Przetwarzanie danych osobowych

Nasza witryna korzysta z plików cookies

Wykorzystujemy pliki cookie do spersonalizowania treści i reklam, aby oferować funkcje społecznościowe i analizować ruch w naszej witrynie, a także do prawidłowego działania i wygodniejszej obsługi. Informacje o tym, jak korzystasz z naszej witryny, udostępniamy partnerom społecznościowym, reklamowym i analitycznym. Partnerzy mogą połączyć te informacje z innymi danymi otrzymanymi od Ciebie lub uzyskanymi podczas korzystania z ich usług i innych witryn.

Masz możliwość zmiany preferencji dotyczących ciasteczek w swojej przeglądarce internetowej. Jeśli więc nie wyrażasz zgody na zapisywanie przez nas plików cookies w twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki, lub opuść naszą witrynę.

Jeżeli nie zmienisz tych ustawień i będziesz nadal korzystał z naszej witryny, będziemy przetwarzać Twoje dane zgodnie z naszą Polityką Prywatności. W dokumencie tym znajdziesz też więcej informacji na temat ustawień przeglądarki i sposobu przetwarzania twoich danych przez naszych partnerów społecznościowych, reklamowych i analitycznych.

Zgodę na wykorzystywanie przez nas plików cookies możesz cofnąć w dowolnym momencie.

optyczne.pl forum.optyczne.pl  
•  FAQ  •  Szukaj  •  Użytkownicy  •  Grupy  •  Statystyki  •  Rejestracja  •  Zaloguj  •  Galerie  •   Ulubione tematy

----- R E K L A M A -----

Poprzedni temat :: Następny temat
Przesunięty przez: goltar
Sro 17 Gru, 2008
Sony alpha 350
Autor Wiadomość
MC 
Temu Panu już podziękujemy

Wysłany: Sob 20 Gru, 2008   

Riddle napisał/a:
Potem spróbuj robić zdjęcia na manualu.

Nie sadze, zeby to byl dobry pomysl. Lepiej priorytet czasu.

Reklama

Riddle
[Usunięty]

Osobiście preferuję manual. Ale rzeczywiście, lepiej początkującemu dać tylko kawałek "terenu" do kontroli, bo może się pogubić.

mavierk 
never knows best

Wujek_Pstrykacz napisał/a:
Słabość to można mieć do pięknych dziewcząt, a zakup aparatu to trzeba mocno przemyśleć.
Taką słabość to się po prostu ma :)

No i ja powtórzę poprzedników - kup książkę sobie jakąś, albo poczytaj jakieś szkoły fotografowania na różnych forach.

A zdjęcia Ci się rozmazują na takiej samej zasadzie, gdy rozmazuje Ci się obraz po 8 piwkach (za długo Ci się naświetla matryca, której przecież w miejscu nie utrzymasz).

Staraj się utrzymywać czasy 1/ogniskowa*1.5 czyli jak masz na swoim kicie 70mm to na 90% wyjdzie Ci zdjęcie z czasem 1/100, jak masz stabilizacje, to możliwe, żę nawet 1/60. Ale pamiętaj! Z takim czasem chodzącego człowieka nawet nie zamrozisz.

A tak co do rozmazywania - też tak czasem macie, że pożyczacie aparat koledze/koleżance i oni robią zdjęcie, cyk migawki i mówicie 'kurde, poruszyłeś..'? A oni na to 'skąd ty to możesz wiedzieć? xD

Riddle
[Usunięty]

mavierk napisał/a:
8 piwkach

Po ośmiu tak. A po 15 to się włącza stabilizacja chodu - napęd na cztery łapy :mrgreen: A robiąc zdjęcie po tych "soczkach" jak je nazywa mój kolega, na 1/10s widać będzie dokładnie na zdjęciach to co widzieliście oczami:)

mavierk napisał/a:
Staraj się utrzymywać czasy 1/ogniskowa*1.5 czyli jak masz na swoim kicie 70mm to na 90% wyjdzie Ci zdjęcie z czasem 1/100, jak masz stabilizacje, to możliwe, żę nawet 1/60. Ale pamiętaj! Z takim czasem chodzącego człowieka nawet nie zamrozisz.

Nie wiem z czego mam ręce ale ja potrafię zrobić na 70mm 1/50 :) Oczywiście brak jakiejkolwiek stabilizacji:)

mavierk napisał/a:
No i ja powtórzę poprzedników - kup książkę sobie jakąś, albo poczytaj jakieś szkoły fotografowania na różnych forach.

Dokładnie. Tylko żeby to nie była "Kamasutra dla początkujących - poradnik ilustrowany". Wiem, że ciekawa lektura, ale nie o takie poradniki chodzi!

Monastor 
Optyczny

Riddle, masz pewny chwyt, albo małe wymagania :)

mavierk 
never knows best

Wysłany: Nie 21 Gru, 2008   

nieno, czasem nie poruszam z 1/4 z 300mm... ale co to nam mówi?

*Inga* 
Nowy

Wysłany: Pią 02 Sty, 2009   

Ja mam Alphe 350 i jestem bardzo zadowolona! :mrgreen: !!! Uwazam tez, ze Nikon D300 jets dobry, moja kolezanka go ma i jest zadowolona.
Co wy gadacie, ze wlasnie Alpha jest zla? Ok musze przyznac ze szumi na LiveView, ale ja prawie tego nie uzywam. :grin:

kamfil06 
Maniak

Wysłany: Sob 03 Sty, 2009   

*Inga* napisał/a:
Ok musze przyznac ze szumi na LiveView, ale ja prawie tego nie uzywam.

szumi na LV :?:

mavierk 
never knows best

kamfil06 napisał/a:
szumi na LV :?:
jak scenka ma jakieś 1-8EV to wtedy matrycka się podbija do iso 1600 i szumi :)

kamfil06 
Maniak

mavierk,

a350 ma osobną matrycę do LV.

...idę grać w wiedzmina

mavierk 
never knows best

to ta matryca ma jakieś dziwne, nieszumiące iso? :P

No i uważaj na Alvina, bo Cię skoxa, jak wiedźmina jeszcze nie przeszedłeś :P

edmun 
Optyczny
Niemarkowy

mavierk napisał/a:
No i uważaj na Alvina, bo Cię skoxa, jak wiedźmina jeszcze nie przeszedłeś

nie INFORMUJ ok ?!

może mi ktoś wytłumaczyć dlaczego LV to same szumy ?

kamfil06 
Maniak

mavierk napisał/a:
No i uważaj na Alvina,

edmun napisał/a:
nie INFORMUJ ok ?!

tego małego :razz: ?,
narazie nie mogę zdobyć eliksiru do widzenia w ciemności
(nie wiem jak się nazywa) a do krypty boję się w ciemności wejść :lol:

Odpowiedz do tematu