Przetwarzanie danych osobowych

Nasza witryna korzysta z plików cookies

Wykorzystujemy pliki cookie do spersonalizowania treści i reklam, aby oferować funkcje społecznościowe i analizować ruch w naszej witrynie, a także do prawidłowego działania i wygodniejszej obsługi. Informacje o tym, jak korzystasz z naszej witryny, udostępniamy partnerom społecznościowym, reklamowym i analitycznym. Partnerzy mogą połączyć te informacje z innymi danymi otrzymanymi od Ciebie lub uzyskanymi podczas korzystania z ich usług i innych witryn.

Masz możliwość zmiany preferencji dotyczących ciasteczek w swojej przeglądarce internetowej. Jeśli więc nie wyrażasz zgody na zapisywanie przez nas plików cookies w twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki, lub opuść naszą witrynę.

Jeżeli nie zmienisz tych ustawień i będziesz nadal korzystał z naszej witryny, będziemy przetwarzać Twoje dane zgodnie z naszą Polityką Prywatności. W dokumencie tym znajdziesz też więcej informacji na temat ustawień przeglądarki i sposobu przetwarzania twoich danych przez naszych partnerów społecznościowych, reklamowych i analitycznych.

Zgodę na wykorzystywanie przez nas plików cookies możesz cofnąć w dowolnym momencie.

optyczne.pl forum.optyczne.pl  
•  FAQ  •  Szukaj  •  Użytkownicy  •  Grupy  •  Statystyki  •  Rejestracja  •  Zaloguj  •  Galerie  •   Ulubione tematy

----- R E K L A M A -----

Poprzedni temat :: Następny temat
Jaka lampe wybrac do olympusa E-510
Autor Wiadomość
daniel757 
Nowy

Wysłany: Czw 25 Gru, 2008   Jaka lampe wybrac do olympusa E-510

Czy lepiej kupic orginalna lampe olympusa,czy moze raczej szukac z innej firmy np.metza. I czym kierowac sie przy zakupie?

Reklama

kamfil06 
Maniak

Wysłany: Czw 25 Gru, 2008   

daniel757,

miałem podobny problem - zdecydowałem się wziąść mocniejszą :wink:

daniel757 
Nowy

A co myslicie o lampie olympusa FL-36? Czy to strata kaski lepiej kupic cos innego.

kamfil06 
Maniak

daniel757,

2ch mądrych pentaxiarzy :wink: wcisneło mi do głowy żeby kupować najmmocniejszą lampę na jaką cię stać - ja zdecydowałem się na metz-a 48

daniel757 
Nowy

Wysłany: Pią 26 Gru, 2008   

Jestes zadowolony z tej lampy? Chcialem sie ciebie zapytac czy glowica w tej lampie obraca sie prawo-lewo i gora-dol? I wyczytalem tez ze panel tej lampy jest dotykowy,czy to tak jest?

kamfil06 
Maniak

daniel757 napisał/a:
Jestes zadowolony z tej lampy?

niestety jeszcze jej nie mam :neutral:

daniel757 napisał/a:
Chcialem sie ciebie zapytac czy glowica w tej lampie obraca sie prawo-lewo i gora-dol?

tak

daniel757 napisał/a:
panel tej lampy jest dotykowy,czy to tak jest?

:shock: pierwsze słyszę - szczerze wątpie

piotrbujakowski
[Usunięty]

Zależy jakie zdjęcia chcesz robić.
Ja mam FL-36 i stwierdzam, ze do fotoreportażu się nie nadaje.
Za duży czasu ładowania z 2 aku. I za długi odstęp czasu pomiędzy przebłyskiem a błyskiem.
Natomiast przy jasnych obiektywach i zdjęciach pozowanych nie ma co narzekać :)

Mocna lampa fajna rzecz jeśli jest potrzebna ...

<edit> FL-36 jest też używana jako lampa studyjna z wyzwalaczem radiowym i jej moc starczy :p
Takie radyjko nie jest drogie po 79 zł do aparatu i lampy :) .

daniel757 
Nowy

Czesc Piotrze czy taka lampa olympusa fl-36 w/g Ciebie jest dobrym zakupem? Ja potrzebuje lampy do mojego aparatu gdyz jego lampa orginalna sobie nie radzi z naswietlaniem.Moje zdjecia wychodza za ciemne i z cieniami,nie jestem profesjonalizta jezeli mozesz to moze zaproponuj mi inna lampe w tej samej cenie.

piotrbujakowski
[Usunięty]

Jeśli nie chcesz robić zdjęć w dużym ruchu to ta lampa Ci starczy.
Jeśli idziesz w fotoreportaż to polecam FL-50.

[kup sobie też dyfuzor i z tektury białą kartkę na lampę pionowo.]

Polecam na początek kupić sobie fk-36 nauczysz się tym posługiwać i sam będziesz wiedział a jak coś to zrobisz z niej lampę studyjna i kupisz mocniejszą lampę.

Ja robię głównie zdjęcia pozwane i nie narzekam jestem bardzo zadowolony.

daniel757 
Nowy

Wysłany: Sob 27 Gru, 2008   

znalazlem w dobrej cenie lampe olympusa fl-36r czy jest ona slabsza od fl-36? Ktora lepiej kupic,czy roanica pomiedzy nimi jest dosyc znaczna?

piotrbujakowski
[Usunięty]

Wysłany: Sob 27 Gru, 2008   

R oznacza remote czyli foto cele.
Możesz tą lampę wyzwolić za pomocą błysku innej lampy.
Chyba obecnie już nie ma fl-36 bez R ...

To jest jedyna różnica.

daniel757 
Nowy

Wysłany: Sob 17 Sty, 2009   

Zdecydowalem sie na zakup tej lampy,zamowilem juz a teraz czekam na paczke. Zamowilem z dyfuzorem tak jak mi dodadziles. Dzieki za rade

piotrbujakowski
[Usunięty]

Wysłany: Nie 18 Sty, 2009   

nie ma za co ;p

Fasol 
Nowy
Kody na Życie

Wysłany: Wto 03 Lut, 2009   

witam ;]

jestem nowy i mam podobny problem co daniel podobny ponieważ ja zdecydowałem się na lampę już tylko moje pytanie jest takiej klasy ze nie wiem mój aparat [E-510] jest wstanie bezprzewodowo sterować lampą błyskową z aparatu czyli czy będę mógł ustawić lampę np. na statywie i swobodnie z jej pomocą robić zdjęcia czy takie "rarytasy" oferuje e-3 i e-30 :?: :?:

oczywiście zapomniałem dodać jaka lampę wybrałem ;] Olympus FL-50R[czemu ta bo mnie stać i cena nie jest aż tak wygórowana]]

piotrbujakowski
[Usunięty]

Wysłany: Wto 03 Lut, 2009   

Jest wyzwalacz radiowy do aparatu na gorąca stopkę a do lampy odbiornik.
Widziałem kiedyś w necie po 79 zł sztuka 4 kanały.
Jest patent postawianie takiej lampy na statywie z parasolka czy softxboxem.

Odpowiedz do tematu