Przetwarzanie danych osobowych

Nasza witryna korzysta z plików cookies

Wykorzystujemy pliki cookie do spersonalizowania treści i reklam, aby oferować funkcje społecznościowe i analizować ruch w naszej witrynie, a także do prawidłowego działania i wygodniejszej obsługi. Informacje o tym, jak korzystasz z naszej witryny, udostępniamy partnerom społecznościowym, reklamowym i analitycznym. Partnerzy mogą połączyć te informacje z innymi danymi otrzymanymi od Ciebie lub uzyskanymi podczas korzystania z ich usług i innych witryn.

Masz możliwość zmiany preferencji dotyczących ciasteczek w swojej przeglądarce internetowej. Jeśli więc nie wyrażasz zgody na zapisywanie przez nas plików cookies w twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki, lub opuść naszą witrynę.

Jeżeli nie zmienisz tych ustawień i będziesz nadal korzystał z naszej witryny, będziemy przetwarzać Twoje dane zgodnie z naszą Polityką Prywatności. W dokumencie tym znajdziesz też więcej informacji na temat ustawień przeglądarki i sposobu przetwarzania twoich danych przez naszych partnerów społecznościowych, reklamowych i analitycznych.

Zgodę na wykorzystywanie przez nas plików cookies możesz cofnąć w dowolnym momencie.

optyczne.pl forum.optyczne.pl  
•  FAQ  •  Szukaj  •  Użytkownicy  •  Grupy  •  Statystyki  •  Rejestracja  •  Zaloguj  •  Galerie  •   Ulubione tematy

----- R E K L A M A -----

Poprzedni temat :: Następny temat
Statyw
Autor Wiadomość
wieslaw 
Początkujący

Wysłany: Sob 04 Paź, 2008   

no i mam sherpe 435 ,fajny statyw zobaczymy jak się będzie praktycznie sprawowal.

Reklama

skasowany
[Usunięty]

Wysłany: Sro 08 Paź, 2008   

Na pewno dobrze;)

Jacek(Baton) 
Rozmowny
Jacek(Baton)

Wysłany: Sob 18 Paź, 2008   

Ja mam pytanko czy warto zainteresować się tym Velbonem Sherpa 803R http://www.cyfrowe.pl/apa...pokrowiec.html# niby ma kulową gł., ale czy starczy do C450D +28-135 IS USM a wprzyszłości 70-300 IS USM. Mam już jeden jak w podpisie, ale dobrze by mieć coś lepszego. :wink:

MC 
Temu Panu już podziękujemy

Wysłany: Sob 18 Paź, 2008   

Wyglada calkiem solidnie. Ja mam Sherpa200 i daje rade. 70-300 to nie jest ciezki sprzet.

Jacek(Baton) 
Rozmowny
Jacek(Baton)

Wysłany: Sro 22 Paź, 2008   

Mam już Sherpa 803R jest spasiony, sztywny i wysoki :oops: i taka mała "surprise" - imadełko na którym można zamocować kolumnę. Nieźle jak za tą cenę, przyda się dodatek do makro np. :grin:

henk 
Entuzjasta

Wysłany: Pon 22 Gru, 2008   

Odświeżam co by nie zakładać nowego tematu, jeno zaczerpnąć informacji ździebko.

Firma Benro w oczy mnie się rzuciła, jakoby za cenę Manfrotto pozwalała bardziej obciążyć swoje zestawy przy podobnej jakości wykonania.

Linków kilka:

http://www.allegro.pl/ite..._vat_a_358.html

http://www.allegro.pl/ite..._vat_a_458.html

http://www.allegro.pl/ite...vat_kurier.html

http://www.allegro.pl/ite...kb_3_wa_wa.html

Ta ostatnia to chyba na działo przeciwlotnicze!

