapisywanie przez nas plików cookies w twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki, lub opuść naszą witrynę.
Jeżeli nie zmienisz tych ustawień i będziesz nadal korzystał z naszej witryny, będziemy przetwarzać Twoje dane zgodnie z naszą Polityką Prywatności. W dokumencie tym znajdziesz też więcej informacji na temat ustawień przeglądarki i sposobu przetwarzania twoich danych przez naszych partnerów społecznościowych, reklamowych i analitycznych.
Zgodę na wykorzystywanie przez nas plików cookies możesz cofnąć w dowolnym momencie.
Jest tania w porównaniu do 1,2
Oceniam ze swojej strony 1400 PLN za takie szkło to niewiele (moim zdaniem)
Wracając do 50D, obejżę w FotoIT poprzypinam szklarnię i zrobię parę zdjęć
30D bardzo mi przypadł do gustu, 50 może być tylko lepsza.
[ Dodano: Sro 17 Gru, 2008 22:10 ]
MM napisał/a:
Ja zmniejszę męczarnię kolegi i napiszę, że jako właściciel 50D który robił zdjęcia 300/2.8 IS L zdecydowanie obstawiam na kupno tego szkła plus zestaw TC Canona.
Co do Sigmy 50/1.4 ... właśnie dostałem ją dzisiaj do testów i porobię coś na 5D i 50D. Jednego jestem pewien - dzisiaj oddałem 50L i nie widzę szans zakochania się w Sigmie, ale punktem odniesienia będzie stary Canon 50/1.4. Może Arek zgodzi się wstawić gdzieś na stronkę jakieś zdjęcia robione oboma szkłami na FF i APS-C.
Witaj MM
Rozumiem, że zamiast Mk3 polecasz mi 50D i 300 2,8?
Podobne pytanie pod innym nikiem zadałem Ci na PRV na tym drugim forum na portalu na którym również działasz
Zgadzam się z Tobą w kwestii L-ek - raz przypniesz to wszystko inne będzie tylko wtórne
tak miałem z 70-200 Sigmy mimo, że to świetny obiektyw to L-ka jest nie do pobicia
Mój znajomy sprawił sobię tą 50 Sigmy do 40D i uważa, że jest sporo lepsza (tak uważa) od 1,4 Canona
Powiedz mi czy 1,2 da się używać od nawiększej dziury, czy trzeba przymknąć 1-2 działki?
Ja różnicy w plastyce nie zauważę - mam gumowe oko
Ale w jakości róznice pewnie będą znaczne
Pierwsze moje wrażenia to takie, że ta Sigma jest lepsza od Canona 50/1.4 (z całą pewnością w kwestii ostrości).
Czy 50L trzeba przymykać? Mnie się podoba już bez przymykania a plastyka -jest i to JAKA
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
forum.optyczne.pl wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na Twoim komputerze.
Technologia ta jest wykorzystywana w celach reklamowych i statystycznych.
Pozwala nam określać zachowania użytkowników na stronie, dostarczać im odpowiednie treści oraz reklamy,
a także ułatwia korzystanie z serwisu, np. poprzez funkcję automatycznego logowania.
Pliki cookies mogą też być wykorzystywane przez współpracujących z nami reklamodawców, a także przez narzędzie Google Analytics, które jest przez nas wykorzystywane do zbierania statystyk.
Korzystanie z serwisu Optyczne.pl przy włączonej obsłudze plików cookies jest przez nas traktowane, jako wyrażenie zgody na zapisywanie ich w pamięci urządzenia, z którego korzystasz.
Jeżeli się na to nie zgadzasz, możesz w każdej chwili zmienić ustawienia swojej przeglądarki. Przeczytaj, jak wyłączyć pliki cookie i nie tylko »
Strona wygenerowana w 0,11 sekundy. Zapytań do SQL: 12