Nie wiem czy można wierzyć podanym parametrom ale zawsze można zapytać na forum :wink:

R.Roobs 
Rozmowny

Wysłany: Wto 23 Gru, 2008   

Też rozglądam się za lepszym statywem (niż mam) ,moją uwagę zwrócił Velbon Sherpa 435 .
Ma ktoś może ma wyrobione zdanie o tym modelu???

marekf
[Usunięty]

Sherpa jest naprawdę dobra! ale pomyśl nad 600R niewiele droższa a większa i większe obciążenia wytrzyma

R.Roobs 
Rozmowny

przetestowałem w sklepie jeszcze inny statyw, Vanguard Alta+234AB .
Wydaje mi się że bardziej praktyczne są w tym modelu małe pokrętła do ustawień kąta niż np w Sherpa 435.

komor 
Moderator

Wysłany: Sro 24 Gru, 2008   

R.Roobs, do Twoich zabawek może powinieneś jednak pomyśleć o polecanych przez wszystkich Manfrotto. One nie są jeszcze takie drogie, a sztywność i nośność mają sprawdzone przez starych forumowiczów, z porządnymi gratami. Może się zaraz któryś odezwie i poda konkretny model warty polecenia.

rodak69
[Usunięty]

Wysłany: Czw 25 Gru, 2008   

Witam wszystkich, jestem nowy :razz:

Z fotografią dopiero zaczynam i na dobry (mam nadzieję) początek postanowiłem zaufać firmie Nikon. Nie jest to lustro, lecz superzoom - P80. Już po jednym dniu zabawy widzę że bez statywu się nie obejdzie. Nie chcę wydawać zbyt dużo pieniędzy, myślę że 100zł to maksimum. Nie wymagam zbyt wiele, jestem totalnym amatorem, początkującym ;)

Chcę tylko aby statyw był w miarę wysoki (mam ponad 190cm wzrostu), był stabilny i aby nie pochylał się pod ciężarem aparatu i wytrzymywał również w pozycji pochylonej. P80 z kartą i baterią waży ok 400g także nie jest to zbyt wiele i myślę że nie powinno być z tym problemów.

Póki co zainteresowałem się niskimi modelami firmy Velbon (cx-200, cx-440), co nich myślicie? Może polecicie mi coś innego?

Pozdrawiam :smile:

marekf
[Usunięty]

Velbon jest niezłą firmą. Jednak jeżeli chcesz mieć coś stabilnego i wygodnego (żebyś nie musiał się pochylać) to najtańszy statyw który będzie spełniać twoje wymagania to Velbon Sherp-a 600R - ale kosztuje 300zł

rodak69
[Usunięty]

Zauważyłem że na allegro nie ma zbyt dobrego wyboru jesli chodzi o te statywy. Na ceneo znalazłem te same modele w o wiele niższych cenach. Teraz do 100zł wybór się troche powiększył... http://www.ceneo.pl/;004c...bon_P0-3503.htm Co mi polecicie z tej stawki?

Aha, ten model za 300zł odpada. Niemalże 1/3 ceny mojego P80...

Erais 
Entuzjasta
Erais

Witaj :smile: Mnie do Nikona polecono tu Velbona DF 50, 60 jako wystarczające- ale nie wiem jak z ich wysokością. Ostatecznie kupiłem Fomei W 317: http://www.fomei.pl/akcesoria/statywy.html - to bylo jedyne, co mieli w Koninie na dzień przed moim urlopem, a że pilnie potrzebowałem na wyjazd właśnie, to już nie zamawiałem w necie (za długo się zastanawiałem). Wydałem 80 zł i się przydaje- jedyna wada (do której się już przyzwyczaiłem)- jak to w tanich, plastikowych modelach, pod ciężarem aparatu ugina się stopka na zawiasie. Tym sposobem by mieć prosty kadr muszę z jednej strony wyciągnąć nogę ciut bardziej niż dwie pozostałe- przy krzywościach terenu i tak czy tak trzeba kombinować pion nogami. Poza tym, lekki, wygodny w noszeniu (ma torbę) i w końcu z żoną jesteśmy na zdjęciach razem :wink:

Wujek_Pstrykacz 
Moderator
canonik

R.Roobs napisał/a:
przetestowałem w sklepie jeszcze inny statyw, Vanguard Alta+234AB .
Wydaje mi się że bardziej praktyczne są w tym modelu małe pokrętła do ustawień kąta niż np w Sherpa 435.

Jako użytkownik Manfrotto widząc w stopce zestaw szkieł jaki posiadasz polecam statyw 055MF3 lub MF4. Oba lekkie, solidne bo z carbonu. Ja mam jeszcze wersję alu 055 PROB i jestem bardzo zadowolony. Głowica do wyboru według preferencji, ja mam kulową 486 RC2.

Odpowiedz do tematu